1.05.2009

AΠΕΙΡΟΙ ..."ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ;




Η χειροβομβίδα που πέταξαν το πρωί στους αστυνομικούς ήταν ελληνικής κατασκευής από την εταιρεία ΕΛΒΙΕΜΕΚ. Χειροβομβίδα παρόμοιου τύπου φαίνεται πως έριξε ο Επαναστατικός Αγώνας» και στην επίθεση του στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας.
Όπως γράψαμε προηγουμένως το ένα από τα δυο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα ήταν το ίδιο με εκείνο που χρησιμοποίησε ο «Επαναστατικός Αγώνας» κατά την επίθεση στο ίδιο τμήμα. Πρόκειται για υποπολυβόλο τύπου ΜΡ5 που μάλλον είχε κλέψει ο “Επαναστατικός Αγώνας” απο τον ειδικό φρουρό που φρουρούσε το σπίτι του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κεδίκογλου.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι παρόμοιου τύπου χειροβομβίδες είχαν βρεθεί στην γιάφκα της 17Ν στην οδό Πάτμου, χωρίς αυτο να σημαίνει βεβαίως ότι προέρχονται και από την ίδια παρτίδα.
Σε δυο κομμάτια ο «Επαναστατικός Αγώνας»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμά ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχει διασπαστεί σε δυο κομμάτια. Το ένα από αυτά, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έδρασε σήμερα το πρωί, διαπνέεται από μίσος εναντίον της αστυνομίας και πραγματοποιεί «παράτολμες» επιθέσεις. Φαίνεται επίσης ότι διαθέτει βαρύ εξοπλισμό (από κλοπές κλπ), αλλά όχι και την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να αναλάβει «άρτιες επιχειρησιακά» επιθέσεις σαν κι εκείνες της 17Ν.
Για παράδειγμα, λένε οι ίδιες πηγές, η 17Ν έκανε επιχειρήσεις και στην Κηφισίας, ή την Εκάλη. Οι δράστες όμως των τελευταίων επιθέσεων έδρασαν μόνο σε περιοχές που διαθέτουν κάλυψη, στα Εξάρχεια και στην πανεπιστημιούπολη (άσυλο).