1.14.2009

KAΛΑ ΚΡΑΣΙΑ:YΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ S&P...AΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ.

Και οι μάντεις κακών δυστυχώς επαληθεύονται… Σε Α-/Α-2 από Α/Α-1 υποβάθμισε σήμερα ο χρηματοοικονομικός οίκος Standard & Poor΄s την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα καταρρεύσει μετά τις τρεις το μεσημέρι το ΧΑΑ.
«Μολονότι για την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας του δημοσίου λάβαμε υπ’ όψιν τη σχετικά υψηλή οικονομική ευρωστία της Ελλάδας και την ιδιότητά της ως κράτους - μέλους της ΕΕ, η συνεχιζόμενη διεθνής και χρηματοοικονομική και οικονομική κρίση έχει, κατά τη γνώμη μας, εντείνει το φαινόμενο της υποκείμενης μείωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο αναλυτής πιστωτικής πολιτικής της Standard & Poor’s, Marko Mrsnik. Ο οίκος εκτιμά πως τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας εισέρχονται σε φάση επιβράδυνσης με το δημόσιο έλλειμμα να φθάνει το 3,5% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος το 94,1% του ΑΕΠ, αντίστοιχα για το 2008. Προσθέτει δε πως η επαναλαμβανόμενη αδυναμία της χώρας να τηρήσει το σχέδιο του προϋπολογισμού και η μακροχρόνια “υπερεξάρτηση” στα φορολογικά έσοδα, έχουν συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη διαρθρωτική εξασθένιση της διαχείρισης των δημοσιονομικών μεγεθών”.
Μετά την υποβάθμιση από την S&P το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα διευρύνθηκε στο 2,46%, σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο. Στο υπουργείο Οικονομίας ανησυχούν τώρα για τη νέα κοινοπρακτική έκδοση ομολόγων που ετοιμάζει το δημόσιο, καθώς δεν αποκλείεται τα επιτόκια να εκτιναχθούν στα ύψη.

Αν η οικονομία, τα διαρθρωτικά της, και τα δημοσιονομικά δεν μαζευτούν, θα έχει κι άλλο κατήφορο.

GREAT EXPECTATIONS. LESS THAN THREE DAYS TO GO!


Arianna Huffington: In one week, the U.S. Constitution will be front and center as Barack Obama solemnly swears to "preserve, protect, and defend" it. Given all that has happened over the last eight years, that oath is not nearly as pro-forma as it used to be. During his final press conference yesterday, President Bush said that when it came time "to protect the homeland" he would "worry about the Constitution of the United States." It wasn't clear, as it hasn't been for most of his time in office, whether his concern was directed at upholding the document or circumventing it. So one of the questions facing the new president is: Will his promise to protect and defend the Constitution include an investigation into the assaults on it perpetrated by members of the Bush administration?

MΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.MΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΝΩ!

Μεγάλη επιτυχία: Το κράτος κατάφερε να δανειστεί !
By Factorx January 14, 2009
Ιδού, λοιπόν, όλα πήγαν καλά !… Μπορέσαμε και δανειστήκαμε !… Δύο δισεκατομμύρια πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια Ευρώ. Ολόκληρα.
Μας έδιναν και πολύ παραπάνω, αλλά εμείς - η ελληνική κυβέρνηση - δεν τα πήραμε, τόσα θέλαμε, για τώρα.
Που είδαν, συνεπώς, το πρόβλημα της οικονομίας, όλοι αυτοί οι κλαψιάρηδες και οι καταστροφολόγοι, που γεμίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τις ρυπαρογραφίες τους ;
Τώρα, θα μου πείτε για την πίσω πλευρά των πραγμάτων και τι κρύβει. Αν και χωρίς βασικό ενδιαφέρον - ανούσια - πράγματα, ας προσπαθήσω να τα περιγράψω :
Η κυβέρνηση δίνει στις χειμαζόμενες Τράπεζες, ένα κάρο λεφτά, (28 δισ ).
Στη συνέχεια βγαίνει να δανειστεί για να πληρώσει τα τοκοχρεολύσιά της και δανείζεται με, περίπου, 2,46%, (έντοκα Γραμμάτια), από τις … Τράπεζες !
Οι τελευταίες, δανειζόμενες από την κυβέρνηση, από τη μια, και δανειστές τους, από την άλλη, περιμένουν λίγες ημέρες για να πέσουν κι άλλο τα επιτόκια της ΕΚΤ.
Στη συνέχεια, με εγγύηση - ενέχυρο τα κυβερνητικά έντοκα Γραμμάτια, θα δανειστούν για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο, κάτω κι από το 2% !…
Κουλουβάχατα ; Όχι, βέβαια, ξεκάθαρα τα πράγματα : τα πάντα βαίνουν, σε όφελος των Τραπεζών !…
Οικονομικός

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ...


Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη χώρα μας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου. Αν δεν σε ξεκάνουν οι μπάτσοι, θα σε ξεκάνουν οι τρομοκράτες νέας γενιάς που είναι αδίστακτοι· σε αντίθεση με τους τρομοκράτες παλιάς γενιάς που -πάνω απ' όλα- ήταν Άνθρωποι.
Αν γλιτώσεις από τους τρομοκράτες νέας γενιάς, θα σου την πέσουν οι απαγωγείς. Αν καταφέρεις να ξεφύγεις από τους μπάτσους, τους τρομοκράτες νέας γενιάς και τους απαγωγείς, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα την βγάλεις καθαρή, γιατί στη γωνία σε περιμένουν οι Τούρκοι για να σε σουβλίσουν σαν τον Αθανάσιο Διάκο...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΜΠΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ...

ΠΟΛΙΤΙΚ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ http://www.yannis-ioannou.com
Προβλήματα με το ΤΕΜΠΜΕ
14/01/2009 09:50
http://www.capital.gr/news.asp?Details=654517
Της Έφης Καραγεώργου
Πενήντα χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που έχουν απευθυνθεί στις τράπεζες ζητώντας πληροφορίες και καταθέτοντας αιτήσεις για να πάρουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Όμως μόνο 240 αιτήσεις έχουν προωθηθεί και μάλιστα οι 220 μέσω της Αγροτικής Τράπεζας. Δηλαδή μόλις ο 1 στους 208 είναι ο τυχερός που θα δανειοδοτηθεί. Οι αριθμοί λοιπόν αποδεικνύουν ότι το πρόγραμμα με τα επιδοτούμενα δάνεια που εξήγγειλε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης με πολλές τυμπανοκρουσίες, ως πανάκεια για τους μικρομεσαίους της αγοράς, ήταν μία «φούσκα» που εξυπηρέτησε μόνο επικοινωνιακούς λόγους.Τώρα, το ΕΒΕΑ επανέρχεται στο θέμα και προτείνει αλλαγές στους όρους των συμβάσεων, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα και να δοθούν επιδοτούμενα δάνεια στους μικρομεσαίους. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, είχε συνάντηση με τους τραπεζίτες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, και να δοθούν κάποιες εξασφαλίσεις στις τράπεζες, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

100.000.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΤΕΛΙΚΑ...


(...και όχι το νούμερο που αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα).
Νεκρός βρέθηκε απαχθείς έμπορος ναρκωτικών, που είχε βγεί με ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές.
Πτώμα δεμένο με μπαταρία ανασύρθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.
Τρομακτική έξαρση της εγκληματικότητας, απύθμενη και η ανικανότητα και η ανοργανωσιά της αστυνομίας που εξειδικεύεται στο να συλλαμβάνει 12χρονα ενώ ετοιμάζεται προβοκάτσια από αστυνομικούς, με παράλληλη συγκέντρωση, ταυτόχρονα με εκείνη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, αύριο Πέμπτη. Είναι ορατός ο κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων αν δεν υπάρξει ισχυρή περιφρούρηση.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8334&pubid=2194752
Εν ψυχρώ δολοφονίες στη μέση του δρόμου, ισχυρές εκρήξεις βομβών για αντεκδίκηση μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων, εισβολές ενόπλων σε σπίτια και πυροβολισμοί στο ψαχνό με κίνητρο τη ληστεία, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται.
Και μέσα σε όλα αυτά, παρατηρείται έξαρση της παραβατικότητας ανηλίκων και μάλιστα στην πιο σκληρή μορφή της, τόσο στα δυτικά προάστια όσο και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Δεν είχε περάσει ούτε ένα 24ωρο από την απαγωγή του 74χρονου εφοπλιστή, όταν ένας άνθρωπος βρέθηκε «ποντισμένος» στο λιμάνι του Πειραιά, δεμένος και φιμωμένος.
Οι δολοφόνοι τού είχαν δέσει μια μπαταρία αυτοκινήτου στα πόδια για να μην επιπλέει. Λίγες ώρες αργότερα, ένας ισοβίτης που βρισκόταν εκτός φυλακών με άδεια βρέθηκε δολοφονημένος στον Διόνυσο με τραύματα στο κεφάλι.
Αργά χτες το βράδυ σημειώθηκε τρίτη δολοφονία με θύμα έναν 46χρονο ομογενή από τη Ρωσία που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ληστείες και άλλα αδικήματα. Τον 46χρονο πυροβόλησε άγνωστος στο κεφάλι έξω από μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε το θύμα στη λεωφόρο Δημοκρατίας 274 στο Μενίδι.
Οι δολοφονίες έχουν γίνει καθημερινότητα τον τελευταίο καιρό.
Παραμονές Χριστουγέννων ο 52χρονος κρεοπώλης Νικόλαος Ανδριόπουλος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Γαλάτσι. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ξεκινήσει με μια τσάντα γεμάτη χρήματα για να πάει στην κρεαταγορά για προμήθειες. Οι δράστες τού είχαν στήσει ενέδρα για να τον ληστέψουν, και όταν αυτός αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν, τον σκότωσαν και του άρπαξαν την τσάντα.
Δύο ιερόδουλες δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε διάστημα μιας εβδομάδας πριν από τις γιορτές στην Αθήνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κίνητρο ήταν η ληστεία, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο του μανιακού δολοφόνου. Το ίδιο βράδυ που δολοφονήθηκε η μία από τις δύο ιερόδουλες, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, με κίνητρο τη ληστεία, μια 50χρονη φαρμακοποιός μέσα στο φαρμακείο της στον Γέρακα.
Πριν από έναν μήνα (αρχές Δεκεμβρίου), η κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από άλλο ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά χρονικά.
Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν νύχτα στο σπίτι του γιατρού καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου στη Βάρη και αφού έδεσαν και κλείδωσαν την οικογένειά του στην τουαλέτα το λεηλάτησαν, κλέβοντας από γούνες μέχρι ηλεκτρικές συσκευές. Οταν επέστρεψε ο γιατρός, τον χτύπησαν ή τον πυροβόλησαν (βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι) και στη συνέχεια τον πήραν μαζί τους. Πήραν επίσης τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας, τα οποία στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Η τύχη του γιατρού αγνοείται από εκείνη την ημέρα, ενώ η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι δεν βρίσκεται στη ζωή. Μια εβδομάδα αργότερα, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ τη στιγμή που βγήκε από ξενοδοχείο στη Βούλα, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Μπ. Λαζαρίδης. Η δολοφονία αποδόθηκε σε «συμβόλαιο θανάτου».
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί διαδοχικά κρούσματα με εκρήξεις βομβών σε νυχτερινά μαγαζιά, καφετέριες και μάνδρες αυτοκινήτων, στα πλαίσια της επίλυσης διαφορών, ή της «προστασίας» που πουλάνε οι νονοί της νύχτας.
Η αστυνομία τον τελευταίο καιρό δείχνει να παρακολουθεί σαν απλός θεατής τα όσα συμβαίνουν, χωρίς να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το εξελισσόμενο έγκλημα.
Παράλληλα η μικρομεσαία εγκληματικότητα καλπάζει. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας) είχαν ανέλθει σε 33.576 το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους (σ.σ.: δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για ολόκληρο το έτος που πέρασε), ενώ οι κλοπές των τροχοφόρων έφτασαν τις 10.975.
Αν στο δεύτερο εξάμηνο του 2008 οι κλοπές -διαρρήξεις βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το πρώτο (και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα), τότε το έτος που πέρασε θα είναι η χρονιά-ρεκόρ για τους δείκτες της μικρομεσαίας εγκληματικότητας.
ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

OΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ BIOS...


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...