12.31.2008

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS.
ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΤΟ 2009!
Ακούστηκαν 3 εκρήξεις μάλλον απο γκαζάκια δίπλα στο γήπεδο του Πανιώνιου στη Ν. Σμύρνη 3 αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές.

Καίγονται 2 εταιρικά αυτοκίνητα στην οδό Αλεξάνδρας. Άρχισαν επεισόδια ή κάποια εμπρηστική ενέργεια σε αλυσίδα internet cafe στο ύψος της οδού Μουστοξύδη;
H αστυνομία άργησε κανα μισάωρο και η πυροσβεστική.

HAPPY NEW 2009....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΕΦΑΓΑΝ 160 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ. ΣΕ "ΤΟΞΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ" ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ...


"ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΣΤΑΥΡΩΣΗ)"...

"Η κατάσταση είναι οικτρή. Πάμε στα χωριά που άλλοτε τέτοιες ημέρες έσφυζαν από ζωή και πρέπει να χτυπήσουμε την καμπάνα για να βρούμε κόσμο. Δεν υπάρχει ψυχή. Καθημερινά εισπράττουμε από τα χωριά μας την εικόνα της εγκατάλειψης και την αδιαφορία της πολιτείας..."

"Η κατάσταση δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Εχουμε βαρεθεί να πηγαίνουμε στα διάφορα υπουργεία και να ζητάμε αυτά που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους συμπολίτες μας. Ομως με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους ας προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ας ευχηθούμε οι ημέρες που θα έρθουν να είναι καλύτερες για όλους μας..."
"Ποια ελπίδα και ποια αισιοδοξία; Ολα είναι μαύρα από τη φωτιά. Μαύρισαν και οι καρδιές μας. Εσβησαν και οι ελπίδες μας.Δεν έμεινε τίποτα όρθιο..."
"Να πείτε του κυρίου Καραμανλή να φέρει μια μπουλντόζα εδώ να μαζέψει τα χαλάσματα που απέμειναν, εμάς μαζί και κάποιους υπουργούς του, και να μας πετάξει όλους μαζί στη λαγκαδιά εδώ δίπλα..."
"Μετά το πέρασμα της φωτιάς ήρθε και ο σεισμός να μας αποτελειώσει. Ομως δεν μας πονάει τόσο η φτώχεια μας όσο η αδιαφορία εκείνων που μας έδωσαν υποσχέσεις τις οποίες ουδέποτε τήρησαν. Κανείς από αυτούς δεν πάτησε τούτες τις ημέρες το πόδι του στο χωριό μας. Ετσι, για τα μάτια του κόσμου... Οι νέοι έφυγαν όλοι από εδώ και μείναμε πίσω καμιά τριανταριά ηλικιωμένοι να περιμένουμε καρτερικά τον μαρτυρικό μας θάνατο μέσα στα παγωμένα κοντέινερ... Γιορτές σού λένε μετά... Βλέπετε πουθενά κάποιο σπίτι στολισμένο; Βλέπετε πουθενά εδώ γύρω ανθρώπους και χαμόγελα; Ο Χριστός φέτος δεν γεννήθηκε εδώκαι ο Αϊ-Βασίλης δεν θα μας φέρει δώρα..."

"Ο κόσμος έχει δίκιο που δεν πιστεύει στα λόγια του πρωθυπουργού, γιατί αυτός και οι υπουργοί του βγήκαν αφερέγγυοι στις υποσχέσεις τους. Ο κόσμος εδώ βασανισμένος, δεν έχει όρεξη για γιορτές και πανηγύρια. Κοιτάζει πώς να επιβιώσει με παγωμένη την καρδιά του...""Μας έταξαν λαγούς με πετραχήλια και τελικά μας φόρτωσαν πόνο, οργή και αγανάκτηση. Το ρεύμα μού ήρθε 300 ευρώ και δεν έχω να το πληρώσω. Το λυόμενο μέσα στάζει... Δεν είναι ζωή αυτή..."

"Η γυναίκα μου είναι έγκυος. Περιμένουμε ένα παιδάκι και μένουμε αναγκαστικά μέσα στο λυόμενο. Αραγε ποιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης θα έμενε τούτες τις γιορτινές ημέρες μέσα σε αυτό το περιβάλλον; Φίλε, μην τα ψάχνεις. Δεν υπάρχει φιλότιμο. Ολοι κοιτάζουν την τσέπη τους και το συμφέρον τους. Και μας γεμίζουν με ψέματα και υποσχέσεις... Θα μας θυμηθούν ξανά στις εκλογές..."

"Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Τα χωριά είναι άδεια. Καφενεία που άλλοτε ήταν γεμάτα σήμερα είναι κλειστά. Η ζωή στα κοντέινερ είναι δραματική. Κανένα πολιτικό πρόσωπο τούτες τις μέρες δεν πήγε έστω τυπικά σε αυτούς τους ανθρώπους για να τους δώσει έστω ελπίδες και κουράγιο. Υπάρχει φτώχεια παντού. Προσπαθούμε με λογιστικές αλχημείες να εξοικονομήσουμε χρήματα και φαγητό για πάνω από 100 οικογένειες πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων. Προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο, αλλά τι να πεις σε κάποιον που βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση; Που δεν έχει να φάει και να ζήσει την οικογένειά του;..."

"Οι πληγές που άφησε πίσω της η φωτιά δεν έκλεισαν και παραμένουν ανοιχτές. Οι αγρότες μας βρίσκονται σε απόγνωση. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί φέτος ότι διανύουμε εορταστική περίοδο. Πλατιάνα, Γρύλος, Γραίκα, όλα πεθαίνουν. Τα χωριά μας, που άλλοτε τέτοιες ημέρες έσφυζαν από ζωή, σήμερα μοιάζουν σαν στοιχειωμένα καθώς μόνο οι γέροντες έχουν απομείνει σε αυτά. Το κλίμα είναι βαρύ και ο κόσμος δεν γιορτάζει. Προσωπικά εκτιμώ ότι η περιοχή μας είναι τελειωμένη... Οι κυβερνώντες υποσχέθηκαν πράγματα που ποτέ δεν έκαναν. Η υποκρισία της πολιτείας δεν έχει όριο..."

"Δεν έχουμε στολισμένα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα παιδιά δεν λένε τα κάλαντα στον δρόμο και όλοι μας σκυθρωποί αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε τον πόνο για τον χαμό των δικών μας ανθρώπων αλλά και την αδιαφορία της πολιτείας.Οι ημέρες όλες είναι για εμάς
σαν Μεγάλη Παρασκευή..."

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ...


(...)Από τις καλές στιγμές του θεσμού των βραβείων ήταν η βράβευση του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, ιερέα στον Κολωνό, ο οποίος, σε αντιδιαστολή με τα κάθε λογής «Βατοπαίδια», εκπληρώνει στο ακέραιο το χρέος του προς τα άπορα και απροστάτευτα παιδιά, ελληνόπουλα και δώδεκα άλλων εθνικοτήτων.
«Η μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στο αρρωστημένο κομμάτι (της Εκκλησίας) είναι να κάνουμε αυτό τον αγώνα», μας είπε. Ιδρυσε την «Κιβωτό του Κόσμου» προ 11ετίας, χωρίς βοήθεια ούτε καν από την επίσημη Εκκλησία.
Τα βραβεία προς τα γράμματα και τις τέχνες κινήθηκαν στα γνωστά μοτίβα της Ακαδημίας, εκτός λίγων φωτεινών εξαιρέσεων, όπως στον Μένη Κουμανταρέα και τον Τίτο Πατρίκιο - Βραβεία Πεζογραφίας και Ποίησης του Ιδρύματος Ουράνη, αντίστοιχα, για το σύνολο του έργου τους.
Ο πρώτος έκανε μια εύστοχη παρατήρηση: «Θα έπρεπε τα βραβεία να τα παίρνουμε νέοι, να μας δίνουν αυτοπεποίθηση, λεφτά και κουράγιο». Η επικαιρότητα όμως σκιάζει τα βραβεία: «Θυμάμαι, λέει ο Κουμανταρέας, μολονότι βραβευμένο το δεύτερο βιβλίο μου "Το αρμένισμα" δικάστηκε επί χούντας τέσσερις φορές και παραλίγο να καεί. Το τελευταίο, "Το σόου είναι των Ελλήνων", σκεπάζεται τώρα από τους καπνούς των δακρυγόνων και τα δάκρυα για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Αλλά και από τον φρικτό πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

(THE SPIRIT OF) CHRISTMAS AND NEW YEAR'S EVE ARE CANCELED...




H KΡΙΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...


OI ANANTIKATAΣΤΑΤΟΙ...


Κύριε Διευθυντά,

Νόμιζα ότι μόνον τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους-
αλλά τελικά είναι και η κυβέρνηση.

Με τιμή,
Νεόκοπος

OIKOMET A.E. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ


ΔΙΣΕΚΤΟ (ΚΑΙ) ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
Πoλιτική Γελοιογραφία του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ