1.28.2009

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ...

Η πιο οργανωμένη και αποτελεσματική υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, οδήγησε στη σύλληψη των Ελλήνων, που είχαν συνδρομές στις ιστοσελίδες που είχαν εντοπιστεί οτι προωθούσαν παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό σε συνδρομητές που πλήρωναν με πιστωτικές κάρτες ή μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών οnline πληρωμής. Τόσο απο την διασταύρωση των ηλεκτρονικών ιχνών όσο και απο τις πληρωμές που κάνουν οι συνδρομητές αυτών των ιστοσελίδων, οι διωκτικές αρχές είναι εύκολο να μπουν στα ίχνη τους, χωρίς να χρειαστεί καν να προβούν σε άλλους ελέγχους. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εύκολο μόνο οταν οι υπηρεσίες δίωξης βρουν τους σέρβερ που φιλοξενούνται οι σελίδες . Στην συνέχεια μέσα απο τα log file και τους κωδικούς της οικονομικής συναλλαγής σε συνεργασία με την Visa ή τις εταιρίες online πληρωμών , μπορούν να φθάσουν κατευθείαν στους δράστες και χρήστες αυτών των ιστοσελίδων.

Επιχειρηματίες, ένας γιατρός και ένας … ιερέας είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης έχουν εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, με χρήση διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθειαν.
Ύστερα από εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων. Πρόκειται για τους: Συμεών Σπυρίδων του Χρήστου, Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, Χασιώτη Φαίδωνα του Χρήστου, Ηλιόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη.
Επίσης μεταξύ των κατηγορουμένων, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου μέσω διαδικτύου, είναι και ο αρχιμανδρίτης Φώτη Μακρυστάθης, που ιερουργεί στη Μητρόπολη Σπάρτης, αλλά κατοικεί στον Πειραιά.