6.26.2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΝΙΟΣ: AYTOI EINAI OI ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ OIKONOMIKHΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (...ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ)...
Διορίζουμε τα κατωτέρω πρόσωπα ως μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων του Ν. 4013/2011:
Για πενταετή θητεία… παρακαλώ! Δηλαδή… 6 Μαρτίου 2012 έως 6 Μαρτίου 2017!
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη διαφανή, δημοκρατική, έντιμη λειτουργία του «συστήματος» διαβάζοντας το κείμενο του Βασίλη Μπόνιου για τον κ. Μπάνο [O κ. Τάσος Μπάνος, η Μόνα (Λεμονιά) Παπαδάκου του Μνημονίου, ο κ. Ζανιάς και η Εξεταστική. (Όταν οι πρωτεργάτες της Εξαθλίωσης υποδύονται τους σωτήρες)], τι ανακαλύπτουμε;
Ο εν λόγω κύριος, μεταξύ άλλων, είναι για 5 ολόκληρα χρόνια και μέλος Ενιαίας Ανεξάρτητης ΑρχήςΔημοσίων Συμβάσεων!
Ένας από αυτούς που θα ελέγχουν τη διαπλοκή, θα διασφαλίζουν την έντιμη λειτουργία του κράτους, τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!
Το έπιασες κ. Βασίλη Μπόνιο;
Επειδή ανα πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη και η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα είναι επιβεβλημένη οφείλουμε να γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές του. Πέρα από τους εμφανείς όπως οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπάρχουν και οι αφανείς "σκαπανείς" οι οποίοι φρόντισαν να δέσουν νομικά τα νομοσχέδια της εξαθλίωσης και τα άθλια χαράτσια που τα συνόδευαν, όπως αυτό το τέλος ακινητων, μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό σε αγαστή συνεργασία με κορυφαίες νομικές φίρμες του πλανήτη.Διαβάζουμε από την "Καθημερινή">Στην ομάδα η οποία διαχειρίστηκε πτυχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας των τελευταίων μηνών εντάσσεται επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Π. Χριστοδούλου-photo. Ηδη από τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Χριστοδούλου ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Ζανιά, τον οποίο συνόδευσε σε αρκετές από τις συνόδους κορυφής. Οι γνώσεις του κ. Χριστοδούλου για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αγαστή συνεργασία του με τους δύο ξένους συμβούλους της ελληνικής κυβέρνησης επισημαίνεται από πολλούς εκ των τακτικά συμμετεχόντων στις ευρωπαϊκές αποστολές. Ο πλέον αφανής της ομάδας των συμβούλων είναι ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αναστάσιος Μπάνος. Οπως και οι υπόλοιποι, έτσι και ο κ. Μπάνος συνεργαζόταν και με τον προκάτοχο του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.Ο κ. Μπάνος ήταν ο βασικός νομικός της κυβερνητικής ομάδας και συγκεκριμένα εκείνος που είχε την τελική ευθύνη για όλα τα νομικά κείμενα, τα οποία επεξεργαζόταν σε συνεργασία με τους ξένους νομικούς συμβούλους της Lazard και των Cleary Gottlieb Steen. 

(Όταν οι πρωτεργάτες της Εξαθλίωσης υποδύονται τους σωτήρες)

Ο κ. Τάσος Μπάνος από το γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής (των εξαθλιωμένων) Ελλήνων, είχε θέα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο.  Μια θέα που του επέτρεπε να χαλαρώνει και να διώχνει μακριά την κούραση  από την ένταση της μέρας. Μέλος του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους, σύμβουλος για πολλά χρόνια της Βάσως Παπανδρέου αλλά και των  Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου. Ο κ. Μπάνος είναι εκείνος που συνέγραψε-όπως απεκάλυψε ο Βηματοδότης-όλα τα νομοσχέδια από το 2009 έως σήμερα. Το πρίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, η μετενέργεια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φέρνουν την δική του υπογραφή. «Το 2009 ξεκινήσαμε με ένα νομοσχέδιο τον μήνα», λέει, «και φτάσαμε σήμερα που χρειάζονται δύο νομοσχέδια την ημέρα»., λες και πρόκειται για κάποιο σπουδάιο επίτευγμα.
Κάπου χαμένη στο ΥΠΕΧΩΔΕ βρισκόταν το τελευταίο διάστημα και η περίφημη Μόνα του Μνημονίου, η 32χρονη Μόνα Παπαδάκου από την Νάξο. Το ταλέντο της  νεαρής Μόνα του Μνημονίου ανέδειξε ο κ Κώστας Καρτάλης ως επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ. Η νεαρά εργαζόταν εδώ ως επιστημονική σύμβουλος σε θέση που προκήρυξε ο τότε πρόεδρός του και σημερινός βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Καρτάλης. Εδώ την συνάντησε και ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος ενθουσιάστηκε από τα προσόντα της. Μαζί έκαναν αρκετή δουλειά-όπως διαβάζουμε-έγιναν ειδικοί σε θέματα προϋπολογισμών και η συνεργασία τους ήταν τόσο καλή ώστε ο κ. Παπακωνσταντίνου της ζήτησε να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες ως επιστημονική του σύμβουλος, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής. Η συνάντηση αυτή έμελλε να αποβεί μοιραία και για μας τους υπόλοιπους. Η Λεμονιά Παπαδάκου μετείχε  ακόμη και ως υποστηρικτική βοηθητική ομάδα του υπουργού, σε μια διαπραγμάτευση που άλλαξε προς το χειρότερο τη ζωή όλων των Ελλήνων. Αντιθέτως, εμφανίζεται ότι έχει κάνει τη δουλειά της, δεν νιώθει ενοχές αλλά οργή.
Στην πραγματικότητα δεν έκανε η ίδια τις διαπραγματεύσεις. Τις έκαναν, λέει, ξοδεύοντας ατέλειωτες ώρες στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός κ. Φ.Σαχινίδης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς . (Τα αποτελέσματα των “διαπραγματεύσεων” τα έχουμε υποστεί όλοι μας).
Για την κ. Παπαδάκου κυκλοφόρησε το εξής περιστατικό: Η Μόνα Παπαδάκου συνοδεύοντας εκπροσώπους της τρόικας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά πήγαν στο γραφείο της γενικής γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνάς Δρέτια. Η οδοντίατρος κ. Δρέττα εξέφρασε αρχικά  κάποιες επιφυλάξεις-πριν γίνει κι αυτή στη συνέχεια υπάκουο κορίτσι-γι αυτά που ζητούσαν οι τροικανοί. Η απάντηση ήρθε από τη Μόνα Παπαδάκου με ύφος υπολοχαγού των... Ες-Ες: «Θα κάνεις ότι σου λέμε εμείς!» Η απάντηση της κυρίας Δρέττα ήταν ανάλογη της εξωθεσμικής και σίγουρα απίστευτης «εντολής» που δέχτηκε. Στόλισε τη δεσποινίδα Λεμονιά με διάφορα κοσμητικά επίθετα, ενώ της απέδωσε ευθύνες για το Μνημόνιο και την κατάντια της χώρας.
 Ο κ. Τάσος Μπάνος, η κ. Λεμονιά Παπαδάκου, ο κ. Γ. Ζαννιάς, η κ. Χρύσα Χατζή –διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου-ο οικονομολόγος κ. Θέος και φυσικά ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι από τους πρώτους που θα κληθούν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο, η οποία αποτελεί προεκλογική δέσμευση του κ. Αντώνη Σαμαρά. 
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά, θα αναρωτηθείτε. Γιατί είναι αδιανόητο στυλοβάτες νομοσχεδίων που προέκυψαν από το Μνημόνιο με τα γνωστά αποτελέσματα, όπως ο κ. Ζαννιάς-να ακούγονται για το οικονομκό team της κυβέρνησης. Πληροφορίες της τελευταίας  στιγμής αναφέρουν ότι ο Βασ. Ράπανος αρνείται οριστικά την ανάληψη του υπ. Οικονομικών...