12.07.2008

ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...





(...) Το να πυροβολεί αστυνομικός δεκαπεντάχρονο είναι εγκληματική πράξη. Ακόμα και αν τους έβρισαν και τους πέταξαν πέτρες, δεν είναι λόγος αυτός για να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν. Πρόκειται για αντίδραση λούμπεν στοιχείου που σε τίποτε δεν διαφέρει από τις αντιδράσεις των λούμπεν κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι κάνουν αντίσταση καίγοντας τις στάσεις των λεωφορείων - εκτός κι αν κι αυτές είναι κομμάτι τις εξουσίας.
Οι ανήλικοι πού μπλέκουν με αντιεξουσιαστικούς δήθεν χώρους προσπαθούν να εκτονώσουν τον θυμό τους και την φυσιολογική τους αντίδραση απέναντι σε πάμπολλα πράγματα πού συμβαίνουν γύρο τους - και έχουν πολλά δίκαια σε όσα λένε και φωνάζουν. Πολύ περισσότερο που οι προκλητικές αθωώσεις τραμπούκων αστυνομικών (βλέπε «ζαρντινιέρα», ξυλοδαρμός στη Θεσσαλονίκη κλπ ) δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο και οδηγεί σε καουμπόικες συμπεριφορές, όπως η χτεσινή με τη δολοφονία του νεαρού στα Εξάρχεια. Όλα πληρώνονται λοιπόν. Και εξαιτίας της «αφασίας» της, η κυβέρνηση πληρώνει και τα Εξάρχεια και το Βατοπέδι και πολλά άλλα.
Όμως η ύπαρξη ενός ανάλγητου κράτος, επανδρωμένου από κλέφτες πολιτικούς, δεν αθωώνει τούς διάφορους περιθωριακούς ηγετίσκους που κινούνται στον «θολό» αντιεξουσιαστικό για να «τσιμπάνε» αφελείς οπαδούς πού θέλουν να εκτονώσουν την τσαντίλα τους για το τι συμβαίνει γύρο τους.
Όσο για αυτούς που έχουν βραχεία μνήμη υπενθυμίζουμε πώς ο νεαρός Καλτεζάς σκοτώθηκε από τον Μελίστα το 1985. Προϊστάμενοι τού Μελίστα τότε ήταν οι Κουτσόγιωργας,Τσούρας κλπ. Και ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε τις παραιτήσεις τους δεκτές. Δεν ξεχνάμε επίσης, ότι η μοναδική εισβολή σε πανεπιστημιακό άσυλο, έγινε επί ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα να γεμίσει η ΓΑΔΑ με εκατοντάδες μικρά παιδιά. Το «ντου» έγινε μετά από απίστευτες καταστροφές καταστημάτων και δημόσιων χώρων στο κέντρο της Αθήνας.