5.07.2008

OVER 100.000 DEAD

http://edition.cnn.com/
Πάνω από 100.000 είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Ναργκίς στην Μιανμάρ που τελεί υπό την "μπότα" των πιο ηλίθιων δικτατόρων της υφηλίου.


FINANCIAL TIMES:KYMATA EΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι συντάκτες των FINANCIAL TIMES, ούτε λίγο – ούτε πολύ, προαναγγέλλουν περαιτέρω ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα έχει ως συνέπεια την εμφάνιση μεταναστευτικού ρεύματος των Ελλήνων προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παραπέμποντας σε παλαιότερες εποχές, της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Οι Έλληνες, δηλαδή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις, βρίσκοντας διέξοδο στο περιβάλλον άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Δικαιολογώντας, μάλιστα, τους ισχυρισμούς τους επικαλούνται το διαρκώς διογκούμενο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και προχωρούν ακόμη και σε συγκρίσεις της ελληνικής οικονομίας με την αντίστοιχη της Ισπανίας, η οποία, αν και ήταν μία από τις πιο δυνατές στην ευρωζώνη, κατέρρευσε, παράλληλα με την στεγαστική πίστη των κατοίκων της. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήδη τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι το εν λόγω άρθρο των Φαινάνσιαλ Τάιμς να μην καταστεί προφητικό. Να μην βρεθούμε στην δυσχερή θέση, δηλαδή, να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, γιατί τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη… Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να σκορπά δεκάδες δις για την αγορά όπλων και υποβρύχιων «ξεπληρώνοντας» την ενεργειακή συνεργασία με τον Πούτιν, καλό θα ήταν να μελετά τρόπους, με τους οποίους θα ελαφρύνει τα βάρη των ελληνικών νοικοκυριών. Μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίες τώρα κινούνται στα όρια του επίσημου πληθωρισμού θα ήταν μία καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση…
http://www.e-liberta.gr/
http://www.ft.com/cms/s/0/51aaef1c-1bd0-11dd-9e58-0000779fd2ac.html

OBAMA VERSUS McCAIN!


FINALE FOR HILARY CLINTON.
Read http://www.huffingtonpost.com/

OPINION


ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ και του στραβού το δίκιο. Ο Καραμανλής αντιγράφει τον Αντρέα, όχι τον θείο. Απ΄ αυτή την αντιγραφή προέκυψε η διαφωνία στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Από εκεί, η εθνική του ακαμψία στο Μακεδονικό. Και από εκεί, το μεγάλο σάλτο στον ρωσικό αγωγό. Γι΄ αυτό ενώ η Ν.Δ. πέφτει, αυτός στο ύψος του ακλόνητος παραμένει. Η δημοτικότητά του δεν είναι τρικ επικοινωνίας, αλλά αποτέλεσμα ουσίας. Διότι στη συνείδηση του απλού πολίτη ένα πράγμα μένει. Από τη μια το «ευχαριστώ» του σοσιαλιστή Σημίτη και από την άλλη η ουδετερότητα του νεοφιλελεύθερου Καραμανλή. Πώς γίνεται αυτό; Όπως και στη ζωή, έτσι και στην πολιτική. Τα πράγματα δεν είναι ευθύγραμμα και κανονικά. Καθένας κρίνεται από τις πράξεις, όχι από τις ταμπέλες του. Αφού και το ΠΑΣΟΚ την ίδια πολιτική πάνω κάτω ακολουθεί στο Ασφαλιστικό, την ακρίβεια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τουλάχιστον με τον Καραμανλή η Ελλάδα θα παίζει στο Champion΄s League!

Δημήτρης Δανίκας