9.26.2012

"...ΘΑΥΜΑ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ! ΘΑΥΜΑ!" O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΔΙΕΘΕΤΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ. ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ...

http://e-volos.gr/el/ellada_1/ti_eixe_pei_o_gerontas_paasios_gia_ti_blasfimia.html
Με αφορμή την υπόθεση του 27χρονου από την Εύβοια, ο οποίος δημιούργησε σελίδα στο Facebook με τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος» και κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την άποψη που είχε διατυπώσει ο ίδιος ο Γέροντας Παΐσιος για τη βλασφημία.
Γέροντα, όταν μιλούν κατά της Εκκλησίας η κατά του Μοναχισμού κ.λπ., τι πρέπει να κάνει κανείς;» το είχαν ρωτήσει.
«Κατ' αρχάς, αν κάποιος μιλάει άσχημα λ.χ. για σένα ως άτομο, δεν πειράζει. Να σκεφθείς: ‘’Τον Χριστό, που ήταν Χριστός, Τον έβριζαν, και δεν μιλούσε, εμένα που είμαι αμαρτωλός τι μου αξίζει’’. Αν έρχονταν να βρίσουν εμένα ως άτομο, δεν θα με πείραζε καθόλου. Άλλα, όταν με βρίζουν ως μοναχό, βρίζουν και όλο τον θεσμό του Μοναχισμού, γιατί ως μοναχός δεν είμαι ανεξάρτητος, και πρέπει να μιλήσω. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να τους αφήσει λίγο να ξεσπάσουν και ύστερα να τους πει δύο κουβέντες», ήταν η απάντηση του Παΐσιου. 
«Όταν ένας θυμώσει και βλασφημήσει ακόμη και το Άγιο Πνεύμα, αυτή η βλασφημία δεν είναι ασυγχώρητη, γιατί ο άνθρωπος δεν πιστεύει την βρισιά που είπε, άλλα την είπε, επειδή εκείνη την στιγμή, πάνω στον θυμό του, έχασε τον έλεγχο του εαυτού του, και αμέσως μετανοιώνει. Ο αναιδής όμως δικαιολογεί το ψέμα, για να δικαιολογήσει την πτώση του. Όποιος δικαιολογεί την πτώση του, δικαιολογεί τον διάβολο».


ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ..."ΘΑΥΜΑ" ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΗΚΕ ΩΣ "ΔΟΛΩΜΑ"  AΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"-TOY ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΥΠ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΔΑΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ....
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=70748:2012-09-26-08-02-56&catid=74:sites&Itemid=54

Η ιδέα φάνηκε πολύ καλή στον 27χρονο Γέροντα Παστίτσιο-Λοΐζο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει όντως ένα θαύμα του Γέροντα Παΐσιου! 


Όπως έγραφε ο ίδιος, πήρε μερικά θαύματα που αποδίδονται στον Γέροντα Παΐσιο, τα έβαλε στο μπλέντερ και «αφού τα ανακάτεψα καλά, εποίησα το νέο μου θαύμα που έλαβε χώνρα εις τας όμορφας και γραφικάς Σέρρας».


Το «θαύμα» είχε ως εξής. Ο 27χρονος Γιώργος Λοΐζος επινόησε δύο ανύπαρκτους χαρακτήρες, τον 18χρονο «Παντελή Κ.» κάτοικο κάποιου χωριού των Σερρών που βίωσε το υποτιθέμενο θαύμα του Παΐσιου και τον «υποδιάκονο Αμφιλόχιο» που δήθεν υπηρετεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών στις Σέρρες και στον οποίο ο νεαρός εξομολογήθηκε το θαύμα. 
Το στόρι του θαύματος ήταν επιμελώς σκηνοθετημένο ώστε να είναι πιστευτό. Ο Λοΐζος εμφάνιζε τον Παντελή Κ. ως τοξικομανή που υπό την επήρεια πιθανώς ναρκωτικών χτύπησε με τη μηχανή του με αποτέλεσμα να μπει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Εκεί η μοίρα τον «χτύπησε» και με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη με αποτέλεσμα να διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός. Όμως την ημέρα των γενεθλίων του που υποτίθεται ότι συνέπιπτε με την ημέρα κοίμησης του Γέροντα, ο Παΐσιος έκανε το θαύμα του και «ανέστησε» τον 18χρονο. Μάλιστα, ο Λοΐζος πρόσθεσε και τις απαραίτητες πινελιές βάζοντας τον Παντελή να διηγείται ότι δήθεν έβλεπε τον Παΐσιο ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός να του λέει: «Άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου. Τα κόλυβα σου δε τα έχεις στο ζωνάρι. Θα αργήσουμε να τα φάμε». Προκειμένου να είναι πιο πιστευτή η ιστορία, ο Λοΐζος εμφάνιζε το κείμενο της διήγησης του θαύματος ως προδημοσίευση άρθρου σε ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό!

Διαβάστε παρακάτω το επινοημένο θαύμα-τρολιά του Γέροντα Παστίτσιου που ενόχλησε την Χρυσή Αυγή τόσο ώστε να το φέρει ως θέμα στη Βουλή (το iefimerida.gr έχει διατηρήσει την αρχική ορθογραφία):
«Το κείμενο που ακολουθεί είναι προδημοσιεύση άρθρου.Θα δημοσιευθεί στο ορθόδοξο αντιαιρετικό περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο τεύχος Σεπτεμβρίου ( τον Αύγουστο δεν εκδίδεται ) αλλά λόγω της βαρύτητας του θαύματος,κρίθηκε σωστό να μαθευτεί νωρίτερα και από άλλα μέσα,για το καλό του ορθόδοξου ποιμνοίου στους δύσκολους καιρούς που περναέι η ευλογημένη πατρίδα μας.Υπάρχει και ενυπόγραφη δάδεια του εκδότη για όποιον τη θελήσει.
"Πριν μερικές εβδομάδες ακόμα ένα σύγχρονο θαύμα του γέροντος Παισιου έλαβε χώvρα σε ένα μικρό χωριό των Σερρών.Το περιέγραψε στον υποδιάκονο Αμφιλόχιο, του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Σερρών, ο βιώσας το θαύμα Παντελής Κ.

Ο Παντελής 18 ετών,νεος χρήστης ναρκωτικών ουσιών,είχε ένα τρομερό ατύχημα με το μηχανάκι του λίγο πιο έξω από το χωριο του με αποτέλεσμα να τραμαυτιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να πάθει εγκεφαλική διάσειση. Πιθανότατα ήταν υπό την επίρροια ουσιών γιατί παρόλο που ήταν σε προγράμματα αποτοξίνωσης,το δαιμόνιο αυτό της ηρωίνης δεν έλεγε να βγει από μέσα του.Μπήκε εσπευμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.Οι γιατροί τον είχαν σε καταστολή και μετά και από ενδονοσοκομειακή μόλυνση ήταν σε κώμα με τελική γνωμάτευση ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.Οι γιατροί μην έχοντας άλλα μέσα στη διάθεσή τους,σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν στην χαροκαμένη μητέρα του ότι ειναι στα χέρια του θεού.
Η ημερομηνία της τελικής γνωμάτευσης για εγκεφαλικό θάνατο ήταν η 13η Ιουλίου.Σε 1 ημέρα ο γιος της θα έκλεινε τα 18 του χρόνια,και αντί να μπει στην ενήλικη ζωή,τον έβλεπε στο κρεβάτι να παλεύει,όχι για τον γνωστό αγώνα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών,αλλά τελείως άμεσα για την επιβίωσή του .Η αξιαγάπητη Κυρία Αναστασία δε το έβαλε κάτω.Με την προτροπή του Άγιου πνευματικου της , παππούλη Αθανάσιου,πήρε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα και κατευθυνθηκε προς την ιερά μονή ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΣΟΥΡΩΤΗ.Γνώριζε για το μεγαλείο του γέροντα-Πα'ι'σίου , δε γνώριζε όμως οτι εκείνη την ημέρα 14 Ιουλίου συμπληρονώντουσαν 18 χρόνια απο την κοίμηση του γέροντα.
Όταν έφτασε και είδε τη λαοσύναξη απόρησε,αλλά οταν της είπαν οτι ο γέρωντας πέθανε την ίδια μέρα που γέννησε τον μονάκριβο γιο της κόντεψε να λιποθυμήσει.Ενιωσε κατι που δεν μπορει ακόμα να περιγράψει.Μια ένωση με το θείο,την αύρα του γέρωντα και γενικά ότι κάτι καλό θα βγει.
Παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης του γιού της , δε το χρησιμοποίησε σαν αιτία και περίμενε με ταπεινωση και γονατιστή πάνω από 4 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά της να προσκυνήσει το μέρος όπου κοιμάται ο γέροντας-Πα'ι΄σιος.
Προσευχήθηκε για το σπλάχνο της και πήρε λίγο χώμα από το μνήμα, το οποίο χώμα το πήγε στον πνευματικότης, και ο οποίος αφού το διάβασε,έφτιαξε ένα αυτοσχεδιο φυλακτό.Η κυρία Αναστασία ΄ετρεξε στο νοσοκομείο και το εναπόθεσε κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού της.
Το ίδιο κιόλας βράδυ είδε στον ύπνο της τον Γέροντα Παΐσιο να της λέει "Μη φοβάσαι, θα γίνει καλά ο Παντελής". 
Το επόμενο πρωί ο Παντελής συνήλθε υγιέστατος κάτι που οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν.Μια έντονη ευωδία είχε κατακλύσει το δωμάτιο και αργότερα διαπίστωσαν ότι αυτή η μυρωδιά, προέρχονταν από το μαξιλάρι του Παντελή, στο οπoίου η μητέρα του είχε τοποθετήσει κρυφά το φυλαχτό με το χώμα από τον τάφο του Γέροντα . Το μόνο που θυμάται ο Παντελής από το λήθαργο του, είναι η φιγούρα ενός μαυροφορεμένου γέροντα να του λέει : ' άντε σήκω παλικάρι μου να πας στη μαμά σου.τα κόλυβα σου δε τα έχεισ στο ζωνάρι.θα αργησουμε να τα φαμε'.
Ο Παντελής από εκείνο το πρωινό έχει μια αποστροφή για τα ναρκωτικά και υγιέστατος διαβάζει και προσπαθεί να μπει στο πανεπιστήμιο.Εξομολογείται στον πνευματικό της μητέρας του και θέλησε να μοιραστει το θαύμα που βίωσε η οικογένεια του , με τον υποδιάκονο Αμφιλόχιο.
"ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθη. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι· δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό." Γεροντας Παισιος»
Το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο «θαύμα» δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. 

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=70748:2012-09-26-08-02-56&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz27ZDGAzpw
Seleo.gr News