12.20.2008

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66725
Φωτιά στον πρώτο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται η υπηρεσία «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μασσαλίας και Σόλωνος, προκάλεσαν νεαροί που πέταξαν βόμβες μολότωφ λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Παράλληλα έκαψαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Η πυρκαγιά τέθηκε λίγο αργότερα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής με επτά οχήματα και 21 πυροσβέστες.
Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 15χρονου.
Νωρίτερα σπουδαστές από σχολές θεάτρου πέταξαν σακούλες με σκουπίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε ο City99,5, διμοιρίες των ΜΑΤ να τοποθετηθούν γύρω από το δέντρο.
Οι αστυνομικοί μάλιστα έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τα άτομα από το δέντρο.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν να περιφρουρούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν γύρω από τη Βουλή.
Στις τέσσερις το απόγευμα, έξω από τη βουλή, ομάδα ατόμων έκλεισε το ρεύμα της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς την οδό Πανεπιστημίου και πραγματοποίησε βουβή διαμαρτυρία μένοντας ακίνητη για πέντε λεπτά.
Στη Θεσσαλονίκη μέλη ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέλαβαν το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Όπως ανέφεραν τα μέλη της ομάδας, η κατάληψη του κινηματοθεάτρου - που είναι και η «έδρα» του φεστιβάλ κινηματογράφου - είναι συμβολική και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Οι προγραμματισμένες για σήμερα προβολές και παραστάσεις στο «Ολύμπιον» αναβάλλονται. Αντί αυτών, όπως είπαν, θα προβληθούν κάποιες δικές τους δημιουργίες, ενώ στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει ανοιχτή συνέλευση.Νωρίτερα, τα μέλη της ομάδας, τα οποία με τις ενέργειές τους διαμαρτύρονται για τους συλληφθέντες στα επεισόδια των τελευταίων γεγονότων, είχαν καταλάβει και τους χώρους όπου στεγάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Zoo Radio, Ελληνικός Fm, Star Fm και Plus.
Πριν από την κατάληψη του «Ολύμπιον», αναρχικοί πέταξαν γλυκά στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο δήμαρχος είχε μεταβεί στο σημείο, ώστε να παραστεί σε εκδήλωση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, που μοίρασε δώρα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα γλυκά μοιράζονταν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τους διοργανωτές στους πολίτες.Ταυτόχρονα, εξάλλου, με την κατάληψη του «Ολύμπιον», άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Καμάρα, στην Εγνατία οδό, μέλη άλλων ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.Εντωμεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής ομάδα νεαρών, αποτελούμενη από περίπου 80 άτομα, διέκοψε την επίσημη πρεμιέρα παράστασης (Ρομπέρτ Τσούκο) στη νέα σκηνή του Εθνικού θεάτρου επί της Αγίου Κωνσταντίνου και διάβασε κείμενο διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια αποχώρησε ειρηνικά αλλά η παράσταση διακόπηκε με πρωτοβουλία των ηθοποιών οι οποίοι δήλωσαν συγκλονισμένοι.
Αντιρατσιστικό συλαλλητήριο
Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετανάστες, φοιτητές και άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν στις τρεις το μεσημέρι στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν υπέρ της κατάργησης του συγκεκριμένου Συμφώνου της ΕΕ, υπέρ του ασύλου για τους πρόσφυγες και της νομιμοποίησης τους και επί πλέον ζήτησαν να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις.
Αγρότες έκλεισαν για μια ώρα την ΠΑΘΕ
Κλειστή παρέμεινε για μια ώρα η ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών, καθώς πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο αγροτών που οργάνωσαν οι ενωτικές ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων του νομού Θεσσαλίας. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος μερικές εκατοντάδες αγρότες από όλη τη Θεσσαλία οι οποίοι έκλεισαν το οδόστρωμα με την φυσική τους παρουσία και όχι με αυτοκίνητα ή τρακτέρ και οι οποίοι διαμαρτρύθηκαν για την συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων.Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης υπήρξε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικώη Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και τόνισε ότι η λύση είναι ο μαζικός, μαχητικός και ενωμένος αγώνας της αγροτιάς με αιτήματα που διασφαλίζουν το σήμερα και πολύ περισσότερο το αύριο της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συνέχιση της παραγωγής.Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε κει εκπρόσωπος μαθητών της Λάρισας ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση των μαθητών στον αγώνα των αγροτών και αναφέρθηκε τόσο στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου όσο και στο πρόσφατο τραυματισμό μαθητή.
Οι αγρότες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έριξαν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ καλαμπόκι και σιτάρι.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ....


ΜΑΤ στη γωνία Μπενάκη και Σόλωνος.
Κλειστή η Πατησίων. Οδόφραγμα έξω από το Πολυτεχνείο...
Αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.
Επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.