ΕΡΩΤΗΣΗ:ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ;
(Aκολουθεί "σουρεαλιστικό κείμενο" από τον δικτυακό τόπο της εταιρείας που ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ EΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ενώ η ίδια πουλούσε ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ για ΗΛΙΕΛΑΙΟ...ή πολύ-έλαιο/πολυ-έλαιο κατά τον blogger ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ)
...Ξέρετε πόσο συχνά το χύμα - ανώνυμο ελαιόλαδο αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά αγνό και ανόθευτο; Τα πρόσφατα ευρήματα δειγματοληπτικής έρευνας σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούσαν χύμα ελαιόλαδο έδειξαν πως τα 7 στα 10 δείγματα βρέθηκαν ακατάλληλα, κυρίως λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας. Οι καταναλωτές που είχαν αγοράσει αυτό το χύμα ελαιόλαδο, νόμιζαν ότι είχαν επιλέξει το καλύτερο, γιατί τους το «σύστησε» ο συνάδελφος, ο γείτονας ή κάποιος από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον στον οποίο έχουν εμπιστοσύνη. Ορισμένοι πάλι έδειξαν προτίμηση στο ανώνυμο, χύμα ελαιόλαδο του 16κιλου τενεκέ λόγω της «συμφέρουσας», χαμηλής τιμής του. Στην πραγματικότητα όμως είχαν πέσει... θύματα, αγοράζοντας ποιοτικά υποβαθμισμένο ή ακατάλληλο ελαιόλαδο. Πώς τελικά παραπλανούνται οι καταναλωτές; Η νοθεία και ποιότητα του ελαιολάδου δεν είναι κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί από τη γεύση και μόνο. Ο φίλος ή συγγενής μας δεν έχει την εξειδικευμένη γνώση και τα μέσα που απαιτούνται για να ξεχωρίσει το κακής ποιότητας ελαιόλαδο(...)Ξέρετε πόσο συχνά το χύμα - ανώνυμο ελαιόλαδο αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά αγνό και ανόθευτο; Στην πραγματικότητα όμως είχαν πέσει... θύματα, αγοράζοντας ποιοτικά υποβαθμισμένο ή ακατάλληλο ελαιόλαδο. Πώς τελικά παραπλανούνται οι καταναλωτές; (ΕΛΑ ΝΤΕ;) Η νοθεία και ποιότητα του ελαιολάδου δεν είναι κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί από τη γεύση και μόνο. Ο φίλος ή συγγενής μας δεν έχει την εξειδικευμένη γνώση και τα μέσα (π.χ. της UNILEVER για να κάνει πρόσμιξη επιμολυσμένου ηλιέλαιου) που απαιτούνται για να ξεχωρίσει το κακής ποιότητας ελαιόλαδο (sic)....