6.04.2012

PITSIRIKOS: ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!


Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ολοταχώς για τη νίκη και, ήδη, διαπιστώνεις ότι υπάρχει προβληματισμός για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές – αν θα τηρήσει αυτά που λέει στο πρόγραμμά του. Κανένας Έλληνας δεν εμπιστεύεται κανέναν – μάλλον επειδή κανείς δεν κρατάει τον λόγο του, πιστεύει ότι και οι άλλοι δεν θα τον κρατήσουν.
Για να πεις τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, θα πρέπει να κάνεις την υπόθεση πως όλα στον πλανήτη θα παραμείνουν όπως είναι σήμερα – θα μείνουν ακίνητα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Οι πολίτες ψηφίζουν πού και πού, οι αγορές ψηφίζουν κάθε μέρα.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σε προδώσει γιατί, για να σε προδώσει κάποιος, πρέπει να είναι φίλος σου. Δεν μπορεί να σε προδώσει ένας άγνωστος, ούτε ένας περαστικός.
Πότε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει φίλος σου; Πότε πρόλαβες να τον αγαπήσεις αυτόν και τις ιδέες του; Μέχρι χτες δεν ήξερες ότι υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφιζες ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία μονοκούκι, για να «τακτοποιηθούν» οι υποθέσεις σου. Άρα, εσύ πρόδωσες. Και τη χώρα και τον εαυτό σου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -ως επιλογή στις εκλογές- είναι αυτό που λέμε «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία». Δεν έχεις τι άλλο να ψηφίσεις και θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. Με την ελπίδα να τα καταφέρει. Αλλά το αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαρτηθεί από σένα.
Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει, οι εξελίξεις θα είναι πολύ θετικές. Για την ακρίβεια, το καλύτερο για τη χώρα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τα καταφέρει.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να γίνουν συνειδητοί πολίτες και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους αντί να παρακολουθούν κόμματα και πολιτικούς να δρουν ανεξέλεγκτα και αυτοί να αρκούνται στα βρισίδια, τις μούντζες και τις κατάρες.
Μαζί με τα δικαιώματά μας, πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας. Βέβαια, αυτό απαιτεί κάποια αυτοεκτίμηση. Επί χρόνια, ακούς διάφορους να λένε «και ποιος θα κυβερνήσει αν δεν κυβερνήσει ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και οι άλλοι πατερούληδες;».
Μα, εμείς. Εμείς θα κυβερνήσουμε. Εσύ, εγώ, ο άλλος. Όλοι.

LARRY FLYNT: THE REPUBLICAN WAR ON BIRTH CONTROL TURNS AMERICA BACK TO... 1937!




Incredible as it might seem, the Republicans want to turn the clock back to 1937, when contraception was still illegal in this country. That’s what will happen if Personhood USA and several other groups have their way. They are placing—on numerous state ballots—a proposed constitutional amendment declaring that life begins at conception. If passed, this measure not only would likely ban abortions under virtually any circumstances (including rape and incest), but it would also ban birth control methods like the IUD and Plan B emergency contraceptive. Even the Pill could be history.
Worse still, the amendment would prevent married women from conceiving children via in vitro fertilization. The Personhood Amendment will be up for a vote in at least 12 states. Presidential hopefuls Newt Gingrich, Rick Santorum and Ron Paul have all signed a pledge supporting it. Mitt Romney didn’t sign but has agreed that life begins at conception, the basis of the anti choice measure.
I don’t believe there’s any way the American people will let the GOP get away with this. If the Republicans aren’t careful, they will sow the seeds of their own destruction.

Larry Flynt

ONE BIG STEP CLOSER TO VICTORY AGAINST SCANNED BOOKS FROM GOOGLE



Scott Turow on Google Ruling: One Big Step Closer to Justice for US Authors

June 1, 2012. Our book-scanning lawsuit against Google cleared a major hurdle today, as Judge Denny Chin certified the class of U.S. authors. A copy of the decision is here.
“We’re one big step closer to justice being done for U.S. authors,” said Authors Guild president Scott Turow.
The class of authors includes all U.S. authors and their heirs with a copyright interest in books scanned by Google as part of its Library Project. Google has scanned 12 million books in that project, the majority of which are believed to be protected by copyright. Books from all over the world were copied, but U.S. works predominate.
Google’s liability for copyright infringement has not yet been determined by the court. Google’s primary defense to infringement is that its actions are protected by fair use. Judge Chin is scheduled to hear summary judgment motions on the case in September.
If Google is found liable for infringement, copyright law prescribes statutory damages for willful infringement of not less than $750 and not more than $30,000 per work.

HΛΙΑΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΙΣΟΤΙΜΙΑ": ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ MEXΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/11761.htm
Ηλίας Τζαφέρης
"Ισοτιμία" 2-6-2012

Η δημοσιοποίηση και των τελευταίων δημοσκοπήσεων την Παρασκευή, δείχνει ξεκάθαρα, πως δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Η Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζει άνοδο, έχει ένα σχετικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, και κυρίως μια πολύ ισχυρή τάση στην παράσταση νίκης. Δημοσκοπικά χαρακτηριστικά που κατά το παρελθόν, θα έδειχναν και τον νικητή των εκλογών. Αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, εμφανίζει μια καθαρή αύξηση της εκλογικής του επιρροής. Με πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, την μαζική εισροή ψηφοφόρων προς αυτόν, από τα "αδελφά" κόμματα των αντιμνημονιακών άκρων, τους "Ανεξάρτητους Ελληνες" και την "Χρυσή Αυγή". Μια συμπεριφορά ψηφοφόρων ιδεολογικά παράλογη, αλλά πολιτικά απολύτως ερμηνεύσιμη.
Πάντως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, στο οποίο ταυτίζονται οι μετρήσεις όλων των εταιρειών, είναι ο απόλυτος διχασμός της κοινής γνώμης σχετικά με τον πραγματικό κίνδυνο, εξόδου της χώρας από το Ευρώ και της επιστροφής στην Δραχμή.
Το ανησυχητικό στοιχείο κατά την άποψη μας είναι, πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι συνεχίζουν να θεωρούν, πως το σενάριο επιστροφή στην Δραχμή αποτελεί "μπλόφα", "απειλή χωρίς αντίκρισμα", "εκβιαστικό σενάριο" κ.λ.π., κάποιων άθλιων ανθελληνικών κύκλων που θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτικών φίλων του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή του Παύλου Χαϊκάλη.
 Πως την επομένη των εκλογών, εάν τελικά επέλθει το μοιραίο, όλα αυτά θα ξεχασθούν. Και πως οι συνομιλητές της όποιας κυβέρνησης προκύψει, δηλαδή η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκλιπαρώντας μας, να μην τους εγκαταλείψουμε.
Μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναπαράγεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, μια εξίσου γελοία (αντιμνημονιακής χροιάς) θεωρία περί θετικών(!) επιπτώσεων για την Ελλάδα εάν η κρίση στην Ισπανία, γιγαντωθεί.
 Οι άνθρωποι είναι τόσο βαθιά νυχτωμένοι, αλλά και αυτοί που τους ακούν τόσο απόλυτα παραπλανημένοι, που αδυνατούν να αντιληφθούν πως η γιγάντωση της Ισπανικής κρίσης θα αποτελέσει και το ρέκβιεμ της όποια τελευταίας (και για πολλούς πλέον απέλπιδας) προσπάθειας παραμονής της χώρας μας στην ζώνη του Ευρώ.
Αφού είναι βέβαιο πως θα δοθεί μια τεράστια πανευρωπαϊκή μάχη για την διάσωση μιας χώρας και μια οικονομίας, της Ισπανικής, που εάν <<πέσει>> θα παρασύρει στην διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το πρώτο που θα κάνουν οι ισχυροί της ΕΕ-εάν η κρίση στην Ισπανία κλιμακωθεί- είναι να <<τελειώσουν>> με συνοπτικές διαδικασίες με την Ελλάδα και απροειδοποίητα, σε ένα Σαββατοκύριακο, να μας βγάλουν από την πρίζα της εντατικής.
 Στις αρχές της περασμένης βδομάδας ο άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε εκτάκτως με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, έχοντας ως μοναδικό αντικείμενο την προετοιμασία του Αγγλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, για να αντιμετωπιστεί η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτεροι tours operator του πλανήτη αρνούνται να συνάψουν συμφωνίες με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πέραν της μια εβδομάδας.
Ενώ κόπηκαν μαχαίρι και οι όποιες ταμειακές διευκολύνσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις που εισάγουν πρώτες ύλες από το εξωτερικό, οι οποίες υποχρεούνται να αγοράζουν μόνο τους μετρητοίς.
Τώρα θα μου πείτε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά, και το 50% των ψηφοφόρων να συνεχίζει να θεωρεί, πως η ζωή και η καθημερινότητα του θα είναι η ίδια και στις 18 Ιουνίου, εάν τελικά επικρατήσει στην χώρα το αντιευρωπαϊκό στρατόπεδο και τα επικίνδυνα, πολιτικά και ιδεολογικά, άκρα.
Σαφώς η περίπτωση χρήζει και μια κάποιας ψυχαναλυτικής ερμηνείας, που δεν αποτελεί και το αντικείμενο μας.
Το σίγουρο πάντως είναι, πως εάν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες που μας έμειναν μέχρι την κάλπη, δεν ανατραπεί εντυπωσιακά αυτή η ισορροπία στην πεποίθηση της κοινής γνώμης περί της πραγματικής ή μη, απειλής εξόδου μας από το ευρώ, τα πάντα είναι ανοιχτά.
 Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα οφείλουν να διατηρήσουν στην κορυφή της προεκλογικής τους ατζέντας, το δίλλημα «Ευρώ ή Δραχμή», το οποίο αντικειμενικά αποτελεί και το ζητούμενο των εκλογών.
 
Και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να λάβει κυρίως το 18% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Που παραμένουν μεν οργισμένοι από την λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου, αλλά από την άλλη αντιλαμβάνονται απόλυτα τον όλεθρο της Ελλάδας της Δραχμής.
Ηλίας Τζαφέρης
"Ισοτιμία" 2-6-2012