1.10.2009

"EKTEΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ" ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4496009
Την πρόθεση τους να προσφύγουν δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου με μηνύσεις και αγωγές ανακοίνωσαν οι 18 δικηγόροι που προσήχθησαν την Παρασκευή από την οδό Ασκληπιού, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Αντωνίας Λεγάκη - μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων -, οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν επίσης παράσταση στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λεγάκη, ο επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που προέβη στις προσαγωγές των δικηγόρων, τους ανακοίνωσε ότι εκτελεί πολιτική απόφαση.

ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ...

Κόλαση και σήμερα (ΧΤΕΣ) στα κεντρικά δελτία ειδήσεων με τις αλλεπάλληλες γκάφες της ΕΛ.ΑΣ. η οποία συνέλαβε 16 δικηγόρους, δυο γυναίκες 60 και 65 ετών και καμιά 30αριά άσχετους πολίτες, τους οποίους άφησε όλους ελεύθερους τελικά. Στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ναυαρίνου οι Αστυνομικοί, όποιους έβρισκαν μπροστά τους, τους μάζευαν στις κλούβες που ήταν εκεί κοντά. Αύριο (ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ) το μεσημέρι στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Απ' ότι φαίνεται ο Β. Τσιατούρας θα πάρει την... άγουσα για τα αποδυτήρια.

KAINOYΡΓΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΜΕΡΟΣ Β΄





ΦΙΑΣΚΟ, 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

"ΔΕΡΝΟΥΝ" ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ..."ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ "ΣΩΣΟΥΝ" ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: 20 ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΥΠΕΡΓΗΡΗ ΓΙΑΓΙΑ-ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ).

AΣΥΛΗΠΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ,
ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ,
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ..
http://www.zougla.gr/

Πολύβιος Κανές
Σπανίως μία νέα κυβέρνηση καλείται να συμμαζέψει ένα φιάσκο, εικοσιτέσσερις μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της. Στη χώρα, όμως, της φαιδράς πορτοκαλέας και μετά την απρόκλητα βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να καλέσει επειγόντως στο Μαξίμου τους Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να «κατανείμει τις αρμοδιότητές τους στο υπουργείο Εσωτερικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ.
Το φιάσκο με την απρόκλητη επίδειξη ισχύος από την ΕΛΑΣ και τη βίαιη συμπεριφορά των μονάδων καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού.
Είχε προηγηθεί η παρασκηνιακή κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού, σχετικά με τις αρμοδιότητες του τομέα Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βρισκόταν στη Γενική Ασφάλεια και κατεύθυνε τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν αναπτυγμένες στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Αμέσως μετά τα επεισόδια, και ενώ οι καταγγελίες έπεφταν βροχή από το Δικηγορικό Σύλλογο, την Ένωση Συντακτών και τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως διεξάγεται έρευνα για τη στάση της Αστυνομίας και υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς πως ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα γεγονότα. Έδειξε δηλαδή τον αναπληρωτή του.
Μόλις 48 ώρες πριν, ο κ. Παυλόπουλος εθεάθη στο περιστύλιο της Βουλής να απαγγέλει στίχο μαντινάδας, διακωμωδώντας την κατάσταση στο υπουργείο του μετά τον ανασχηματισμό: «Ήμουνα κράχτης πετεινός και τώρα με τσιμπούν οι κότες».
Το τι επιθυμούσε να καυτηριάσει ο κ. Παυλόπουλος είναι ηλίου φαεινότερο. Το ότι μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες θα εμφανιζόταν σε τέτοια διάσταση το πρόβλημα, κανείς δεν το ανέμενε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι παρατηρητές επισήμαιναν από το βράδυ της Πέμπτης πως το συλλαλητήριο της Παρασκευής θα αποτελούσε «crash test» για τη νέα ηγεσία του τομέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και για τον υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Είναι προφανές πως η βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας, οι αθρόες προσαγωγές πολιτών άνευ αιτίας, οι ξυλοδαρμοί γερόντων, οι συλλήψεις δικηγόρων, δημοσιογράφων και τεχνικών τηλεόρασης, χωρίς λόγο και αιτία, κατέδειξαν πως το «crash test», αλλά και η εξέταση πολιτικής αντοχής απέτυχε παταγωδώς.
Το ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που επισημαίνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται ένας ανασχηματισμός, χωρίς ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίζει στα στελέχη του τις ακριβείς αρμοδιότητές τους. Αυτό που σε κάθε επιχείρηση καλείται job description και αποτελεί κανόνα στη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου φαίνεται πως δεν αποτελεί συνήθη πρακτική στην κυβέρνηση.
Η εσπευσμένη κίνηση του Μαξίμου να καλέσει τον υπουργό και τον αναπληρωτή του για να τους νουθετήσει, μετά τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται αμέσως μετά την ασυνήθη κίνηση του πρωθυπουργού να συστήσει διυπουργική επιτροπή για την Οικονομία, στην οποία εκτός των αρμοδίων υπουργών, συμμετέχει ως μόνιμο μέλος ο Γιώργος Σουφλιάς.
Οικονομικοί παράγοντες σημείωναν το πρωί της Παρασκευής πως η παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, τον καθιστά επί της ουσίας πρωθυπουργικό «Κυανοπώγωνα» με αρμοδιότητες «καθοδηγητή της οικονομικής πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά κατέληγαν οι παραπάνω κύκλοι. «Έριξε πετσέτα ο Καραμανλής ή τελεί υπό κηδεμονία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά;», διερωτώνται στελέχη της αντιπολίτευσης, που παρακολουθούν τις εξελίξεις και επισημαίνουν τις αντιφάσεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που έχει πολιτική ζωή μόλις ολίγων ωρών.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, αλλά και στους κόλπους της Αστυνομίας, έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν την αναποτελεσματικότητα των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής ενέργειας κατά του Δημήτρη Ματζούνη, καθώς και την πλήρη διάλυση της Αντιτρομοκρατικής, που πλέον απαρτίζεται από στελέχη που δεν έχουν τη δυνατότητα σύνθεσης των πληροφοριών και της αντιπαραβολής στοιχείων από τα αρχεία. Σημειώνουν επίσης τη διολίσθηση των συνδικαλιστικών στελεχών της Αστυνομίας σε επικίνδυνες ακροδεξιές θέσεις και προειδοποιούν για τη βαθμιαία ενίσχυση της ήδη ορατής επιρροής του κόμματος του ΛΑΟΣ στην Αστυνομία.

ZEITE ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...


AΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ
etnies Says: January 10th, 2009 at 12:59 pm
- Για όλους εσάς που ανησυχήσατε όταν τάχα καιγόταν η Εθνική Βιβλιοθήκη, ενώ στην ουσία ποτέ δεν έχετε πάει εκεί μια βόλτα με τα παιδιά σας και ούτε ποτέ θα πάτε…

- Για όλους εσάς που χωρίς κανένα ενδοιασμό αφήνετε να μεγαλώνουν τα παιδιά σας η Τατιάνα Στεφανίδου και η Βάσια Λόη, ανάμεικτα με τα σπασμένα αγγλικά του Στρατηγάκη…

- Για όλους εσάς που ενοχληθήκατε από το πανό που αναρτήθηκε στον Ιερό Βράχο, ενώ θεωρήσατε απολύτως φυσιολογικό να φωτογραφίζεται εκεί η Jeniffer Lopez…

- Για όλους εσάς που όπως έγραψε ο προηγούμενος δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώνει μεροκαματιάρης κόσμος 22% επιτόκιο στην τράπεζα του Λάτση…

-Για όλους εσάς που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να τρώνε οι Τσουκάτοι και οι Μητσοτακαίοι εκατομμύρια από τη Siemens (δηλαδή από την τσέπη σας) αλλά ΠΟΤΕ δεν θα πηγαίνατε να πετάξετε μια πέτρα έξω από το Μητσοτακαίικο…

- Και φυσικά για όλους εσάς που έχετε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αθωώνει μεγαλοκαρχαρίες και στέλνει στην ψειρού 17χρονα που ήπιαν ένα μπάφο…
για όλους εσάς χαίρομαι τόσο πολύ, γιατί ζείτε όντως στην χώρα που σας αξίζει…

THE GLASS-STEAGAL ACT AND ROBERT RUBIN...



Είδηση: Παραιτείται ο κύριος Robert Rubin από σύμβουλος της Citigroup. Ο κύριος Rubin, Υπουργός Οικονομικών του Clinton (1995) εισηγήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την κατάργηση ενός νόμου του 1933, με το όνομα Glass-Steagall Act. Γιατί μας νοιάζει; Οι συνέπειες της κατάργησης αυτού του νόμου (χωρίς αντικατάσταση από κάτι αντίστοιχο) μας έφεραν στην τωρινή παγκόσμια κρίση.
Ο νόμος, σε περίληψη, απαγόρευε σε εμπορικές τράπεζες (αυτές που παίρνουν καταθέσεις και δανείζουν λεφτά) να κάνουν την δουλειά των επενδυτικών τραπεζών (αυτών που αναδέχονται την πώληση μετοχών και ομολόγων από εταιρίες, προς επενδυτές).
Οι δύο δουλειές αυτές ήταν διαφορετικές: Το ρίσκο των εμπορικών τραπεζών περιοριζόταν στο να κάνουν κακά δάνεια, ή να τους φύγουν οι καταθέτες (ή να μην μπορούν να δανειστούν στην διατραπεζική). Σχετικά χαμηλό ρίσκο, αλλά και σχετικά χαμηλή κερδοφορία, που μεγάλωνε μόνο με όγκο δουλειάς.
Το ρίσκο των επενδυτικών τραπεζών ήταν να γυρίσει προς την λάθος κατεύθυνση η αγορά, από την στιγμή που η επενδυτική τράπεζα αναδεχόταν μία έκδοση, μέχρι την στιγμή της πώλησης των αξιόγραφων. Μεγάλο ρίσκο, αλλά και μεγάλα κέρδη (και μεγάλες ζημιές).
Οι επενδυτικοί τραπεζίτες έβγαζαν πολλά λεφτά αλλά όχι πάντα, ενώ οι εμπορικοί τραπεζίτες έβγαζαν λιγότερα λεφτά αλλά πιο σταθερά. Οι επενδυτικοί τραπεζίτες ποτέ δεν είχαν αρκετά κεφάλαια γιατί δεν μπορούσαν να δανειστούν μεγάλα ποσά (περιοριζόμενοι από το κεφάλαιό τους), οι εμπορικοί τραπεζίτες είχαν πολλά κεφάλαια, βαρετή δουλειά, ήταν και οι ίδιοι βαρετοί και ζήλευαν τους επενδυτικούς τραπεζίτες.
H Citigroup, και κάποιος Sandy Weil, ήταν οι ωφελημένοι από την κατάργηση του νόμου, και ο κύριος Rubin, λίγο αργότερα, προσελήφθη από την Citigroup (με το αζημίωτο). Ο κύριος Rubin υπήρξε και είναι διαπρεπές στέλεχος των Δημοκρατικών, και μόνο τώρα τελευταία αρχίζει και γίνεται δακτυλοδεικτούμενος, πολύ ευγενικά, ως ένας εκ των πρωτεργατών της σημερινής κρίσης. Η Citigroup πληρώνει τι αμαρτίες της με λεφτά φορολογουμένων.
Για να πούμε του στραβού το δίκιο, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είχαν τους περιορισμούς του Glass-Steagall, και η αμερικανική διαπλοκή παράτησε την σύνεση και την συντηρητικότητα για να μην μείνει πίσω από τους Ευρωπαίους αρχιερείς…
Πως τον έλεγαν εκείνον που πούλησε την ψυχή του στον διάβολο;
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/wallstreet/weill/demise.html
ΥΓ. Το πάντρεμα εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών είναι κακό (για την κοινωνία) γιατί μειώνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, αυξάνει το συστημικό ρίσκο της τραπεζικής διαμεσολάβησης, βάζοντας όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, και αφήνοντας την απληστία πολλών να καταστρέψει την ζωή περισσοτέρων. Μην περάσει κανενός η ιδέα ότι αυτά δεν ισχύουν και στην Ελλάδα…