4.22.2012

ΛΑΜΟΓΙΩΤΑΤΕ ΒΕΝΝΥ, ΠΗΡΑ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ KAI ΑΠΑΝΤΩ ΔΕΟΝΤΩΣ...

Cartoon by YANNIS IOANNOU.


(...)Tο πολιτικό πρόβλημα της χώρας τείνει τον τελευταίο καιρό -αυτό το βλέπουμε πολύ έντονα- να μετατραπεί σε πρόβλημα δημοκρατίας. 


Που είναι η "Δημοκρατία" σας όταν συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν 100.000 ευρώ σύνταξη και οι σκληρά εργαζόμενοι αγρότες και μισθωτοί 350-700 ευρώ;


Tο γεγονός ότι φιλοναζιστικές δυνάμεις είναι έτοιμες να μπουν στη Βουλή των Ελλήνων, είναι όχι απλώς κίνδυνος, αλλά ντροπή για τη δημοκρατία και δεν πρέπει να χαλαρώνουν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά. Η δημοκρατία πρέπει να είναι μαχόμενη για να επιβιώνει και να προοδεύει.


Γι'αυτό και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και τα λαμόγια τους "προβάλλουν" το ψευτοδίλημμα, ή Ναζί,  ή ΠΑΣΟΚ, για να συνεχισθούν οι λοβιτούρες και διαπλοκή. Εχει κι άλλα κόμματα να ψηφίσει ο Ελληνας και η Ελληνίδα από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι Οικολόγους-Πράσινους. Toυς φιλοναζιστές ξέρουμε να τους ανιμετωπίσουμε. Λαμόγια σαν κι εσάς που ψήφισαν νόμο "περί ευθύνης-βλ. απαλλαγής-υπουργών" πάλι όχι.
 
Ναι, ας πούμε την αλήθεια. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και κρυφή βία μέσα στην κοινωνία, γιατί υπάρχει οργή, υπάρχει απελπισία, υπάρχει δυσπιστία, υπάρχει φόβος. Φυσικά αφού το 50% των Ελλήνων δεν έχει να φάει εξαιτίας σας.


Τίποτα από αυτά δεν είναι καλός σύμβουλος, κι εμείς πρέπει να πάρουμε την οργή, τη δυσπιστία, το φόβο, την αγανάκτηση, να την επεξεργαστούμε πολιτικά, να την μετατρέψουμε σε αντικείμενο πολιτικού διαλόγου και να πείσουμε ξανά τον δύσπιστο πολίτη. Να του δείξουμε ποια είναι τα σημάδια στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας από ένα μοντέλο που κατέρρευσε και να του εξηγήσουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα ξανά, να γράψουμε ξανά τους όρους λειτουργίας της χώρας.


Το ...."οικονομικό μοντέλο" SIEMENS εννοείται;

H Βουλή των Ελλήνων δε μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του φασισμού και του ναζισμού.
Η Γερμανία, στα μέσα της δεκαετίας του '30, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», έζησε το φαινόμενο ενός αντικοινοβουλευτικού Κοινοβουλίου, ενός Κοινοβουλίου πολλές δυνάμεις του οποίου δεν πίστευαν στη δημοκρατία και στο κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. Και αυτό οδήγησε τη Γερμανία, την Ευρώπη, τον κόσμο, εκεί που τον οδήγησε.Στο να αγοράσουν το έδαφος και το υπέδαφος της Ελλάδας το  2011 για ένα κομμάτι ψωμί από "ξεπουλημένα" σοσιαληστρικά ερπετά *βλ. ΦΕΚ.

Δυστυχώς η ιστορία δε γράφεται κατά τρόπο ευθύγραμμο, από το κακό στο καλό και από εκεί στο καλύτερο. Υπάρχουν και παλινδρομήσεις. ...Που στις μίζες για τα υποβρύχια και τον Ακη;


Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις. Και αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες εβδομάδες, φοβάμαι ότι είναι μια τέτοια οπισθοχώρηση σε σχέση με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, της πατρίδας μας.


"Δημοκρατία" είναι το 50% των Ελλήνων να μην έχει να φάει; Μάλλον ολιγαρχία είναι.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να σκεφτούμε τι είναι αυτό που υποθάλπει παρόμοια φαινόμενα, τι είναι αυτό που οδηγεί στον κίνδυνο εισόδου στη Βουλή των Ελλήνων, δυνάμεων που διακηρύσσουν απροκάλυπτα την πίστη τους στον ολοκληρωτισμό.
Είναι δυστυχώς, η τυφλή οργή, η δημαγωγία, η ισοπέδωση, η απλούστευση. Ένας λόγος τυφλός, που δεν επεξεργάζεται τη δυσαρέσκεια, τη θλίψη, την απαισιοδοξία του ελληνικού λαού ώστε να τη μετατρέψει σε ένα ισχυρό πολιτικό λόγο και σ' ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αλλά τη μετατρέπει τελικά σε παρωπίδες που κλείνουν τα μάτια και δεν επιτρέπουν σε πολλούς πολίτες, σε πολλούς Έλληνες και πολλές Ελληνίδες να αντιληφθούν τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη.Ο κίνδυνος είσθε κατ'αρχήν εσείς. Στις 6 Μάη θα σας απαντήσει ο ελληνικός λαός με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: GULAG No 15, ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΦΑΣΟ


MEMORIAL DAY FOR SALONICA HOLOCAUST
...Over 58.000 Greek Jews were tortured, slaughtered, gassed down, and terminated at death camps like Auscwitz-Birkenau. Today, Sunday at 11.30 a.m., the Jewish Community of Salonica and the six sole survivors  held a memorial service in memoriam of those unfortunate souls who never returned to Salonica, the Mother of Israel.
Over 6.000.000 Jews perished through the Holocaust  (from January 30, 1933, when Hitler became Chancellor of Germany, to May 8, 1945). 
Anti-semitism is on the rise again. The world remains unaware.    

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ


ΤΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ : Οπως είναι γνωστό, οι ευθύνες του κ. Ευάγγελου Τούρκογλου - Βενιζέλου, είναι τεράστιες σχετικώς με τα υποβρύχια κ.λ.π. αγορές που πραγματοποίησε ο κ. Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος . Αυτός ήταν ο λόγος που συνέταξε τον αισχρό νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί η κλίκα της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καταλήστεψε την Ελλάδα. {Αρθρο 86 του Συντ. Και Ν. 3126 /2003}. Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος στο μόνο σημείο που έχει δίκιο είναι το εξής : «Το όλον ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη», για τις ληστείες που διέπραξε , διότι είχε και συνεργούς. Οι μετέχοντες πολιτικοί στο ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε αυτές τις ληστείες είναι οι κατωτέρω : {Κ. Σημίτης , Α. Τσοχατζόπουλος, Θ. Πάγκαλος , Β. Παπανδρέου , Δ. Ρέππας , Μ. Χρυσοχοΐδης , Γ. Μαγκριώτης , και Γ. Παπανδρέου } . Επίσης δίκιο έχει και ο κ. Θ. Πάγκαλος που προέβη στη δημόσια ομολογία ότι : «Μαζί τα φάγαμε». Εν συνεχεία οι κ.κ. Νίκος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος , συνέχισαν το θρίλερ των υποβρυχίων όπου η ταρίφα της προμήθειας σύμφωνα με τη γερμανική Δικαιοσύνη είναι 5% (TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ 65 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ). Η νέα απ’ ευθείας ανάθεση για τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων, καθώς και η παραλαβή του ελατωματικού υποβρυχίου «Παπανικολής», είναι της τάξεως των 1,32 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ  (ισοδύναμο με την απόλυση 20.000 υπάλλήλων του δημόσιου τομέα και βάλε). Και το τσιράκι του Ακη, και του Γιωργάκη , κ. Τούρκογλου Βενιζέλος , έχει το θράσος , κατόπιν και της νέας καταστροφής που προξένησε στη Χώρα, αντί να είναι στη φυλακή μαζί με αυτούς και τον κ. Γ. Παπακων/νου, να επιδιώκει να κυβερνήσει την Ελλάδα , για να ολοκληρώσει το σχέδιο του ξεπουλήματός της . 
Επειδή κουράστηκα να αναφέρω τις λοβιτούρες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , καθώς και για τις κουκουλωματικές Εξεταστικές Επιτροπές που λειτουργούν ως Κολυμβήθρες του Σιλωάμ , που συστήνουν όχι για να αποδώσουν ευθύνες , αλλά για να δώσουν άφεση αμαρτιών στις λοβιτούρες τους , αναφέρω αυτούσιο το τελευταίο χωρίο της σχετικής ανταπόκριση του κ. Τάσου Τέλογλου που έχει ως εξής : «Η κατωτέρω σύμβαση είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του μυστικού πράκτορα της ελληνικής κυβέρνησης στο Αμπού Ντάμπι κ. Ν. Παπανδρέου. Σύμφωνα με την Εισαγγελία Μονάχου για ... χρήσιμες πληρωμές, η προμήθεια γι’ αυτή τη σύμβαση είναι {5%} . Ούτω προβλέπω να ανατεθούν και άλλες παραγγελίες στην αντικαταστάτρια της «TKMS”, που είναι η επιλεγείσα από τον κ. Ν. Παπανδρέου «Abu Dhabi Mar». 
 Το μόνο που παρέλειψε ο κ. Τέλογλου είναι το γεγονός ότι τον κ. Ν. Παπανδρέου όστις μετέβη κρυφίως στο Αμπού Ντάμπι , τον συνόδευσε ο τότε ΥΠΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος και αυτός μαζί με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψαν την εν λόγω σύμβαση . Ο κ. Ν. Παπανδρέου υποτίθεται ότι δεν ήταν εκεί. Η παρουσία του αποκαλύφθηκε τυχαία από κάποιον φωτορεπόρτερ που φωτογράφησε την ομάδα και δεν πρόλαβε να κρυφτεί ο ...φιλέλλην, και "σοσιαλιστής" στην τσέπη μυστικός πράκτωρ...
16-4-2012 ΦIΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" No 3 KAI TΩΝ "ΗΡΩΩΝ" ΑΥΤΗΣ....


ΘΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ! 
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ  ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΑΡΧΙΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ  ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ, ΠΟΥ ΗΡΩΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ")
Ιωάννης Λαδάς: πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια. (Kατά τα άλλα ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εργατικότητα, ήθος, εντιμότητα).
Μιχαήλ Μπαλόπουλος: πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των σάπιων κρεάτων, στέλνοντας στον τάφο και στο νοσοκομείο εκατοντάδες ανύποπτους ΄Ελληνες πολίτες. (Kατά τα άλλα ήθος, σεβασμός, αρετή).
Μιχαήλ Ρουφογάλης: ξόδεψε ασύστολα δημόσιο χρήμα για την πολυτελή ζωή του και τα κοσμικά του πάρτι σε θαλαμηγούς, ενώ η ΚΥΠ, βασάνιζε αγωνιστές και παλικάρια όπως ο Παναγούλης και ο Μουστακλής,  εξασφάλιζε χαριστικά δάνεια σε εφοπλιστές και εργολάβους υποστηρικτές της Χούντας, επιβαρύνοντας τις ελληνικές δημόσιες τράπεζες και τους φορολογούμενους. (Kατά τα άλλα εντιμότητα, ήθος, πάταξη της εγκληματικότητας).

Ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας, ο Λαδάς έκανε τον έναν ξάδερφο του στρατηγό και τον άλλο ξάδερφο του Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο γαμπρός του Πατακού Ανδρέας Μεϊντάσης έγινε εκατομμυριούχος εξασφαλίζοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων. (Aξιοκρατία, εργατικότητα, ήθος).

Ο Παπαδόπουλος διόρισε τον αδερφό του τον Κωνσταντίνο Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προεδρίας, περιφερειακό διοικητή Αττικής και τελικά Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό. Τον άλλον αδερφό του τον Χαράλαμπο, τον διόρισε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Χαράλαμπος αποκαλούνταν κοροϊδευτικά ""μπον φιλέ"" από τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής, επειδή κάθε μέρα έτρωγε στα εστιατόρια των πιο ακριβών ξενοδοχείων της Αθήνας παρέα με τη φρουρά και τους υπαλλήλους του, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου... (Kατά τα άλλα αξιοκρατία!)

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" Νο 2Ποινική καταδίκη Νο 2 2004 Περίανδρος - Αντωνάκης Ανδρουτσόπουλος 
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Καταδίκη για τη δολοφονική επίθεση κατά του σ. Δημήτρη Kουσουρή

Ύστερα από έξι χρόνια,  δικάστηκε ερήμην, την Δευτέρα 26/4, ο παρ’ ολίγον δολοφόνος του σ. Δημήτρη Κουσουρή, ο φασίστας  χρυσαυγίτης «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος και καταδικάστηκε για πλημμεληματικές πράξεις σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι κακουργηματικού βαθμού πράξεις, που παραγράφονται σε 20 χρόνια, δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

Στη δίκη κατέθεσαν τα θύματα της οπλισμένης ορδής των φασιστών Δημ. Κουσουρής, Ηλίας Φωτιάδης και Γιάννης Καραμπατσώλης, και  αυτόπτες μάρτυρες που αναγνώρισαν τον «Περίανδρο»  και περιέγραψαν τις σκηνές της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης. O Δημ. Τρίμης από την EΣHEA περιέγραψε τη δομή της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.  Eπίσης κατέθεσε  ο αρχηγός διμοιρίας των MAT με το ελληνόφρον  όνομα «Δαρείος»  -αυτό δεν είναι ψευδώνυμο και κατά κάποιες πληροφορίες είναι ο εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής. Tο δικαστήριο έκανε τα πάντα να μην πάρει πολιτική χροιά η υπόθεση  και περιορίστηκε  στη διερεύνηση του μεγέθους των ροπάλων και αν τα είχαν για… άμυνα. Ακόμη κι έτσι όμως έγινε σαφές ότι η ομάδα που επιτέθηκε άνανδρα σε άοπλους και ανύποπτους φοιτητές ήταν στρατιωτικά διευθυνόμενη, οπλισμένη με ρόπαλα και επιτέθηκε με σκοπό να σκοτώσει.  Αν και λίγο πριν είχαν φυγαδευτεί  από τα MAT που τους συνόδευαν, είναι προφανές  ότι κάποιοι τους ειδοποίησαν να κατευθυνθούν στην καφετέρια όπου ανύποπτοι κάθονταν οι αριστεροί φοιτητές. Eπίσης έγινε σαφές από τις μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη και του αστυνομικού συζύγου της ιδιοκτήτριας της καφετέριας ότι επιτέθηκαν κατά του  Δημήτρη Κουσουρή, μέλους του NAP και της EΦEE και των συντρόφων του με στόχο να σκοτώσουν.

Από τότε, από τον Ιούνιο του 1998, ο παρ’ ολίγον δολοφόνος  Αντώνης Ανδρουτσόπουλος ή  Περίανδρος, αν και αναγνωρίστηκε από τα θύματα και από αυτόπτες μάρτυρες,  παραμένει ασύλληπτος. Ασύλληπτοι παραμένουν και ο υπόλοιποι από τη δολοφονική ομάδα.  Η αστυνομία δεν έχει κάνει τίποτα για τη σύλληψή τους.  Ίσως η εξήγηση είναι αυτή που έδωσε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην αρχηγός της EYΠ Tσούρας: ο Aνδρουτσόπουλος δεν συλλαμβάνεται γιατί «η μισή αστυνομία τον κυνηγάει και η μισή αστυνομία τον προστατεύει».

H επίθεση των χρυσαυγιτών ήταν οργανωμένη και εκτελέστηκε από οπλισμένους με ρόπαλα τραμπούκους σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων,  την περίοδο του μεγάλου κινήματος της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά του διαγωνισμού του AΣEΠ που τότε έθετε σε εφαρμογή η κυβέρνηση ΠAΣOK με υπουργό τον Αρσένη.  Το κίνημα είχε φουντώσει, είχε συσπειρώσει ευρύτερες μάζες εργαζομένων και είχε πυροδοτήσει γενικευμένη μαζική δράση σε 31 πόλεις της χώρας, έξω από τα εξεταστικά κέντρα.

H δολοφονική επίθεση των νοσταλγών του Xίτλερ ήλθε ως συμπληρωματική στη δράση των δυνάμεων καταστολής, των MAT και της αστυνομίας, που φυσικά δρούσαν κατ’ εντολή της τότε κυβέρνησης, αν και συχνά ο υπερβάλλων ζήλος τους ξεπερνούσε τις κυβερνητικές προθέσεις. Yπάρχουν πλήθος μαρτυρίες για τη συμπληρωματική  δράση των φασιστών τραμπούκων με το επίσημο κράτος. Πρόσφατα, σε δημοσίευμα των  «Nέων» στο οποίο αναφερθήκαμε στο προηγούμενο φύλλο της NΠ, γίνεται σαφές ότι η Xρυσή Aυγή δρα ως συμπληρωματική δύναμη σε άμεση συνεργασία με την αστυνομία η οποία την τροφοδοτεί με εξοπλισμό,  ασυρμάτους, κ.λ.π.
 
(από την εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ)

 ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΣΟΥΡΗ

Εκδικάστηκε μετά από επανειλημμένες αναβολές – και με κίνδυνο παραγραφής των πλημμελημάτων – η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκαν έξω από τα δικαστήρια οι Δημήτρης Κουσουρής, Ηλίας Φωτιάδης και Γιάννης Καραμπατσόλης με δράστη τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο γνωστό και ως «Περίανδρο», επικεφαλής συμμορίας μελών της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Το 11ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα τον «Περίανδρο» για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εξαγοράσιμη προς 4,4 ευρώ την ημέρα, ενώ πιθανή άσκηση έφεσης δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Από την εκδίκαση διαχωρίστηκε η κατηγορία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Γι’ αυτό απαιτείται η παρουσία του κατηγορούμενου, που τα τελευταία έξι χρόνια παραμένει ασύλληπτος αν και εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα.

Κατά τη διαδικασία, οι μαρτυρίες δεν άφησαν την παραμικρή αμφιβολία για το χαρακτήρα της επίθεσης που δέχτηκαν ο Δ. Κουσουρής και οι σύντροφοί του. Τα τρία θύματα της επίθεσης περιέγραψαν μια ομάδα χρυσαυγιτών που συντεταγμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα, οπλισμένοι με ξύλα. Κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο για συμπλοκή αλλά για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση με στόχο το Δ. Κουσουρή, γνωστό από τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση. Τα τρία θύματα, όπως κι άλλοι μάρτυρες, αναγνώρισαν σε φωτογραφίες τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής «Περίανδρο», ως τον επικεφαλής της δολοφονικής ομάδας. Ο επικεφαλής της υπεύθυνης για την τήρηση της τάξης στην Ευελπίδων διμοιρίας των ΜΑΤ, Δαρείος Λικιαρδόπουλος, κατέθεσε ότι συνόδευσε τους χρυσαυγίτες έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Όταν όμως άλλοι μάρτυρες (π.χ. ο Π. Παλαιολόγος) αναφέρθηκαν σε φιλικές στιχομυθίες του Περίανδρου με τα ΜΑΤ, η έδρα διέκοψε την κατάθεση με το αιτιολογικό ότι δεν δικάζεται η αστυνομία. Σχετικά με τις σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής τέθηκε υπ’ όψιν του δικαστηρίου από το συνήγορο της πολιτικής αγωγής Γ. Ραχιώτη το γνωστό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Στην κατάθεσή του, ο δημοσιογράφος Δ. Τρίμμης περιέγραψε τη Χρυσή Αυγή ως δολοφονική ακροδεξιά συμμορία με στρατιωτική δομή. Εντυπωσιακή ήταν κι η κατάθεση του αστυνομικού Σωτηρίου, ιδιοκτήτη της καφετέριας στην οποία δέχτηκαν την επίθεση οι τρεις αγωνιστές. Από την κατάθεσή του κατέστη σαφές ότι στόχος της παρατεταγμένης ομάδας ήταν ο Δ. Κουσουρής ενώ δεν άφησε καμιά αμφιβολία για το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης: Τα κτυπήματα κατευθύνονταν στο κεφάλι. Παρά την καταδίκη του Ανδρουτσόπουλου, το ερώτημα γιατί παραμένει ασύλληπτος, μένει ανοιχτό. Τα τελευταία δημοσιεύματα δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες. Οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να χρεωθούν την ευθύνη για τη σχεδιασμένη κρατική τρομοκρατία της οποίας ο επιχειρησιακός βραχίονας είναι οι φασιστικές δολοφονικές συμμορίες και η αστυνομία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ

(από την εφημερίδα ΠΡΙΝ)

http://www.politikokafeneio.com/ethnikos/periandros105.htm

EΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ No 1

Καταδίκη των Νεοναζί της "Χρυσής Αυγής"

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε η δίκη εναντίων των τραμπούκων της χρυσής αυγής που την παραμονή της 17ης Νοέμβρη επιτέθηκαν σε ομάδα νέων Ελλήνων και μεταναστών που αποχωρούσε από τις εκδηλώσεις του τριημέρου μνήμης της εξέγερσης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Χαράλαμπο Κουσουμβρή, και τον καταδίκασε σε 6+6 μήνες φυλάκιση, οι οποίοι συγχωνεύτηκαν σε 9 εξαγοράσιμους και με αναστολή, για Απλές Σωματικές Βλάβες στον Πάρη Χρυσό και τη Χρυσάνθη Τσιμπίδου. Επίσης έκρινε ένοχο τον Μαγκώτσο Θεώδορο, για Σοβαρές Σωματικές Βλάβες από Κοινού στην Μαίρη Κοντογεώργου. Καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την συμμετοχή του στην επίθεση, απαλάχτηκε ο Δημήτηρης Παπαγεωργίου.

Από νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δεκάδες φοιτητές/τριες και εργαζόμενοι/ες, ανένταχτοι και οργανωμένοι, ήταν εκεί, στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούσαν φοιτητικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Μετά από 6 χρόνια κινητοποιήσεων του αντιφασιστικού κινήματος και δικαστικών αναβολών, μια ακόμα καταδίκη προστίθεται στο ιστορικό της ναζιστικής συμμορίας. Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν όσους και όσες επιμένουν να τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να βαδίζουν στο δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης των λαών, απέτυχε παταγωδώς! Οι πρόσφατες καταδίκες εναντίον των νεοναζί τραμπούκων (του “Περίανδρου” που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αντιπρόσωπου του φοιτητικού κινήματος ενάντια στα “εξεταστικά κέντρα”, Δημήτρη Κουσουρή, του “Πόρκυ” για το βάναυσο μαχαίρωμα δυο νέων στην πλατεία του Μοναστηρακίου, καθώς και οι καταδίκες χρυσαυγιτών για επιθέσεις σε μέλη της ΟΣΕ και του ΣΕΚ κατά τη δεκαετία του '90), απαγορεύουν τις αυταπάτες για την εγκληματική δράση αυτής της συμμορίας. Μια δράση που όπως φάνηκε και με την βίαιη “παρέλαση” ΜΑΤ και φασιστών στα Προπύλαια, γίνεται με τη στήριξη κύκλων του κράτους και όπως φάνηκε στις επιθέσεις στο Αιγάλεω, βρίσκει έδαφος στην τρομοκράτηση ανυπεράσπιστων μεταναστών.

Η κρίση στην οποία βυθίστηκε η συμμορία μετά την επίθεση του 2002 (με την αποπομπή του μέχρι τότε ταμία τους, Χαράλαμπου Κουσουμβρή – ο οποίος ήταν ενεργά παρών στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Δημήτρη Κουσουρή – και τη σύλληψή του για ένοπλη ληστεία ένα μήνα μετά), ήταν αποτέλεσμα της ύπαρξης του αντιφασιστικού κινήματος και των οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, που στήριξαν την ανοικτή καταγγελία της επίθεσης.

Ωστόσο οι επιθέσεις συνεχίζονται. Η διάλυση της συμμορίας που τώρα δρα με το όνομα “Πατριωτική Συμμαχία” και συνεργάζεται με το κόμμα του ΛΑΟΣ πρέπει να είναι η συνέχεια της αλληλεγγύης στα θύματα των επιθέσεων.

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=111245&sid=6fc43f3beafa0a28ee559d4c98e98184