2.16.2009

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΜΑΡΑ...

Περικοπές μισθών στελεχών οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, όπως επίσης και κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων, αλλά και για τα επίσημα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, τα οποία ορίστηκαν για τις 20 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «προσεκτική και με φειδώ διαχείριση» των οικονομικών του υπουργείου, τα οποία, για το 2009, είναι κατ' αρχήν 54 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα προς εξεύρεση, συνολικά, δηλαδή,109 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό (είναι γνωστό ότι ο ειδικός κωδικός του υπουργείου Πολιτισμού έχει καταργηθεί).
Σε αυτές τις ώρες οικονομικής δυσπραγίας, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μειώσει τις αποδοχές των στελεχών των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟ φορέων, ξεκινώντας από το μισθό του προέδρου του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), από 8.200 ευρώ σε 3.000 ευρώ και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΕΠ από 7.700 ευρώ σε 6.500 ευρώ.
Έκλεισε το παράρτημα του ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη, εξοικονομώντας από αυτές τις κινήσεις 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως και προχωρά στο κλείσιμο της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, οι αρμοδιοτητες της οποίας θα ενταχθούν στο υπουργείο πολιτισμού.
Ακύρωσε το διαγωνισμό για τη μεταφορά του ΥΠΠΟ στο Ρέντη, όπως ακύρωσε και το διαγωνισμό για τη διεξαγωγή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, που θα γίνουν τελικά στις 20 Ιουνίου, από οργανωτική επιτροπή που θα εποπτεύει ο Δημήτρης Παντερμαλής και θα συντονίζει ο Κώστας Μπούρας.
Για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ και εκτός από τηn επικείμενη προκήρυξη για πρόσληψη 194 φυλάκων, μέσω ΑΣΕΠ, σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι έχει δραστηριοποιηθεί για να εξασφαλίσει έγκριση για μια νέα, μεγάλη προκήρυξη εποχικών υπαλλήλων,χρήσιμων για το διευρυμένο θερινό ωράριο.
Όσον αφορά στους συμβασιούχους με εξειδικευμένη εργασία και μακρόχρονη προϋπηρεσία και οι οποίοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά προσκρούουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δεν αναγνωρίζει τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, «με αποτέλεσμα να εργάζονται, να είναι χρήσιμοι εργαζόμενοι στα έργα του υπουργείου, αλλά να μην αμείβονται», ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι θεωρεί ως μόνη λύση την προκήρυξη ενός διαγωνισμού, που θα μοριοδοτεί ανάλογα με τα έτη εμπειρίας τους.

KAI H EΡΤ ΤΟΝ ΜΙΖΕΡΟ ΧΑΒΑ ΤΗΣ...

FASHION WEEK IN NYC...



City of fashion industry...

H ΕΛΛΑΔΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ...

Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ
ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ πτώση η Οικονομία. Το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο και η χώρα. Οι αντικειμενικές συνθήκες κατάλληλες να ευαισθητοποιήσουν ακόμα και τον ελάχιστο πατριωτισμό των πολιτικών. Κυρίως των κυβερνητικών. Όταν πανίσχυρος εχθρός προ των πυλών, το στοιχειώδες που κάνεις είναι να φροντίσεις την άμυνά σου. Δηλαδή να συσπειρώσεις με τα λόγια, αλλά κυρίως με τις πράξεις σου, όλο τον Λαό. Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάντα που σημαίνει τοπικισμός, κομματισμός και ωχαδερφισμός, άπαντες προς τον γκρεμό ακολουθώντας θέλοντας και μη τον χορό του Ζαλόγγου με πρώτο τον αρχηγό. Όλα τα συμπτώματα της πτωματολογίας είναι εδώ. Πρωτοφανής ακινησία. Ανεξέλεγκτη ψηφοθηρία. Μόνιμη σκανδαλολογία. Παρατεταμένη νοσηρή εσωστρέφεια. Και αχαλίνωτη δελφινολογία. Αγαπητοί μου, μόνο μία η κορυφαία διαφορά ανάμεσα στο Δελφινάριο του Ψάλτη και σ΄ αυτό του Καραμανλή. Με τον Ψάλτη γελούσαμε. Με τη Νέα Δυστυχία θα κλάψουμε.
Η Ελλάδα βυθίζεται και οι δελφίνοι χτενίζονται.
(Στη φωτογραφία τα καινούργια υβδριδικά Lexus που παρήγγειλαν οι "εντιμότατοι" πατέρες του...Εθνους).