1.03.2009

THE OUTLOOK OF THE GREEK ECONOMY IN 2009...

Photo via

PRESIDENT BUSCH LEAVES THE HOT POTATO OF THE PALESTINE TO BARACK OBAMA...







...In his latest act of political (ir-)responsibility as president of the United States, George W. Busch, the man who impoverished America's middle-class and (ex-)terminated its heavy industries sending hundreds of thousands of American families to unemployment lines and food stamps, leaves to President elect Barack Obama the "handling" of the Palestinian-Israeli conflict. By mid January 2009 when President elect Barack Obama, America's last hope, takes office there would be presumably no issue to resolve, since only a few Palestinians will remain alive on the Gaza strip after the Israeli invasion.
Photos and cartoon via


ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ...

Μαύρα Χριστούγεννα με χιλιάδες νέους ανέργους
Εκρηξη φτώχειας το επόμενο έτος φοβάται τώρα η ΓΣΕΕ
Της Χριστινας Κοψινη
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_30/11/2008_294167
Περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα στον μήνα Νοέμβριο, λόγω oμαδικών απολύσεων, μεμονωμένων αποχωρήσεων ή χρεοκοπίας επιχειρήσεων. Αλλες 840 θέσεις κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς διευρύνεται το καθεστώς διαθεσιμοτήτων σε διάφορες επιχειρήσεις. Λιγότερες κατά 4.000 θα είναι λίαν συντόμως και οι θέσεις εργασίας σε ΔΕΚΟ λόγω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που έχουν προαναγγελθεί.
Συνολικά μέσα σε ένα μήνα χάθηκαν ή κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας και ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι σχεδιασμοί για τα προγράμματα αποχωρήσεων στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους.
Στην πραγματικότητα οι θέσεις εργασίας που περικόπηκαν τον Νοέμβριο είναι πολύ περισσότερες, εάν συνυπολογιστεί ο προληπτικός περιορισμός της απασχόλησης σε εκατοντάδες μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, η συνεχιζόμενη πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα, η μη ανανέωση συμβάσεων σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ενοικιαζόμενου προσωπικού για τη λιανική τραπεζική, καθώς και οι πρώτοι περιορισμοί προσωπικού σε εισπρακτικές εταιρείες.
Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν. Και θα υπέθετε κανείς ότι το υπουργείο Απασχόλησης και ο ΟΑΕΔ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της κρίσης, εάν δεν προέβαινε ο ΟΑΕΔ σε προπληρωμή των βασικών επιδομάτων του, σχεδόν ένα μήνα πριν από την κανονική ημερομηνία. Παρ’ όλα αυτά οι εξαγγελίες και τα προγράμματα παραμένουν προσκολλημένα στην αναποτελεσματική λογική της επιδότησης των θέσεων εργασίας.
Ουδείς αμφιβάλλει ότι το 2009 θα είναι εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την απασχόληση. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, λόγω και του μονομερούς προσανατολισμού της απασχόλησης στην Ελλάδα προς τους κλάδους που σήμερα επηρρεάζονται από τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης, δηλαδή προς τις οικοδομές, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γ. Παναγόπουλος, μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή επέμεινε ότι «το 2009 η ελληνική οικονομία θα βρεθεί ανοχύρωτη μπροστά στην οικονομική κρίση, η οποία θα εξαντλήσει ταχύτατα τα αναπτυξιακά αποθέματα ενός πεπαλαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και ενός παραδοσιακού μοντέλου που βασίζεται κυρίως στην οικοδομή και σε τομεις με ιδιαίτερη ευαισθησία στη διεθνή οικονομική κρίση, όπως είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, η εικόνα της απασχόλησης θα είναι άκρως απογοητευτική μετά τον Μάρτιο, όταν θα έχουν εξατμιστεί και οι προσδοκίες που προκαλούνται από την περίοδο εκπτώσεων στο λιανεμπόριο.
Τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα δεν έχουν επαρκή στοιχεία για την πτώση της απασχόλησης.Αυτό όμως που φοβίζει ιδιαίτερα τη ΓΣΕΕ είναι η έκρηξη της φτώχειας και δη αυτής που δεν αποτυπώνεται στατιστικά, δεν συναρτάται μόνο με την ανεργία. Εκτείνεται σε απασχολούμενους και συνταξιούχους και δεν περιορίζεται ακόμη και όταν υποχωρεί το ποσοστό ανεργίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παρατηρητηρίου για τη Φτώχεια που έχουν συστήσει η ΓΣΕΕ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελλάδα προπορεύεται όχι μόνο ως προς το γενικό ποσοστό της σχετικής φτώχειας, αλλά και ως προς το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας που ανέρχεται στο 14% και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ε.Ε. 15 .
Επιπλέον, όταν η μέτρηση γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας (π.χ. τη γραμμή φτώχειας της Δανίας) συνάγεται το συμπέρασμα ότι περισσότεροι από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί!
Υπό αυτήν την έννοια οι προτάσεις της ΓΣΕΕ, να μη φορολογηθεί το δώρο των Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιουχων μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, να καταβληθεί επίδομα ύψους 2.000 ευρώ (για τους άπορους) έως 600 ευρώ για τους αμειβόμενους με τον μισθό ασφαλείας και να απαγορευτούν οι απολύσεις στις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και από άλλα προγράμματα, αποτελούν μια ελάχιστη γραμμή άμυνας για τις κατηγορίες των εργαζομένων που ειναι εγκλωβισμένοι στην γκρίζα ζώνη της ανεργίας και της ένδειας.

LA FEMME NIKITA:O ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

...Mε τον υστερικό, βλαχομπαρόκ λόγο του την νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο επαίσχυντος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης που κατέστησε την Αθήνα την πιο βρώμικη πόλη του κόσμου, πιστοποίησε για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητα του να αρθρώσει ένα λόγο σύγχρονο που να αντανακλά και να επιλύει τα πάμπολλα προβλήματα όσων διαβιούν στην Αθήνα.
Το μοναδικό άγχος Κακλαμάνη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 1.700 ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 50.000 ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΙΤΙΩΝ- είναι πως με αφορμή το ότι κάηκαν 100 πανβρώμικοι κάδοι, απολυμάνθηκαν ολοσχερώς μπορεί να πει κανείς- ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ 4.000 ΚΑΔΟΥΣ Χ 1.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΕΝΑ=4.000.000 ΕΥΡΩ. Ούτε από χρυσάφι να ήταν, με 1.000 ευρώ ο κάδος. Η προμήθεια όμως στα 4.000.000 ευρώ μπορεί και να είναι.

Και μια και σκοπός του είναι η αύξηση του ΚΕΡΔΟΥΣ του προμηθευτή, και όχι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ των Αθηναίων, αποφάσισε πως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΑΛ (ΠΟΔΟΣΤΑΤΗ), οπότε ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ-ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ! ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΤΖΙΡΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ!.
ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ...ΤΟΠΟ!

MJ ROSENBERG: "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ..."


"ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ HMEΡΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ
ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ..."
MJ Rosenberg
Director of Policy for the Israel Policy Forum
Posted January 2, 2009 07:09 PM (EST)

These are terrible days for those of us who long to see Israel finally accepted by its neighbors. At a time when all 22 Arab states have offered Israel peace and normalization in exchange for the '67 territories, this war could destroy that possibility once and for all.
No, that does not mean that I question Israel's right to respond to the rocket onslaught from Gaza. Of course, it has that right. Any country has the right, even the obligation, to respond militarily to thugs who rain down thousands of rockets on its people, leaving its children quaking in terror. The question is not whether Israel has the right, but whether exercising it this way is right.
For Israel, the only right response is the one that will bring it closer to the security it will only have when it is accepted by its neighbors. Some argue that this attack on Hamas will indeed accomplish that. Eliminate the fanatics, they say, and Israel can make peace with the moderates. But, Israel is incapable of even dealing with its own crazies(...)
READ MORE HERE

MEΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ 700 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο, ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, ΛΙΑΠΗΣ...


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ-ΕΛΕΩ ΘΕΙΟΥ!
http://www.antinews.gr/
...Ως συνήθως άλλοι την πλήρωσαν και για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου (Σ.Σ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ).
Η κατάργηση του περίφημου ειδικού λογαριασμού, μέσω του οποίου εκτός των διαφόρων προμηθειών πληρωνόντουσαν και έκτακτοι υπάλληλοι, οδήγησε τον Μιχάλη Λιάπη στην απόλυση 650 (;) ωρομίσθιων λόγω αδυναμίας κάλυψης της μισθοδοσίας τους.
Ορισμένοι από τους απολυθέντες πρωτοχρονιάτικα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο και διαμαρτύρονται. Μια γυναίκα, της οποίας έληξε η σύμβασή της και έμεινε άνεργη ανέβηκε το μεσημέρι σε σκαλωσιά στα Προπύλαια του Παρθενώνα στην Ακρόπολη και απειλούσε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στο κενό. Τελικά πείσθηκε από στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού και κατέβηκε γύρω στις 6 το απόγευμα.