1.08.2009

ANTΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: H EΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...Ο χθεσινός ανασχηματισμός ολοκλήρωσε την διαλογή για τα κεντρικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που θα καθορίσουν και την επόμενη ημέρα.
Σημαντικότατη εξέλιξη, από μόνη της ισοδυναμεί με ένα ανασχηματισμό, η αποπομπή του Γ. Αλογοσκούφη. Ο κύριος αυτός (απλός στρατιώτης πλέον) αποτέλεσε μεγαλύτερο πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία από τον κ. Ρουσόπουλο. Δεν αναφέρομαι στο «αριστερό» παρελθόν τους (ψεύτικο φυσικά) ούτε και στην ατομική τους ευμάρεια (αληθινή και μέγιστη). Αναφέρομαι στην εξωθεσμική τους λειτουργία, ο ένας ως «αντ΄ αυτού Πρωθυπουργός» και ο άλλος ως «επερχόμενος Πρωθυπουργός». Και ο μεν «αντ’ αυτού» σε τελική κατάληξη έκανε την δουλειά του. Εξώνησε το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και δημιούργησε μία απίστευτη εικονική πραγματικότητα για την Νέα Δημοκρατία, αλλά σε τελική κατάληξη αυτό ήθελαν, αυτό έκανε - και μεταξύ μας, με κανονικές τιμές αγοράς.
Ο «επερχόμενος» όμως διέλυσε τα πάντα. Έστησε ένα απίθανο μαγαζί εκμαυλισμού και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, τον οποίο παρέδωσε στα χέρια εκλεκτών μεγαλοκαρχαριών της αγοράς, σε τόσο μεγάλη έκταση που όμοιά της δεν γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση. Και ταυτόχρονα δεν έκανε και την δουλειά που του ανέθεσαν και για την οποία έπαιρνε και μισθό. Βαριά η κουβέντα, αλλά αυτός ο κύριος επτώχευσε την Ελλάδα. Δηλαδή δουλεύω για τον εαυτό μου και για τους δικούς μου και γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και το κόμμα και τους ηλίθιους που το ψηφίζουν. Οι Τραπεζίτες μου χρειάζονται και όχι τα κορόιδα, άρα σ΄ αυτούς τα ακουμπάω κανονικά και αυτοί θα με κάνουν πρωθυπουργό.
Και οι δύο κύριοι θα μείνουν πλέον οριστικά στα σπίτια τους.
Στραπατσαρίστηκε κανονικά επίσης και ο υποψήφιος αρχηγός εκ Κομοτηνής που είχε το θράσος να πάει στα μπουζούκια με νεκρό ένα μαθητή όταν «δεν το ήξερε» και στο γήπεδο όταν το ήξερε. Αυτός δεν πήγε σπίτι του, γιατί τουλάχιστον λειτουργεί ορθόδοξα κομματικά, εκφράζει δημοσίως τις αρχηγικές βλέψεις του και με το μυαλό του θα τα καταφέρει.
Στο σπίτι τους πήγαν και όλοι οι υπόλοιποι Βατοπεδινοί δια προφανείς λόγους.
Ταυτόχρονα εισέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και ο Αντώνης Σαμαράς, αναμφισβήτητος πόλος συσπείρωσης της Καραμανλικής τάσης, ο οποίος φυσικά στον επόμενο ανασχηματισμό θα αναλάβει και το ανάλογο υπουργείο, μέχρι ο προσωρινός Παπαθανασίου επιβλέψει την ομαλή έξοδο των παρακρατικών από την πόρτα και όχι από τα παράθυρα όπως θα γινόταν αν αναλάμβανε το υπουργείο κάποιος άλλος, ας πούμε για παράδειγμα η Μπακογιάννη.
Οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες παραμένουν στην θέση τους λόγω συνέπειας στους κανόνες του παιχνιδιού.
Κάπου εδώ τελειώνει και η ουσία του ανασχηματισμού.
Όλως συμπτωματικώς την ίδια ημέρα ορισμένοι υπουργοί άλλαξαν θέσεις εργασίας, κάποιοι άλλοι βρήκαν δουλειά υπουργού για πρώτη τους φορά, για μερικούς έληξε η σύμβαση εργασίας και για αρκετούς, όπως είπαν και τα δελτία χθες, έγινε της κακομοίρας στα πολιτικά τους γραφεία επειδή χάσανε την δουλειά τους.
Άντε, καλή χρονιά και όχι άλλη βία.
Ο Γάιδαρος (χαμογελών)