12.30.2008

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ BLOGGERS ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ...
Θυμάστε το συρφετό των “επιχειρηματιών” που αλώνιζε στο εκσυγχρονιστικό θαύμα; Θυμάστε τις χρηματιστηριακές αποδόσεις και τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων που ελάμβαναν κάποιοι περίεργοι τύποι; Όσοι είχαν στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις έμεναν με ανοιχτό το στόμα βλέποντας την …Κλωνατέξ στις 100,000 δραχμές ανά μετοχή. Αυτά δε συνέβαιναν ούτε στις ονειρικές φασιστικές “ελεύθερες” οικονομίες του Πινοσέτ και του Μουσολίνι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το τσίρκο ξεφούσκωσε. Και τώρα οι εργάτες των Κολοσσιαίων επιχειρήσεων που διαχειρίστηκαν τα δις της αμαρτίας, βρίσκονται στο δρόμο να ζητιανεύουν τα δεδουλευμένα τους. Η Ελλάδα εντέλει δεν άλλαξε όπως έλεγε το σποτ του κινητού ελαιώνα. Ως εκεί θα έλεγες, εντάξει, αναμενόμενο. Σιγά μην ενδιαφερόντουσαν τα λαμόγια για το τι θα απογίνουν οι 700άρηδες.
Η υπόθεση όμως της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της καθαρίστριας που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από “αγνώστους”, ανέδειξε την άλλη δυσωδία που αναπτύχθηκε τις χρυσές εκείνες ημέρες. Την άνομη φάμπρικα εκμίσθωσης υπαλλήλων που μεγαλουργεί ακόμα και σήμερα. Το σχέδιο ήταν ελεεινά απλό. Μια χούφτα ημέτεροι άνοιγαν μια επιχείρηση που μίσθωνε υπαμοιβόμενους εργάτες, πλύστες, καθαρίστριες. Μετανάστες φυσικά. Έπαιρνε και δυο - τρεις δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κλπ αναδοχή, εγγυημένη κονόμα δηλαδή. Ψίχουλα στους κολασμένους και αν κανένας τολμούσε να μιλήσει, στην καλύτερη απέλαση, στη χειρότερη, ΚΟΥΝΕΒΑ.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι ακριβώς αυτό το παράδειγμα λειτουργίας των παρακρατικών επιχειρήσεων. Απλά “τόλμησε” να υψώσει ανάστημα. Δείτε λοιπόν λεπτομέρειες για την εργοδότρια εταιρεία, τον ιδιοκτήτη και τις σχέσεις του με το δημόσιο όπως μας τα περιγράφει το paramme. Και θα πάψετε να αναρωτιέστε γιατί κάποιες συναδέλφισες της έσκαγαν χιλιάρικα σε Νικολουτσόπουλους για να κατακτήσουν τα αυτοδίκαια και αυτονόητα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου

via http://www.antinews.gr/