5.24.2012

AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: "H AYTOI ΄H H XΩΡA!"


Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΝΙΟΥ
Ήταν Οκτώβριος του 2011 όταν συναντήσαμε τον Αλέξη Τσίπρα στον 7ο όροφο των διάσημων πλέον γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη πλατεία Κουμουνδούρου. Στη κυβέρνηση βρισκόταν ένας Παπανδρέου που είχε στυλώσει τα πόδια και αρνιόταν να πάει τη χώρα σε εκλογές με τις γνωστές πλέον συνέπειες για τον ίδιο και το κόμμα του. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταπέλτης κατά της διαπλοκής και δεν δίσταζε να πει ονόματα. Όπως και τώρα, που σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τον χωρίζουν λίγες μόνο μέρες από την εξουσία! Με αφορμή την σημερινή αντ-επίθεση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά στη διαπλοκή και τον Μπόμπολα, αναδημοσιεύουμε τα κύρια σημεία εκείνης της εκρηκτικής και διαχρονικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα>
 Έβλεπα στη τηλεόραση κάτι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αποκαλούσαν τις εκλογές «πειραματισμό», η λαική ετυμηγορία είναι πείραμα! Ακούστε τώρα πως σκέφτονται οι άνθρωποι. Αν η λαική κυριαρχία είναι πείραμα, αυτό που μας κάνουν τώρα τι είναι; Μιλάνε μ ένα υποτιμητικό τρόπο για το λαό, για τη κοινωνία. Είναι ένα καθεστώς που καταρρέει και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρομαι σ όλη αυτή τη δομή της εξουσίας στη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια. Τη δομή της διαπλοκής της πολιτικής με τη μηντιακή εξουσία. Αυτό είναι ένα καθεστώς. Το ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης πήγαν πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει ένα συμβολισμό αυτό.
Ενημέρωσε πρώτα αυτούς που έχουν την εξουσία την πραγματική και μετά τη πολιτική ηγεσία. Και τους ενημέρωσε λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό είναι το καθεστώς που καταρρέει.
 Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν 3 κέντρα εξουσίας στη χώρα τα οποία καταρρέουν και υπάρχει ένας διαγωνισμός ποιο θα καταρρεύσει πρώτο. Το ένα κέντρο εξουσίας είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, το πιο αδύναμο ίσως. Το άλλο κέντρο εξουσίας είναι η διαπλοκή και το τρίτο είναι οι τράπεζες. Και υπάρχει ένας διαγωνισμός, ποιο θα καταρρεύσει πρώτο.
Πρώτα φαίνεται ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση και στη συνέχεια οι τράπεζες. Η διαπλοκή όμως δεν καταρρέει με τίποτα. Είναι ακλόνητη. Και ξέρετε τι αλαζονεία δημιουργεί σ αυτούς τους ανθρώπους αυτή η αίσθηση; Επί 20τόσα χρόνια αλλάζουν πρωθυπουργούς, αλλάζουν υπουργούς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι εκεί όμως και κουνάνε το δάχτυλο…
  -Κε Τσίπρα τι μας περιμένει μετά το κούρεμα;
 Κατ΄αρχάς αυτά που έρχονται είναι ζοφερά. Οι αποφάσεις της Ευρωπαικής Ένωσης, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή είναι αποφάσεις μόνιμης λιτότητας μόνιμης επιτροπείας, μόνιμης άρσης της εθνικής κυριαρχίας.
Στη πραγματικότητα αυτοί που μας δημιούργησαν τη κρίση χρέους, που τη  διόγκωσαν τη κρίση χρέους τώρα μας λένε ότι  για να φτάσετε το 2020 στο επίπεδο του χρέους που ήταν το 2009, στο 110 - 120% θα πρέπει να περάσετε μια δεκαετία διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, μιζέριας, φτώχιας, εξαθλίωσης, δραματικής μείωσης των μισθών, διόγκωσης της ανεργίας ως εκεί που δεν πάει, δηλαδή θα πρέπει να φτάσετε να γίνετε ζητιάνοι και επαίτες, θα πρέπει να έχετε στα υπουργεία σας επιτρόπους και Αρχιεπίτροπο κάποιον κύριο Ράιχενμπαχ, ώστε εάν είστε καλά παιδιά μέχρι το τέλος της δεκαετίας να φτάσετε εκεί που είσαστε πριν ξεκινήσει η περιπέτεια της χώρας στη Τρόικα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Νομίζω ότι η εξέλιξη αυτή είναι μια εξέλιξη εθνικής τραγωδίας (....)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΝΙΟ ΣΤΟ: