9.26.2008

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ OI BIOMHXANOI THΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ...

...Παρά τις τεκμηριωμένες κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα, μη καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων στούς δικαιούχους, ξέπλυμα μαύρου χρήματος από και προς την Κύπρο, χρηματισμό πολιτικών, ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ο "οικουμενικός" πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ευθύνη του οποίου υπάγεται το ανεξάρτητο κρατίδιο του Αγίου Ορους. Στο κείμενο που ακολoυθεί στο press-gr, μετά το antinews που έφερε στη δημοσιότητα την επιστολή-καταγγελία μοναχών του Αγίου ΄Ορους, αποκαλύπτονται τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των μονών, το ανθελληνικό μένος, μάχη για την αύξηση και την κατοχή πλούτου με θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να πλησιάσουν πιο κοντά στο Θεό (όπως τοκισμός 70.000.000 ευρώ στη διατραπεζική αγορά σε καθημερινή βάση για την αποκόμιση μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους, ιδιωτικά ελικόπτερα, αυτοκίνητα 5.000 κυβικών, ) και πως εκδόθηκε η "μαγειρεμένη" της Συνόδου του ΔΙΣ. Διαβάστε και φρίξτε! (Κι όλα αυτά ενώ 2.500.000 ΄Ελληνες ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας).

1.- Για ακόμη μια φορά ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης Ελισαίος, υποστήριξε τον Εφραίμ στη Σύναξη… Ο Ελισαίος μαζί με το Ηγούμενο της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Αρχιμανδρίτη Τύχωνα, ήταν αυτοί που είχαν οριστεί από την προηγούμενη Σύναξη να συντάξουν το κείμενο που εξεδόθη.Οι δύο Ηγούμενοι είναι τα δύο αντίθετα άκρα! Ο Τύχωνας παραδοσιακός Μοναχός πολύ σκληρός και αυστηρός στα Μοναχικά του καθήκοντα. Πατριαρχικός και βαθιά πατριώτης. Ο Ελισαίος πρεσβεύει έναν δυτικού τύπου χαλαρό Μοναχισμό και δεν φημίζεται για την Μοναχική και Θεολογική του κατάρτιση. Σκληρά κομματικός και σφοδρός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα του Συνασπισμού. Ηγείται της ομάδος των Αντιπατριαρχικών,και πολλές φορές οι κινήσεις του έχουν βάλει σε μεγάλο σκεπτικισμό το Υπ. Εξωτερικών, καθώς σχετίζονται με την διεθνοποίηση του Αγίου ΄Ορους. Παλιότερα είχε τιμωρηθεί σκληρά από τον Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατηγορούμενος για απρεπή στάση απέναντί στο Πατριαρχείο και διεθνισμό, καθώς αμφισβητούσε τόσο την κυριαρχία της Ελλάδος στο Αγιον Ορος,όσο και του Πατριαρχείου. Είναι γνωστός για τις ακραίες φιλοσλαβικές του θέσεις.Η Σίμωνος Πέτρας έχει ένα τεράστιο Μετόχι-Μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με πάνω από 150 Μοναχές. Μεταξύ αυτών και 12 από τα Σκόπια…Σε πολλά προγράμματα που συμμετείχε η Μονή του Ευαγγελισμού (έχει λάβει δεκάδες εκ. ευρώ από Κοινοτικά Κονδύλια) παρουσιαζόταν με την «εμπορική της επωνυμία» ως «Εταιρεία χειροτεχνίας και φιλοξενείας». Είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής με την εμπορική της επωνυμία (μέτοχος) η οποία έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Σίμωνος Πέτρας για εκταμιεύσεις κοινοτικών κονδυλίων κλπ... Τεράστιες υποθέσεις που «βρωμάνε» από χιλιόμετρα…
------------------------------------
2.-Οι φωνές των Αγιορειτών Ηγουμένων ακούγονταν μέχρι το προαύλιο!Οι Μονές Ξηροποτάμου, Φιλοθέου, Καρακάλου, Κωνσταμονίτου υποστηρίζουν τον Εφραίμ(χαλαρά επί του παρόντος) με την Σιμωνόπετρα μπροστά. Η Σιμωνόπετρα υποστηρίζει τον Εφραίμ λόγω διαπλοκής του υπέρ της για το Μοναστήρι της Ορμύλιας κλπ. Θέμα παρόμοιο με την Βυστονίτιδα... Ας το ψάξουν οι αρμόδιοι….Βρωμάει πολύ…Οι παραπάνω Μονές συνδεόνται μεταξύ τους και με το Βατοπέδι καθώς ο Γέροντας του Εφραίμ, Ιωσήφ, παλιότερα ήταν μαζί με άλλους Μοναχούς στην Νέα Σκήτη. Οι Μοναχοί αυτοί λόγω εσωτερικών διεργασιών εντός του Αγίου Ορους, κατέληξαν να αναλάβουν τις Ηγουμενίες στις ως άνω Μονές. Είναι «παραδελφοί» κατά την Αγιορείτικη ορολογία.Ο Ηγούμενος της Κωνσταμονίτου Αρχ. Αγάθωνας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές σχέσεις με Μοναχή Μετοχίου του η οποία είχε βγεί παλιότερα στις εκπομπές του Μικρούτσικου κλπ.Οι πιέσεις των παραπάνω Ι. Μονών με την συμμετοχή και των ξενόφωνων Ι. Μονών, Αγ. Παντελεήμονος, Ζωγράφου, Χιλανδαρίου, των οποίων την ήπια στάση εξασφάλισε ο «προστάτης τους» Ελισαίος, ήταν η αιτία που εξεδόθη αυτή η χλιαρή ανακοίνωση.
--------------------------------
3.-Κείμενο κατέθεσε κι ο τέως Ηγούμενος της Ι. Μονής Ιβήρων Βασίλειος Γοντικάκης, ο οποίος αν και έχει παραιτηθεί, θεωρείται ως ο σημαντικότερος Γέροντας στον Αθω.Το κείμενο του Αρχ. Βασίλειου ήταν ιδιαίτερα σκληρό και δεν πέρασε μετά από σθεναρή αντίσταση του Ελισαίου, ο οποίος δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το γεγονός πως ζει στην «σκιά» του Βασίλειου τον οποίο συνεχώς εδώ και δεκαετίες υπονομεύει με κάθε τρόπο.
--------------------------------
4.-Πέραν των Ι. Μονών του Αθω, ζούνε εκατοντάδες Μοναχοί στα πολλά Κελιά του Αγίου ΄Ορους. Οι αντιδράσεις τους, για αυτό το χαλαρό κείμενο είναι πάρα πολλές και έντονες. Με την ευκαιρία των σκανδάλων της Βατοπεδίου, επαναστάτησαν κατά κάποιον τρόπο, και αναμένεται να βγούνε πολλά στην φόρα πλέον και για άλλες Ι. Μονές.
---------------------------------
5.-Για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα περίμενε ο καθένας να κληθεί από το Αγιον Ορος, το αρμόδιο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως πρότεινε ο Αρχ. Βασίλειος, για να αναλάβει την απόδοση πνευματικών ευθυνών στην υπόθεση Βατοπεδίου. Ο Ελισαίος με νύχια και δόντια κατάφερε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η καθαίρεση του Εφραίμ και ολοκλήρου του Ηγουμενοσυμβουλίου της Βατοπεδίου θεωρείται βέβαιη. Ο Ελισαίος με κάθε τρόπο προσπαθεί συνεχώς να μην υπάρχει εμπλοκή και παρουσία του αρμοδίου Οικ. Πατριαρχείου στα του Αγίου Ορους, παρά του ότι τιμωρήθηκε παλιότερα για την στάση του αυτή. Πληροφορίες φέρουν ιδιαίτερα οχλημένο τον Βαρθολομαίο που δεν έλαβε κλήση το Πατριαρχείο από την Σύναξη αυτή.Τώρα θα δρομολογήσει με δικές του άλλες διαδικασίες έλευση Πατριαρχικής Εξαρχείας στο Αγιον Ορος για την υπόθεση του Βατοπεδίου και παράλληλα έτσι θα διεκδικήσει τα αναφαίρετα καταστατικά και θεσμικά του δικαιώματα στο Αγιον Ορος, όπως ξεκάθαρα τα περιγράφει και το Σύνταγμα της Ελλάδος.