9.15.2012

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ!": OI EΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


 Η συγκλονιστική εξομολόγηση ενός δικαστή. Ο Ρούσσος Παπαδάκης άφησε άναυδο το ακροατήριο την ώρα που προσφωνούσε τον Κον Μπεντίτ.
«Πρέπει να είμαστε ήρωες και όχι μηδενικά (We must be Heroes, not Zeros)» , είπε ο Ρούσσος Παπαδάκης.
Ολόκληρη η προσφώνηση:
"Στον αγωνιστή Κον Μπεντίντ
Θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για τη θαρραλέα στάση σας,  αφού σκεφτήκατε τη  τωρινή δοκιμασία που περνάει η χώρα μου.Σύντομα θα γιορτάσουμε την 44η επέτειο του Μάη του '68. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο μίας νέας εποχής. Είναι καθήκον σας, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αρνηθείτε, είναι καθήκον σας και για τους ίδιους τους εαυτούς σας.
Ο Μαουρίς Μποντέλ αναφέρει ότι  ένας άνδρας γίνεται άνθρωπος όταν υπερβαίνει τον εαυτό του και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Μπορώ να αντέξω τον πόνο από τον καρκίνο μου, που πρόσφατα έγινε «συντροφιά» μου, αλλά δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο του λαού μου που έχει γονατίσει και κομματιάζεται. Ούτε μπορώ να αντέξω τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων μου, οι οποίοι στερούνται της ελπίδας, των προοπτικών και του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας των πράξεων κάποιων άπληστων, ανίκανων και διψασμένων  για εξουσία πολιτικών. Αναρωτιέται κανείς ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;
Τον επόμενο Μάη θα οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή, παίρνοντας το…τρένο με τον τρόπο του Μαχάτμα Γκάντι, ειρηνικά χωρίς βία,  αποκαθιστώντας τον ρυθμό της παγκόσμιας αρμονίας, έντεχνα συνυφασμένης με τον Πλατωνικό Ιδεαλισμό και τον Αριστοτελικό Ρεαλισμό, αλλά πάνω από όλα,  φέρνοντας πίσω την αγάπη και  την ηθική που έχουμε ξεχάσει.
Για να οδηγήσουμε το τρένο της ανθρωπότητας στην Κοιλάδα των Ανθρώπινων Αξιών.
Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά".
Ο Ρούσσος Παπαδάκης είναι Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, που αύριο αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων και των περικοπών.
Η προσφώνηση  προς τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων της Ευρωβουλής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, έγινε στα Χανιά κατά τη διάρκεια της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας.
http://www.crime.gr/
Via kourdistoportocali.com


  AΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ

"Οι Έλληνες Δικαστές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχουν θεσμικό ρόλο για αυτό και συζητούν μόνο με εξίσου θεσμικά όργανα".