1.27.2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΠΩΣ ΤΑ "ΠΙΟΝΙΑ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "ΡΗΜΑΞΑΝ" PROTON BANK, ΑLAPIS, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ "ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΘ' ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΓΑΠ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ....


(...) Το δάνειο αυτό το διαχειρίστηκε ο καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alapis. Δεν έχασε στιγμή λοιπόν και σταδιακά, τα έτη 2010 – 2011, μεταβίβασε την ρευστότητα σε εταιρείες δικών του συμφερόντων. Συγκεκριμένα την γνωστή ΝΕΠ «ΑΕ εκδόσεων και εκμεταλλεύσεως ραδιοφωνικών σταθμών» αλλά και άλλες δύο εταιρείες του «ομίλου» του. Τον εκδοτικό του οργανισμό «Πέτρος Κυριακίδης» και την «Άνω ΑΕ». Όλα αυτά μέσα σε κλίμα απόλυτης ανοχής από τις ελεγκτικές αρχές, αφού το ύψος του δανείου από το ΤΤ δεν έγινε ποτέ επίσημα γνωστό μέχρι την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η λίστα από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνο Καμμένο.
Οι ευθύνες των αρχών
Οι ευθύνες των ελεγκτικών αρχών είναι βαρύτατες όπως και στην περίπτωση Γριβέα. Η ΤτΕ ήταν ενήμερη για της ενέργειες του ΤΤ αλλά και η Alapis είναι εισηγμένη εταιρεία. Αυτές οι εκροές δεν μπορούσαν να περνούν στα ψιλά αφού συνοδευόντουσαν από βαρύγδουπες εξαγορές μεριδίων εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων στον χώρο των ΜΜΕ.
Οι δύο ελεγκτικές αρχές επίσης γνώριζαν για την σκανδαλώδη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ειδικά μετά το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» που είχε πιέσει με ερωτήσεις τόσο την ΤτΕ όσο και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τις «σκοτεινές» μπίζνες του κυρίου Γριβέα και τις χρηματοδοτήσεις που δεν ανακοινώνονταν. Δεν έλαβε ποτέ απάντηση.
Φαίνεται ότι ένα αόρατο χέρι αγκάλιαζε τις δραστηριότητες όσων είχαν σχέση έμμεσα ή άμεσα με το όνομα «Παπανδρέου». Ο κύριος Γριβέας είχε την στενή σχέση με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού, ενώ η Alapis είχε το ισχυρό χαρτί του κυρίου Θόδωρου Ασημακόπουλου, μέλος του αμαρτωλού ΔΣ της Proton, αλλά και «αγαπημένο παιδί» του Γιώργου Παπανδρέου.
Ως άλλος Χριστοφοράκος λοιπόν και ο Πέτρος Κυριακίδης φυγαδεύτηκε και παραμένει ασύλληπτος, ενώ τα ΜΜΕ που έλαβαν τα εκατομμύρια των εξαγορών και συμμετοχών συνεχίζουν να μην «απορούν». Το ίδιο και η κυρία Σκούρα, δικηγόρος και βασική συνεργάτης του Κυριακίδη που γνωρίζει πολλά. Όσο για τον κύριο Ασημακόπουλο, παραμένει στο απυρόβλητο.
Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να αποπληρώσουν με το αίμα τους την οπερέτα της διαπλοκής.
www.newsbomb.gr via http://www.daneiakartes.info/?p=30404
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ (ΑΝΤΙΝEWS)  Γιώργου Χαρβαλιά
 Είκοσι ένα χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ, από το οποίο δεν παραιτήθηκε ακόμη κι όταν ορίστηκε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός «τεχνοκράτης» για να μας σπρώξει στα νύχια των δανειστών.
Γι’ αυτό και καθόλου δεν συγκινήθηκα από τις διαδοχικές δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αντίθετο μάλιστα. Προβληματίζομαι ιδιαίτερα, όταν όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν διαχρονικά ότι μαγειρεύαμε τα στοιχεία διατείνονται τώρα ότι ο μόνος που έκανε σωστά τη δουλειά του ήταν ο Γεωργίου.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν αυτό που μας οδήγησε στο διάγγελμα-παρωδία του Γιωργάκη από το Καστελλόριζο και συνακόλουθα στο Μνημόνιο. «Πειραγμένο» ή πραγματικό, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Οπως επίσης σαφές δεν είναι για ποιον ακριβώς ενεργούσε ο ιδιόρρυθμος τεχνοκράτης με το αγέρωχο ύφος: Για τον άμεσο πολιτικό του προϊστάμενο και συμμαθητή του Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είχε κάθε λόγο να εμφανίζει υπερφουσκωμένο το έλλειμμα, φορτώνοντας τον «εκτροχιασμό» στην κυβέρνηση Καραμανλή; Για το αόρατο αφεντικό του, τον Γερμανό Ραϊντερμάχερ της Eurostat, στις εντολές του οποίου υπάκουε τυφλά; Ή για το ΔΝΤ που ήθελε εναγωνίως να πιάσει… στασίδι στο διαφαινόμενο ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους;
Οπως και να έχει το πράγμα, αυτό το περιβόητο «15,4%», το έλλειμμα-ρεκόρ δηλαδή, που αίφνης ξεπέρασε και αυτό της Ιρλανδίας, υπήρξε ο καταλύτης για να «πεισθούν» οι αγορές ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο. Τα spreads εκτινάχθηκαν, η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να μιλάει για «Τιτανικούς» και η χώρα οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο Μνημόνιο, λες και επρόκειτο να χρεοκοπήσει τα επόμενα 24ωρα…
Ο ρόλος του Γεωργίου υπήρξε απολύτως κομβικός. Γιατί ο ίδιος επέλεξε να… καινοτομήσει στον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος, φορτώνοντας (σ.σ.: χωρίς να είναι υποχρεωμένος) 17 ΔΕΚΟ στο λογαριασμό της γενικής διακυβέρνησης.
Οι εισαγγελείς έκριναν ότι οι εις βάρος του καταγγελίες δεν ήταν δυνατό να αγνοηθούν. Οχι επειδή τεκμηριώνονται πλήρως, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Αν πράγματι ο Γεωργίου φούσκωσε το έλλειμμα επιβάλλεται να τιμωρηθεί παραδειγματικά, ως επίορκος λειτουργός του Ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως πρέπει να διαπιστωθεί τίνος εντολοδόχος υπήρξε. Γιατί το ζήτημα είναι πλέον το κίνητρο του εγκλήματος… (...)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
http://www.antinews.gr/2013/01/27/201195/

Το πρώην µέλος του ∆Σ της ΕΛΣΤΑΤ που κατήγγειλε το «φούσκωµα» του ελλείµµατος το 2009 αναλύει διεξοδικά Στο ΧΩΝΙ τις τελευταίες εξελίξεις. Εκτιµά πως όσα έλαβαν χώρα την περίοδο εκείνη, ισοδυναµούν µε εθνική προδοσία και τονίζει µε νόηµα πως η προβλεπόµενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη
Το πρώην µέλος του ∆Σ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, η γυναίκα που κατήγγειλε πώς το έλλειµµα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά το 2009 και πως µε ψευδείς βεβαιώσεις ζηµίωσαν το κράτος τουλάχιστον 28 δισ. ευρώ, σχολιάζει Στο ΧΩΝΙ τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν ανοίξει νέο γύρο συζητήσεων για την αναγκαιότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής, προκειµένου να διερευνηθεί πως µπήκε η Ελλάδα στο µνηµόνιο.
Η κυρία Ζ. Γεωργαντά εκτιµά πως όσα έλαβαν χώρα την περίοδο εκείνη, ισοδυναµούν µε εθνική προδοσία και πως η προβλεπόµενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη ενώ δεν κρύβει την προσδοκία της πως η επερχόµενη δίκη µπορεί και να µας βγάλει από το µνηµόνιο και -όπως λέει- να µας αποδώσουν και τα ρέστα αυτοί που µας βάλανε σε αυτή την περιδίνηση. Εκφράζει ακόµη την ικανοποίησή της για το έργο των δικαστικών λειτουργών και βάλλει κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως αντί να βγει να ζητήσει συγνώµη από τον ελληνικό λαό, συνεχίζει την ίδια τακτική,,,
TO XΩΝΙ via prezatv.blogspot.com