4.22.2012

ΛΑΜΟΓΙΩΤΑΤΕ ΒΕΝΝΥ, ΠΗΡΑ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ KAI ΑΠΑΝΤΩ ΔΕΟΝΤΩΣ...













Cartoon by YANNIS IOANNOU.


(...)Tο πολιτικό πρόβλημα της χώρας τείνει τον τελευταίο καιρό -αυτό το βλέπουμε πολύ έντονα- να μετατραπεί σε πρόβλημα δημοκρατίας. 


Που είναι η "Δημοκρατία" σας όταν συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν 100.000 ευρώ σύνταξη και οι σκληρά εργαζόμενοι αγρότες και μισθωτοί 350-700 ευρώ;


Tο γεγονός ότι φιλοναζιστικές δυνάμεις είναι έτοιμες να μπουν στη Βουλή των Ελλήνων, είναι όχι απλώς κίνδυνος, αλλά ντροπή για τη δημοκρατία και δεν πρέπει να χαλαρώνουν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά. Η δημοκρατία πρέπει να είναι μαχόμενη για να επιβιώνει και να προοδεύει.


Γι'αυτό και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και τα λαμόγια τους "προβάλλουν" το ψευτοδίλημμα, ή Ναζί,  ή ΠΑΣΟΚ, για να συνεχισθούν οι λοβιτούρες και διαπλοκή. Εχει κι άλλα κόμματα να ψηφίσει ο Ελληνας και η Ελληνίδα από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι Οικολόγους-Πράσινους. Toυς φιλοναζιστές ξέρουμε να τους ανιμετωπίσουμε. Λαμόγια σαν κι εσάς που ψήφισαν νόμο "περί ευθύνης-βλ. απαλλαγής-υπουργών" πάλι όχι.
 
Ναι, ας πούμε την αλήθεια. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και κρυφή βία μέσα στην κοινωνία, γιατί υπάρχει οργή, υπάρχει απελπισία, υπάρχει δυσπιστία, υπάρχει φόβος. 



Φυσικά αφού το 50% των Ελλήνων δεν έχει να φάει εξαιτίας σας.


Τίποτα από αυτά δεν είναι καλός σύμβουλος, κι εμείς πρέπει να πάρουμε την οργή, τη δυσπιστία, το φόβο, την αγανάκτηση, να την επεξεργαστούμε πολιτικά, να την μετατρέψουμε σε αντικείμενο πολιτικού διαλόγου και να πείσουμε ξανά τον δύσπιστο πολίτη. Να του δείξουμε ποια είναι τα σημάδια στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας από ένα μοντέλο που κατέρρευσε και να του εξηγήσουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα ξανά, να γράψουμε ξανά τους όρους λειτουργίας της χώρας.


Το ...."οικονομικό μοντέλο" SIEMENS εννοείται;

H Βουλή των Ελλήνων δε μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του φασισμού και του ναζισμού.
Η Γερμανία, στα μέσα της δεκαετίας του '30, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», έζησε το φαινόμενο ενός αντικοινοβουλευτικού Κοινοβουλίου, ενός Κοινοβουλίου πολλές δυνάμεις του οποίου δεν πίστευαν στη δημοκρατία και στο κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. Και αυτό οδήγησε τη Γερμανία, την Ευρώπη, τον κόσμο, εκεί που τον οδήγησε.



Στο να αγοράσουν το έδαφος και το υπέδαφος της Ελλάδας το  2011 για ένα κομμάτι ψωμί από "ξεπουλημένα" σοσιαληστρικά ερπετά *βλ. ΦΕΚ.

Δυστυχώς η ιστορία δε γράφεται κατά τρόπο ευθύγραμμο, από το κακό στο καλό και από εκεί στο καλύτερο. Υπάρχουν και παλινδρομήσεις. 



...Που στις μίζες για τα υποβρύχια και τον Ακη;


Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις. Και αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες εβδομάδες, φοβάμαι ότι είναι μια τέτοια οπισθοχώρηση σε σχέση με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, της πατρίδας μας.


"Δημοκρατία" είναι το 50% των Ελλήνων να μην έχει να φάει; Μάλλον ολιγαρχία είναι.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να σκεφτούμε τι είναι αυτό που υποθάλπει παρόμοια φαινόμενα, τι είναι αυτό που οδηγεί στον κίνδυνο εισόδου στη Βουλή των Ελλήνων, δυνάμεων που διακηρύσσουν απροκάλυπτα την πίστη τους στον ολοκληρωτισμό.
Είναι δυστυχώς, η τυφλή οργή, η δημαγωγία, η ισοπέδωση, η απλούστευση. Ένας λόγος τυφλός, που δεν επεξεργάζεται τη δυσαρέσκεια, τη θλίψη, την απαισιοδοξία του ελληνικού λαού ώστε να τη μετατρέψει σε ένα ισχυρό πολιτικό λόγο και σ' ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αλλά τη μετατρέπει τελικά σε παρωπίδες που κλείνουν τα μάτια και δεν επιτρέπουν σε πολλούς πολίτες, σε πολλούς Έλληνες και πολλές Ελληνίδες να αντιληφθούν τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη.



Ο κίνδυνος είσθε κατ'αρχήν εσείς. Στις 6 Μάη θα σας απαντήσει ο ελληνικός λαός με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο.