12.05.2011

H EΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ....



H 6η Δεκεμβρίου είναι η μέρα της «μαύρης» επετείου της άνανδρης δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ενός αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού. Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που αποφάσισα να δημιουργήσω μια ταινία για την εξέγερση του 2008. Μετά από πολλές περιπέτειες κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε εγώ κι οι συνεργάτες μου την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ (“DECEMBER RIOTS”). Σκοπός μας ήταν και είναι να διασωθεί η μνήμη, μια και «...οι άνθρωποι που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταραμένοι να το επαναλάβουν» ,και να αρχίσει μια διεργασία και ανταλλαγή απόψεων  γύρω από την εξέγερση του 2008. Τα καταφέραμε μόνοι και ανεξάρτητοι, χωρίς καμμιά κρατική, ή παρα-κρατική βοήθεια. Το ταξίδι συνεχίζεται. Με τις επόμενες ταινίες μας.
Θέλω να ευχαριστήσω, όσους στάθηκαν στο πλευρό μας, σε αυτό τον αιματηρό, πολύχρονο αγώνα. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι οι ανεξάρτητες ταινίες δεν γίνονται με λεφτά, αλλά με αίμα....Τους έχουμε θυμηθεί, και ευχαριστήσει όλους, αναλυτικά, στους τίτλους τέλους της ταινίας. Και είναι πολλοί, πάνω από εκατό άτομα....Ευχαριστώ....