4.24.2012

...ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ:"ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ"....ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ VODAFONE... (MHN ΞEXAΣETE ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΤΑΣΟΥΛΑ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ)...


Την εκταφή της σορού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη (META AΠΟ EΠΤΑ ΕΤΗ), ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος ερευνά εκ νέου τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFONΕ που κατά την οικογένεια του θανόντος, σχετίζεται με τις υποκλοπές.

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005.

Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης το οποίο, κατά τα στελέχη της εμπλεκόμενης εταιρίας, διαγράφηκε, λίγες μέρες ή ώρες πριν την απώλεια ζωής του Τσαλικίδη.

Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία, που έγινε δεκτό. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή ήδη για την εκταφή, ώστε να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.

Στην αίτησή της η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, εν ζωή σχεδιαστή δικτύου και Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρίας VODAFONE, επικαλείται μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄ εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, Καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ, και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλειστεί, και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη την χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του, μετά την εξουδετέρωσή του».

Τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη τονίζουν στην αίτησή τους ότι «είναι πλέον κατάδηλο, από πλήθος νεότερων στοιχείων που έχουν προκύψει και προκύπτουν μέχρι σήμερα, ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστεί, αλλά ο θάνατός του υπήρξε κραυγαλέα περίπτωση σκηνοθετημένης αυτοκτονίας, δηλαδή δολοφονίας, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως εμφανιζόμενη αυτοκτονία από τους υπαιτίους για το κακούργημα της κατασκοπείας, ή, σύμφωνα με την προσφάτως ασκηθείσα ποινική δίωξη της απόπειρας κατασκοπείας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Η μέθοδος των σκηνοθετημένων αυτοκτονιών είναι γνωστό ιστορικά, ιατροδικαστικά και εγκληματολογικά, ότι απαντάται ιδίως σε τέτοιες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται και ενεργοποιούνται τεράστια οικονομικά, επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα».