8.13.2008

ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...

http://www.nypost.com/seven/08122008/gossip/pagesix/riviera_fed_up_with_russians_124101.htm
ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ "ΜΠΟΥΓΕΛΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ. ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΕΠΙΔΕΙΞΙΩΝ!
Ακόμα και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, κάποιες φορές δεν βρίσκει τραπέζι στο εστιατόριο που θέλει. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Τσέλσι βρισκόταν στο «Grand Βleu», ένα από τα πέντε ιδιωτικά γιοτ του, κάπου στις ακτές του θερέτρου Φόρτε ντε Μάρμι της Τοσκάνης, όταν αποφάσισε να δειπνήσει με την αγαπημένη του Ντάρια Ζούκοβα στο εστιατόριο «Βistrot». «Δυστυχώς δεν υπάρχει θέση. Μπορείτε να έρθετε αύριο» ήταν η απάντηση που πήρε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και ιδιαίτερα ενοχλημένος σαλπάρισε για Σαρδηνία. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο «La Stampa», πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση της περιφρόνησης των Ιταλών απέναντι σε εκείνους που επιδεικνύουν τα χρήματά τους, όταν η Ιταλία υποφέρει οικονομικά από τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων. «Το ΄΄Βistrot΄΄ έπραξε ορθώς, καθώς οι κανονισμοί πρέπει να ισχύουν για όλους· ντόπιους, τουρίστες και πλούσιους» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Ουμπέρτο Μπουράτι.
Μια ακόμα εκδήλωση μίσους περίμενε και τον Φλάβιο Μπριατόρε στο Πόρτο Κέρβο της Σαρδηνίας, καθώς δέχθηκε επίθεση με άμμο και νερό από τους λουομένους όταν έβγαινε από πολυτελέστατο γιωτ...
(...)THE ostentatious Russian billionaires who invaded the French and Italian Rivieras in the '90s have become so unpopular that local restaurants are refusing to serve them.
"From north to south, a rebellion is growing against those who show off their money and power," said La Stampa, the daily in Turin, Italy (...)