1.14.2009

MΠΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.MΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΑΝΩ!

Μεγάλη επιτυχία: Το κράτος κατάφερε να δανειστεί !
By Factorx January 14, 2009
Ιδού, λοιπόν, όλα πήγαν καλά !… Μπορέσαμε και δανειστήκαμε !… Δύο δισεκατομμύρια πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια Ευρώ. Ολόκληρα.
Μας έδιναν και πολύ παραπάνω, αλλά εμείς - η ελληνική κυβέρνηση - δεν τα πήραμε, τόσα θέλαμε, για τώρα.
Που είδαν, συνεπώς, το πρόβλημα της οικονομίας, όλοι αυτοί οι κλαψιάρηδες και οι καταστροφολόγοι, που γεμίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τις ρυπαρογραφίες τους ;
Τώρα, θα μου πείτε για την πίσω πλευρά των πραγμάτων και τι κρύβει. Αν και χωρίς βασικό ενδιαφέρον - ανούσια - πράγματα, ας προσπαθήσω να τα περιγράψω :
Η κυβέρνηση δίνει στις χειμαζόμενες Τράπεζες, ένα κάρο λεφτά, (28 δισ ).
Στη συνέχεια βγαίνει να δανειστεί για να πληρώσει τα τοκοχρεολύσιά της και δανείζεται με, περίπου, 2,46%, (έντοκα Γραμμάτια), από τις … Τράπεζες !
Οι τελευταίες, δανειζόμενες από την κυβέρνηση, από τη μια, και δανειστές τους, από την άλλη, περιμένουν λίγες ημέρες για να πέσουν κι άλλο τα επιτόκια της ΕΚΤ.
Στη συνέχεια, με εγγύηση - ενέχυρο τα κυβερνητικά έντοκα Γραμμάτια, θα δανειστούν για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο, κάτω κι από το 2% !…
Κουλουβάχατα ; Όχι, βέβαια, ξεκάθαρα τα πράγματα : τα πάντα βαίνουν, σε όφελος των Τραπεζών !…
Οικονομικός