12.19.2008

AΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;



ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΤΕ;



...AYTA ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...
http://www.troktiko.blogspot.com


AKYBEPNHTH ΠΟΛΙTEIA....


Του Θεοχάρη Α. Φιλιππόπουλου
Σύμφωνα με τον Mακιαβέλι –όπως περιγράφει στο γνωστό βιβλίο του «O Hγεμόνας»–, ο ηγεμόνας εκείνος ο οποίος αναλίσκει περισσότερο χρόνο για την απόλαυση των αγαθών του από ό,τι για τη διαχείριση των προβλημάτων του κράτους είναι καταδικασμένος αργά ή γρήγορα να χάσει την ηγεμονία του.Aυτόπτες μάρτυρες μου έχουν καταθέσει πως ο κ. Kαραμανλής περνάει τα διόδια της Aττικής Oδού κάθε πρωί στις 9:15 προκειμένου να πάει στο Mέγαρο Mαξίμου και ακολουθεί αντίστροφη πορεία προς Pαφήνα στις 15:30 λίγο μετά το μεσημέρι. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον απλό πολίτη που να ακολουθεί παρεμφερές ωράριο εργασίας, πόσο μάλλον άλλους που κατέχουν ηγετικές θέσεις. H διαπίστωση αυτή, η οποία ειρωνικά συζητιέται στους επιχειρηματικούς κύκλους τα τελευταία χρόνια, απλώς επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αντέδρασε τόσο μαλθακά πρόσφατα στα δραματικά επεισόδια στην Aθήνα αλλά και άλλες πόλεις της Eλλάδας, που έχουν σαν επακόλουθο τη δραματική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος σε όλη τη χώρα, αλλά και της εικόνας που δημιουργεί η χώρα στο εξωτερικό, κάτι που έχει επίσης οικονομικό αντίκτυπο ως προς τους όρους δανεισμού της. Tα πράγματα, δυστυχώς, είναι πιο απλά από ό,τι νομίζουμε. O πρωθυπουργός μας ήταν και είναι ένας «χαλαρός» άνθρωπος. Δεν μπορεί τα δύσκολα, δεν αντέχει την πολλή δουλειά, και όταν τα δύσκολα έρθουν, επειδή δεν του έχουν ξανατύχει, μπλοκάρει... και αδυνατεί να λάβει αποφάσεις.Tο δεύτερο που συμβαίνει είναι πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χειρίζονται όλα τα θέματα με βάση την επικοινωνιακή τακτική και όχι την ουσία. Δηλαδή ενδιαφέρονται για το πώς οι ενέργειες θα εμφανιστούν προς το κοινό και όχι για τον πραγματικό ακτίκτυπο.Θα έχετε διαπιστώσει το στόμφο που διακρίνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων πολιτικών όταν απευθύνονται στο κοινό. H κενότητα στο απώγειό της. Aμφιβάλλω αν καταλαβαίνουν αυτά που λένε... Πρόκειται περί θεατρίνων που απλώς παίζουν –άλλος καλά και άλλος όχι– το ρόλο τους (....)

NEW SCHOOL'S NYC OPERATIONS BLOCKED BY PROTESTERS:"FROM NEW YORK TO GREECE, FUCK THE POLICE"...




ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κατάληψη στο πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης έχουν κάνει οι φοιτητές με αίτημα τους να φύγει ο τωρινός πρόεδρος της σχολής που θεωρούν εγκληματία πολέμου.
Το ενδιαφέρον όμως σε αυτές τις κινητοποιήσεις είναι το σύνθημα που ακούγεται. Ειναι εμφανές οτι η Ελλάδα έχει πλέον δώσει το στίγμα της.
http://www.troktiko.blogspot.com

...KI OMΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...



Ο Νίκος είναι αστυνόμος και τον ξέρουμε χρόνια . Ξυπνάει το πρωί βάζει την στολή του και φεύγει για να κάνει μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Τη δίωξη ξένων συμμοριών που δεν το ΄χουν σε τίποτα να θερίσουν όσους νάναι με ένα Καλάσνικοφ. Όταν ήταν στη σχολή ο Νίκος είχε τιμωρηθεί επειδή διάβαζε κρυφά «Αντί». Παραμένει βαθιά δημοκρατικός πολίτης μέχρι σήμερα.
Μια άλλη ομάδα αστυνομικών που επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά συνέβαλε στην αποκάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων. Εργαζόμενη ώρες ατελείωτες στα κομπιούτερ και στην έρευνα, με τα εκατομμύρια να πέφτουν γύρω τους σαν τι μύγες στις τσέπες δημοσιογράφων και πολιτικών. Δεν “τα πήρε” κανένας, άλλοι όμως καρπώθηκαν τη δόξα.
Όπως πολύ σωστά γράφει επίσης σήμερα η «Κ» προχθές ένας αστυνομικός κινδύνεψε να πεθάνει έπειτα από επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομική κλούβα. Πριν από μερικές ημέρες ένας ειδικός φρουρός πυροβόλησε και σκότωσε ένα μαθητή. Χθες επικυρώθηκε στο Εφετείο η καταδίκη κορυφαίου πολιτικού. Η καταδίκη στηρίχθηκε στη μαρτυρία δύο αστυνομικών, οι οποίοι δεν υπολόγισαν τους κινδύνους και έπραξαν αυτό που επέβαλε η συνείδησή τους.
Τα τρία αυτά περιστατικά δείχνουν το αυτονόητο. Υπάρχουν καλοί και κακοί αστυνομικοί. Υπάρχουν και αστυνομικοί που κινδυνεύουν αναίτια από ομάδες χούλιγκαν, που κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα μπορούν να φτάσουν στη δολοφονία ανθρώπων οι οποίοι απλώς φορούν στολή.
Όλοι αυτοί οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε «μπάτσοι» ούτε «γουρούνια» ούτε «δολοφόνοι». Είναι απλώς άνθρωποι που κάνουν καλά τη δουλειά τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ
του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ