6.08.2012

ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ PUBLICITY STUNT TΩN NEONAZI ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡAΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ MIAΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ!

Cartoon YIANNIS IOANNOU
www.yiannis-ioannou.com


ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr, Αντώνη Κουμιώτη


KΑΙ ΕΝΩ δόθηκε εντολή για κατασχέσεις περιουσιών και συλλήψεις μικροοφειλετών, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη
ΣΥΜΦΩΝΑ με εγκύκλιο που στάλθηκε στις ΔΟΥ όλης της χώρας, από το Υπουργείο Οικονομικών και η οποία άκουσον - άκουσον προβλέπει κατασχέσεις καταθέσεων, αυτοκινήτων, μισθών, ακινήτων, συντάξεων ακόμα και ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων, σε βάρος όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω του "αστρονομικού" ποσού των 3.000 ευρώ και σε βάρος αυτών που χρωστούν πλέον του επίσης "αστρονομικού" ποσού των 5.000 ευρώ ακόμα και ποινικές διώξεις, δηλαδή φυλάκιση... και όμως...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ... χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε αυτό καθ' αυτό το γεγονός της απαράδεκτης επίθεσης Κασιδιάρη εναντίον των δύο γυναικών, τόσο της νεαρής Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιας Ρένας Δούρου, όσο και της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ... Και όμως..., επαναλαμβάνουμε, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του κέντρου και όταν λέμε μεγάλα εννοούμε υπό την έννοια των συμφερόντων που εξυπηρετούν, αντί να προβάλλει πρώτιστα την είδηση που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και να στηλιτεύει ή εν πάση περιπτώση να χειροκροτεί (δεν θα είναι η πρώτη φορά εξάλλου) το υπουργείο Οικονομικών γι' αυτήν του τη πρωτοβουλία, ειδικότερα όταν αυτή δίδεται ως εντολή στις ΔΟΥ όλης της χώρας επί των ημερών μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης... και όμως ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη.
http://www.e-volos.gr/el/articles/me_auta_kai_me_ta_alla_epnixan_tin_megali_eidisi_tis_imeras.html


ΣΥΜΦΩΝΑ με την εγκύκλιο που στάλθηκε στις εφορίες από το ΥΠΟΙΚ - ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ κατασχέσεις καταθέσεων, αυτοκινήτων, μισθών, ακινήτων, συντάξεων ακόμα και ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων

Άγριο κυνηγητό με κατασχέσεις και δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων ξεκινά η Εφορία προς όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σύμφωνα με σχετική εντολή του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος του υπουργείου είναι να έχει καταφέρει να μαζέψει μέχρι το τέλος του Ιουνίου το ποσό των 400 εκατ. Ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο στόχος είναι η είσπραξη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προτεραιότητα για το «κυνήγι» των εφοριακών, αποτελούν οι οφειλέτες που εισπράττουν ενοίκια ή διαθέτουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από τρίτα πρόσωπα καθώς και όσους έχουν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Μάλιστα το υπουργείο έδωσε εντολή να γίνονται κατασχέσεις σε ποσά που είναι σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου, τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών απαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη τους (έστω και εάν αυτά τελούν υπό αναστολή), καθώς και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Τί «απαιτεί» η εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών

1. Ορθή αναδιανομή του υφιστάμενου προσωπικού στις Δ.Ο.Υ.

Ορθή αναδιανομή του υφιστάμενου προσωπικού και ενίσχυση του Γραφείου Είσπραξης Ληξιπροθέσμων Οφειλών με πρόσθετο προσωπικό, είτε μόνιμα είτε παροδικά με το σχηματισμό ομάδων εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα τυπικά προσόντα καθώς και τις ατομικές δεξιότητες των υπαλλήλων.

http://www.e-volos.gr/el/oikonomia/katasxeseis_apo_xrei_3000_euro_sti_fulaki_kai_gia_molis_5000.html