10.30.2012

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ENERGA, HELLAS POWER ΓΙΑ ΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΙΛΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ






Του Παναγιώτη Στάθη

Συνελήφθησαν και κρατούνται στη ΓΑΔΑ οι υπεύθυνοι των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας σε βάρος τους. 

Εναντίον τους ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι συλληφθέντες είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης. Εκδόθηκε διάταξη που επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. 

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε βάρος τους έχει ασκηθεί στο παρελθόν δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος επειδή εμφανίζονται να εισέπρατταν το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να το αποδίδουν στα κρατικά ταμεία. Η ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr