1.10.2009

KAINOYΡΓΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΜΕΡΟΣ Β΄





ΦΙΑΣΚΟ, 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

"ΔΕΡΝΟΥΝ" ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ..."ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ "ΣΩΣΟΥΝ" ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ: 20 ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΥΠΕΡΓΗΡΗ ΓΙΑΓΙΑ-ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ).

AΣΥΛΗΠΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ,
ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ,
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ..
http://www.zougla.gr/

Πολύβιος Κανές
Σπανίως μία νέα κυβέρνηση καλείται να συμμαζέψει ένα φιάσκο, εικοσιτέσσερις μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της. Στη χώρα, όμως, της φαιδράς πορτοκαλέας και μετά την απρόκλητα βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να καλέσει επειγόντως στο Μαξίμου τους Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να «κατανείμει τις αρμοδιότητές τους στο υπουργείο Εσωτερικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ.
Το φιάσκο με την απρόκλητη επίδειξη ισχύος από την ΕΛΑΣ και τη βίαιη συμπεριφορά των μονάδων καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού.
Είχε προηγηθεί η παρασκηνιακή κόντρα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού, σχετικά με τις αρμοδιότητες του τομέα Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βρισκόταν στη Γενική Ασφάλεια και κατεύθυνε τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν αναπτυγμένες στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Αμέσως μετά τα επεισόδια, και ενώ οι καταγγελίες έπεφταν βροχή από το Δικηγορικό Σύλλογο, την Ένωση Συντακτών και τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως διεξάγεται έρευνα για τη στάση της Αστυνομίας και υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς πως ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα γεγονότα. Έδειξε δηλαδή τον αναπληρωτή του.
Μόλις 48 ώρες πριν, ο κ. Παυλόπουλος εθεάθη στο περιστύλιο της Βουλής να απαγγέλει στίχο μαντινάδας, διακωμωδώντας την κατάσταση στο υπουργείο του μετά τον ανασχηματισμό: «Ήμουνα κράχτης πετεινός και τώρα με τσιμπούν οι κότες».
Το τι επιθυμούσε να καυτηριάσει ο κ. Παυλόπουλος είναι ηλίου φαεινότερο. Το ότι μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες θα εμφανιζόταν σε τέτοια διάσταση το πρόβλημα, κανείς δεν το ανέμενε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι παρατηρητές επισήμαιναν από το βράδυ της Πέμπτης πως το συλλαλητήριο της Παρασκευής θα αποτελούσε «crash test» για τη νέα ηγεσία του τομέα Δημόσιας Τάξης, καθώς και για τον υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Είναι προφανές πως η βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας, οι αθρόες προσαγωγές πολιτών άνευ αιτίας, οι ξυλοδαρμοί γερόντων, οι συλλήψεις δικηγόρων, δημοσιογράφων και τεχνικών τηλεόρασης, χωρίς λόγο και αιτία, κατέδειξαν πως το «crash test», αλλά και η εξέταση πολιτικής αντοχής απέτυχε παταγωδώς.
Το ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, που επισημαίνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται ένας ανασχηματισμός, χωρίς ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίζει στα στελέχη του τις ακριβείς αρμοδιότητές τους. Αυτό που σε κάθε επιχείρηση καλείται job description και αποτελεί κανόνα στη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου φαίνεται πως δεν αποτελεί συνήθη πρακτική στην κυβέρνηση.
Η εσπευσμένη κίνηση του Μαξίμου να καλέσει τον υπουργό και τον αναπληρωτή του για να τους νουθετήσει, μετά τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται αμέσως μετά την ασυνήθη κίνηση του πρωθυπουργού να συστήσει διυπουργική επιτροπή για την Οικονομία, στην οποία εκτός των αρμοδίων υπουργών, συμμετέχει ως μόνιμο μέλος ο Γιώργος Σουφλιάς.
Οικονομικοί παράγοντες σημείωναν το πρωί της Παρασκευής πως η παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, τον καθιστά επί της ουσίας πρωθυπουργικό «Κυανοπώγωνα» με αρμοδιότητες «καθοδηγητή της οικονομικής πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά κατέληγαν οι παραπάνω κύκλοι. «Έριξε πετσέτα ο Καραμανλής ή τελεί υπό κηδεμονία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά;», διερωτώνται στελέχη της αντιπολίτευσης, που παρακολουθούν τις εξελίξεις και επισημαίνουν τις αντιφάσεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που έχει πολιτική ζωή μόλις ολίγων ωρών.
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, αλλά και στους κόλπους της Αστυνομίας, έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ σημειώνουν την αναποτελεσματικότητα των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής ενέργειας κατά του Δημήτρη Ματζούνη, καθώς και την πλήρη διάλυση της Αντιτρομοκρατικής, που πλέον απαρτίζεται από στελέχη που δεν έχουν τη δυνατότητα σύνθεσης των πληροφοριών και της αντιπαραβολής στοιχείων από τα αρχεία. Σημειώνουν επίσης τη διολίσθηση των συνδικαλιστικών στελεχών της Αστυνομίας σε επικίνδυνες ακροδεξιές θέσεις και προειδοποιούν για τη βαθμιαία ενίσχυση της ήδη ορατής επιρροής του κόμματος του ΛΑΟΣ στην Αστυνομία.