11.12.2008

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


THE HUNGER STRIKE EXPRESS...
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά άφησε να φτάσει ο κόμπος στο κτένι. Με τη λογική να «αφήνουμε τα προβλήματα να ξεφουσκώνουν» και ότι «θα το ξεχάσει και αυτό ο κόσμος», βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μεγαλύτερο πρόβλημα. Τώρα λοιπόν, τρέχει ο κ. Χατζηγάκης και εξαγγέλλει μέτρα για τις φυλακές. Γιατί άραγε χρειαζόταν να ξεκινήσει η απεργία και δεν το έκανε νωρίτερα; Μια ακόμη χαμένη -επικοινωνιακή- μάχη.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνεται καθημερινά από την ημέρα που η αποχή από το συσσίτιο μετατράπηκε σε απεργία πείνας: Από τους 3.311 στις 8 Νοεμβρίου, έφθασαν τους 4.805 στις 9 Νοεμβρίου, στους 5.251 στις 10 Νοεμβρίου και ξεπέρασαν τους 5.300 μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.
Αρκετοί κρατούμενοι από τις φυλακές Χίου, Κέρκυρας, Κορυδαλλού, Αλικαρνασσού, Πάτρας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, λόγω προβλημάτων υγείας από την αποχή από τροφή και νερό. Επιπλέον, το 50% των κρατουμένων είναι τοξικομανείς και η αιφνίδια αποχή δημιουργεί ισχυρό σοκ στον οργανισμό.
Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας την οποία επιδεικνύουν οι φυλακισμένοι είναι ότι εδώ και τρεις ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές Άμφισσας και Τρικάλων έχουν ράψει τα στόματά τους.
FACTOR X
http://www.antinews.gr