5.10.2012

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Θλιβερή επέτειος σήμερα της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, πατέρα δυο παιδιών, από σεσημασμένους Αφγανό κακοποιούς...

Η Σιμόνα Βίρτζιλι, χήρα του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, λύνει τη σιωπή της ένα χρόνο μετά και μιλά δημοσίως για το τραγικό συμβάν που σημάδεψε τη ζωή της.
"Με αυτό το συμβάν, βλέποντας μπροστά μου νεκρό τον άντρα μου μόλις δύο ώρες πριν γεννήσω, εξάντλησα τα όριά μου. Πλέον δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο στη ζωή μου.
Επειδή όμως υπάρχουν πίσω μου δύο μωρά, ενός και δυόμισι ετών, απολύτως εξαρτώμενα τώρα από εμένα, όφειλα να παραμείνω φυσιολογικός άνθρωπος.
Καταβάλω, λοιπόν καθημερινά τεράστια δύναμη για να είμαι όπως πρέπει απέναντί τους…", δηλώνει στα "Νέα" η πνευμονολόγος Σιμόνα Βιρτζίλι.
Μετά τη δολοφονία του συζύγου της χρειάστηκε να αφήσει την Αθήνα τον πρώτο καιρό, ώστε να βρει το κουράγιο να κρατηθεί ψύχραιμη.
Στην πορεία άλλαξε γειτονιά, έφυγε από το ανασφαλές κέντρο, όπου, όπως σημειώνει, οι Έλληνες έφτασαν να αισθάνονται ως μειονότητα.
"Δε χρειαζόταν να σκοτώσουν τον Μανώλη. Ήταν άδικο, ανώφελο, να το καταλάβω δεν μπορώ. Όσο και αν αντιστάθηκε, μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν έστω να τον αφήσουν αναίσθητο…", σημειώνει με παράπονο.
Θέλει, όπως δηλώνει, να "δει την έκφραση των δραστών" και να ακούσει την παραδειγματική τιμωρία τους.



...H χήρα του Μανώλη Καντάρη κατήγγειλε τους νεοναζί της ΧΑ και τις πρακτικές τους, ενώ ο 27χρονος Αφγανός που τον δολοφόνησε και ο συνεργός του ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι χάρη στο απηρχαιωμένο δικαστικό σύστημα και την προβληματική απονομή δικαιοσύνης. Η αστυνομία με αστραπιαία επιχείρηση συνέλαβε τους δυο Αφγανούς που δολοφόνησαν του αδικοχαμένο Μανώλη, ήταν όμως πλέον πολύ αργά.
Το ερώτημα είναι γιατί οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι που δεν έχουν να αγοράσουν τρόφιμα για την οικογένεια τους πρέπει να "πληρώνουν" ισοβίως ΔΥΟ  Αφγανούς σεσημασμένους δολοφόνους στη φυλακή, όπως βέβαια και τον επίορκο αστυνομικό Κορκονέα ("ανθρωποκτονία εκ προμελέτης" σύμφωνα με το ΜΟΔ) που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άοπλο και ανυπεράσπιστο 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, παραβιάζοντας και εντολή των ανωτέρων του στην ιεραρχία της αστυνομίας για "απεμπλοκή".
Ακόμη, οι δικαστές θα αποφασίσουν να αφήσουν ελεύθερους τους 2 Αφγανούς σεσημασμένους κακοποιούς με, την παγκόσμια ...νομική πρωτοτυπία, του "κατά ...νομόν περιορισμό!" όπως άφησαν και τον επίορκο αστυνομικό Σαραλιώτη, "συνεργό" κατά το ΜΟΔ της ΄Αμφισας στην αναίτια και στυγερή δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε καφετέρια των Εξαρχείων; 


Mήπως πρέπει να γίνει επαναφορά της θανατικής ποινής για όλους ανεξαιρέτως τους δολοφόνους (και παιδεραστές), συμπεριλαμβανόμενων και τωνκακοποιών"βολευτών" της ΧΑ που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες; Για να "ξεβρωμίσει" οριστικά και αμετάκλητα η χώρα!