1.11.2009

TO BAΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΡ:OI TYΨΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΑΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ!







...Εκπληκτική ταινία ντοκιμαντέρ, όπου έχει γίνει επέμβαση στις συνεντεύξεις με animation, και ο πόλεμος αναπαρίσταται ψηφιακά, με επιρροές από το "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ" μέχρι τον Ενκι Μπιλάλ, υποψήφια για ΄Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ανάμεσα στα άλλα. Μείνετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτα να τη δείτε ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ. Το θέμα της ταινίας είναι το μετα-τραυματικό σοκ ν΄΄εων Ισραηλινών στρατιωτών που στάλθηκαν στο Λίβανο για να πολεμήσουν. Τα αίσχη του πολέμου και τα εγκλήματα τους. Οι τύψεις που τούς κατατρέχουν.
Η ταινία έχει πολλές πιθανότητες να βραβευτεί με ΄Οσκαρ. Βοηθάει και η συγκυρία της καινούργιας γενοκτονίας των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς.
Ετσι όσοι στο Χόλλυγουντ κοιτούν κατά Νταρφούρ μεριά, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, και όχι κατά τη Γάζα, όπου επίσης πεθαίνουν ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, με ένα καλό πάρτι του Vanity Fair για τα ΄Οσκαρ και πολλή κόκα ανακατεμένη με στόκο, μπορούν να "ξεπλύνουν" τον οχετό των τύψεων που τους κατατρώει τα σωθικά.