12.30.2008

ΟΥΡΑΓΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΥΠΕΞ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ "DIGNITY" ("AKEΡΑΙΟΤΗΤΑ")

Το σκάφος Dignity της οργάνωσης “Ελευθερώστε τη Γάζα” με ανθρωπιστική βοήθεια εμβολίστηκε τα ξημερώματα από σκάφος του ισραηλινού πολεμικού Ναυτικού σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, το ισραηλινό ναυτικό απαιτεί το σκάφος να επιστρέψει στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει αρκετά καύσιμα. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά. Το πλοίο, το οποίο μεταφέρει τέσσερις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως ιατροφαρμακευτικό υλικό στους πληγέντες της Γάζας, είχε αποπλεύσει χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας.
Στο μεταξύ η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «…για να μπορέσουμε να φτάσουμε και να προσφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια, προϋπόθεση είναι ότι θα υπάρξει άμεση εκεχειρία, παύση του πυρός και ανθρωπιστικός διάδρομος, ο οποίος είναι απαραίτητος για να περάσουν με ασφάλεια και η ιατρική βοήθεια αλλά και οι άνθρωποι που θα χρειαστεί να πάνε στη Γάζα για να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξαιρετικά τραγική κατάσταση».
Αυτά ενώ οι Ισραηλινοί επέτρεψαν ήδη να περάσει αυτοκινητοπομπή με διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας. Η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από 109 φορτηγά και η διέλευσή της μέσω του φυλακίου Κέρεμ Σαλόμ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα). Η βοήθεια προέρχεται από τον ΟΗΕ, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τη UNICEF και διάφορες χώρες, κυρίως από την Ιορδανία και την Τουρκία.
Ενημέρωση: Στο Λίβανο κατευθύνεται τελικά το “Dignity” , σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ η κύπρια βουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, που είναι επικεφαλής της αποστολής. Όπως είπε η κα. Θεοχάρους, το “Dignity” συνοδεύεται από αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ 26 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΞΩΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ...

http://www.tanea.gr
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει με βάση το υπ΄ αριθμόν 2499/2008 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπονται για διαφορετικά ο καθένας αδικήματα κατά σειρά οι:
● Συμβολαιογράφοι: Δέσποινα Σεχιώτη, Σταύρος Παπαδογεωργής, Αθηνά Τσατσαρώνη, Μαρία Σοφού, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης και Σωτηρία Κατσαγιάννη.
● Δικηγόροι: Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πέτρος Σφαλαγκάκος, Θωμάς Παλαιογιάννης, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Γιώργος Αβραμόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος- Κόλλιας και Σπήλιος Παπαθανασόπουλος.
● Επιχειρηματίες: Κωνσταντίνος Γεωργίου και Τζον Κωνσταντινίδης.
● Ιδιώτες: Αγγελική Χριστοδουλάκη, Θεόδωρος Δουσαΐτης, Χρήστος Τοπούζης, Γιώργος Μπασούκος, Αναστάσιος Πρίτσας, Ιωάννης Σκιντζής, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία πάντως, δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο, καθώς η πράξη που της είχε αποδοθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και έχει πια παραγραφεί.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ...




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
http://www.yannis-ioannou.com/
Εκταμί Μιχιάρ, Παλαιστίνιος
"Εδώ και 19 μήνες έχουμε αποκλεισμό στη Γάζα από στεριά και θάλασσα. Ο κόσμος σκάβει τούνελ για να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα, σε κάθε περίπτωση ελάχιστα, και πάντως όχι αρκετά για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Πρόκειται για μια τιμωρία γιατί το κόμμα που επιλέξαμε, η Χαμάς, δεν αρέσει στην Αμερική. Οσο για αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, είναι μια άγρια επίθεση εναντίον όλου του πληθυσμού και όχι μόνο εναντίον της Χαμάς», λέει ο Παλαιστίνιος Εκταμί Μιχιάρ, που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά έχει αφήσει πίσω του οκτώ αδέρφια που ζουν στη Δυτική Οχθη και αντιμετωπίζουν καθημερινά, όπως λέει, 700 εμπόδια (μπλόκα) στην προσπάθειά τους να κυκλοφορήσουν στις πόλεις και τα χωριά τους. Ο ίδιος επισκέφθηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του πριν από 15 χρόνια, αφού θεωρείται πρόσφυγας και δεν δικαιούται να επιστρέψει εκεί, αν και θα το ήθελε πολύ.Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή είναι για τον ίδιο η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. «Με τους Ισραηλινούς ως ανθρώπους δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Αν τερματιστεί η κατοχή, σίγουρα θα ανοίξει ο δρόμος για ειρήνευση. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι το θύμα και δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς από ένα λαό υπό κατοχή να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να υποδεχθεί τον κατακτητή με λουλούδια… Θα αντιδράσει, ακόμα και με βία... Γι’ αυτό και καταδικάζω τη σιωπή και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας για ό,τι συμβαίνει στη Γάζα. Βάζουν στην ίδια μοίρα θύτη και θύμα. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη υποκρισία, τη στιγμή που όλη η Γάζα είναι στο πόδι και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια πού να κρυφτούν. Χτυπούν ακόμη και τζαμιά, νοσοκομεία ή αποθήκες φαρμακευτικού υλικού».
Ιακώβ Σιμπή, Ισραηλινός
«Το 2005 ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από τη Γάζα και η περιοχή απέκτησε αυτονομία. Την ίδια μέρα άρχισαν οι βομβαρδισμοί. Στις τοπικές εκλογές, επικράτησε η Χαμάς και η αυτονομία χωρίστηκε στα δύο. Στη Δυτική Οχθη με πρόεδρο τον Αμπού Μάζεν (σ.σ. Μαχμούντ Αμπας) και στη Γάζα όπου η Χαμάς δεν ανέχεται άλλη εξουσία από την ίδια, που όμως δεν αποτελεί κόμμα, αλλά οργάνωση. Οσο για τον αποκλεισμό, είναι ένα χαιρέκακο ψέμα που μπορεί να λειτουργεί ως προπαγάνδα, αλλά εγώ αυτή την προπαγάνδα την απορρίπτω. Οι πύλες είναι ανοικτές και μάλιστα, συχνά, φορτηγατζήδες που μεταφέρουν τρόφιμα στη Γάζα, δέχονται επιθέσεις στα σύνορα. Αλλωστε, αν γινόταν αποκλεισμός, σε μία εβδομάδα θα πέθαιναν όλοι της πείνας. Κανείς δεν πέθανε ούτε από την πείνα ούτε από ελλείψεις σε νοσοκομεία κ.λπ. Ακόμα και το ρεύμα ή τα τηλέφωνά τους που είναι ισραηλινά, δεν κόπηκαν ποτέ», λέει ο Ισραηλινός Ιακώβ Σιμπή, που διατηρεί προσωπική φιλία με Παλαιστινίους. Προσωπικά, είμαι εναντίον του πολέμου από θέση αρχής. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι κανείς ως σήμερα, από τον ΟΗΕ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, ακόμα και αραβικές χώρες δεν κατήγγειλε το Ισραήλ για αυτή την επίθεση στη Γάζα, που στόχο δεν έχει τους Παλαιστινίους, αλλά τη Χαμάς, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των μαχητών της, τα κτίριά της και τα αστυνομικά κέντρα. Δεν έχω αμφιβολία ότι σκοτώθηκαν και άμαχοι, αλλά μόνο επειδή η Χαμάς εκμεταλλεύεται τον άμαχο πληθυσμό της. Τοποθετεί, για παράδειγμα, μια αποθήκη πυρομαχικών στον πρώτο όροφο κτιρίου που στον δεύτερο φιλοξενεί οικογένειες ή νηπιαγωγείο». Το τέλος του κακού στην περιοχή θα έρθει, κατά τον ίδιο, «όταν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφασίσουν ότι δεν ζουν καλά και εξεγερθούν, απαιτώντας μία νέα κυβέρνηση που θα έχει ως πρώτο μέλημα την ευημερία του λαού».
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΤΙΝΑ
Ελεύθερος Τύπος
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=67901

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ BLOGGERS ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ...
Θυμάστε το συρφετό των “επιχειρηματιών” που αλώνιζε στο εκσυγχρονιστικό θαύμα; Θυμάστε τις χρηματιστηριακές αποδόσεις και τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων που ελάμβαναν κάποιοι περίεργοι τύποι; Όσοι είχαν στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις έμεναν με ανοιχτό το στόμα βλέποντας την …Κλωνατέξ στις 100,000 δραχμές ανά μετοχή. Αυτά δε συνέβαιναν ούτε στις ονειρικές φασιστικές “ελεύθερες” οικονομίες του Πινοσέτ και του Μουσολίνι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το τσίρκο ξεφούσκωσε. Και τώρα οι εργάτες των Κολοσσιαίων επιχειρήσεων που διαχειρίστηκαν τα δις της αμαρτίας, βρίσκονται στο δρόμο να ζητιανεύουν τα δεδουλευμένα τους. Η Ελλάδα εντέλει δεν άλλαξε όπως έλεγε το σποτ του κινητού ελαιώνα. Ως εκεί θα έλεγες, εντάξει, αναμενόμενο. Σιγά μην ενδιαφερόντουσαν τα λαμόγια για το τι θα απογίνουν οι 700άρηδες.
Η υπόθεση όμως της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της καθαρίστριας που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από “αγνώστους”, ανέδειξε την άλλη δυσωδία που αναπτύχθηκε τις χρυσές εκείνες ημέρες. Την άνομη φάμπρικα εκμίσθωσης υπαλλήλων που μεγαλουργεί ακόμα και σήμερα. Το σχέδιο ήταν ελεεινά απλό. Μια χούφτα ημέτεροι άνοιγαν μια επιχείρηση που μίσθωνε υπαμοιβόμενους εργάτες, πλύστες, καθαρίστριες. Μετανάστες φυσικά. Έπαιρνε και δυο - τρεις δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κλπ αναδοχή, εγγυημένη κονόμα δηλαδή. Ψίχουλα στους κολασμένους και αν κανένας τολμούσε να μιλήσει, στην καλύτερη απέλαση, στη χειρότερη, ΚΟΥΝΕΒΑ.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι ακριβώς αυτό το παράδειγμα λειτουργίας των παρακρατικών επιχειρήσεων. Απλά “τόλμησε” να υψώσει ανάστημα. Δείτε λοιπόν λεπτομέρειες για την εργοδότρια εταιρεία, τον ιδιοκτήτη και τις σχέσεις του με το δημόσιο όπως μας τα περιγράφει το paramme. Και θα πάψετε να αναρωτιέστε γιατί κάποιες συναδέλφισες της έσκαγαν χιλιάρικα σε Νικολουτσόπουλους για να κατακτήσουν τα αυτοδίκαια και αυτονόητα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου

via http://www.antinews.gr/