12.28.2012

PITSIRIKOS:"KAINE" TON ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΓΛΥΤΩΣΕΙ" Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, PROTON BANK..

Photo:kalami.net 

O πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις στην HSBC.
Το αστείο είναι πως ο Παπακωνσταντίνου –ως υπουργός Οικονομικών- ήταν αυτός που παρέλαβε πρώτος τη λίστα Λαγκάρντ. Η Κριστίν Λαγκάρντ – τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας- την παρέδωσε στον σωστό άνθρωπο. Πέτυχε διάνα.
Πριν από δυο μήνες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως είχε χάσει τη λίστα Λαγκάρντ.
Ας μην κοροϊδευόμαστε, το θέμα δεν είναι μόνο ο Παπακωνσταντίνου.
Αυτός που κράτησε κρυφή τη λίστα Λαγκάρντ –έναν ολόκληρο χρόνο από την στιγμή που την πήρε στα χέρια του- είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Γιατί άραγε;
Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν η προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOTDOC, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει ξανά τη λίστα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Τώρα καίνε τον Παπακωνσταντίνου, για να σώσουν τον Βενιζέλο.
Εμείς πρέπει να τους κάψουμε και τους δυο.
(Είναι τραγική ειρωνεία πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Χρήστο Παπουτσή είχαν επικηρύξει τον Βασίλη Παλαιοκώστα με 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος. Και ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να είναι χαρούμενος που δεν θα τον συναντήσει στη φυλακή.)
http://pitsirikos.net/2012/12/%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84-%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD/#more-25607