12.09.2008

POLICE VIOLENCE IN GREECE:THEY ARE HITTING ON WOMEN, HOMELESS, IMMIGRANTS THEY ARE FIRING SHOTS AT PEOPLE SITTING DOWN AT CAFETERIAS...





























This is the state of the Greek Democracy in December 2008...






ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ!

http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_09/12/2008_295269
«Είχε λιποθυμήσει και εξακολουθούσαν να τον χτυπάνε»
Της Λίνας Γιάνναρου
Δε χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες προκειμένου το ηχητικό ντοκουμέντο να κάνει το γύρο του ελληνικού Ιντερνετ.
Πρόκειται για απόσπασμα από τη συγκλονιστική ζωντανή μετάδοση του ρεπόρτερ του ραδιοσταθμού Alpha, Γιώργου Kακούση, από την πλατεία Ομονοίας, το απόγευμα της Κυριακής. Μπροστά του εξελισσόταν ένα απίστευτο περιστατικό, ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 15χρονου παιδιού από άνδρες των ΜΑΤ. «Είναι απίστευτο αυτό που βλέπω», ακούγεται να λέει. «Δέκα-δώδεκα άνδρες των ΜΑΤ έχουν πέσει πάνω σε ένα διαδηλωτή τον οποίο έχουν ήδη συλλάβει, τον τραβάνε, τον χτυπάνε με κλωτσιές και μπουνιές. Υπάρχουν δεκάδες πολίτες που μαγνητοσκοπούν τη σκηνή με τα κινητά τους και διαμαρτύρονται». «Βοήθεια ο άνθρωπος!» ακούγεται σπαρακτική η φωνή μιας γυναίκας, ενώ ο δημοσιογράφος απευθύνει έκκληση στους αστυνομικούς: «Βάλτε του τις χειροπέδες και πάρτε τον, μην τον δέρνετε, είναι ντροπή! Είναι 15 χρόνων, είναι δυνατόν;»
Μια ημέρα μετά, το σοκ έχει δώσει τη θέση του στο θυμό. «Ακόμα χειρότερα, έχει δώσει τη θέση του στην απογοήτευση» λέει ο κ. Κακούσης στην «Κ». «Αισθάνομαι απέραντη απογοήτευση σαν άνθρωπος, όχι σαν δημοσιογράφος».
Του ζητάμε να μας περιγράψει λεπτό προς λεπτό όσα είδε εκείνο το απόγευμα. «Τα ΜΑΤ είχαν ωθήσει μια ομάδα διαδηλωτών στην Ομόνοια. Απομονώνουν τρία άτομα, δύο κοπέλες και ένα αγόρι. Η μία κοπέλα καταφέρνει και φεύγει. Την άλλη τη στριμώχνουν στα σίδερα ενός σουβλατζίδικου πάνω στην πλατεία, την κρατάνε από το λαιμό. Πέφτουν πάνω στο αγόρι και το σαπίζουν στο ξύλο. Κυριολεκτικά. Υπήρχε κόσμος γύρω, κόσμος άσχετος, άνθρωποι με χαρτοφύλακες που φωνάζουν να σταματήσουν την αγριότητα. Αλλά οι αστυνομικοί τους απειλούν. Οταν τους φωνάζω ότι είμαι δημοσιογράφος και τους ζητώ τα στοιχεία τους, ρίχνουν στα πόδια μας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Δεν σταματούν να χτυπάνε το παιδί. Το σηκώνουν απ’ τη ζώνη και τον πετάνε με το κεφάλι κάτω. Θηριωδία».
Παρών στο συμβάν και ο κ. Ακης Κορδαλής, πολιτικός υπάλληλος της Αστυνομίας. Λέει στην «Κ»: «Ψάχνω απεγνωσμένα τους γονείς του παιδιού, θέλω να τους βοηθήσω! Να καταθέσω όσα είδα χθες (σ.σ. την Κυριακή) στην Ομόνοια». Με δυσκολία μπορεί να συγκρατήσει την οργή του για τη συμπεριφορά των συναδέλφων του. «Είμαι 11 χρόνια στο Σώμα, ποτέ ξανά δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Η στάση τους ήταν απερίγραπτη, ήταν απαράδεκτη! Το παιδί δεν έφταιγε! Το είδαμε όλοι.
Ηταν με την κοπέλα του και προσπάθησαν να σώσουν μια φίλη τους. Τον πατήσανε στο λαιμό με το άρβυλο, με το σίδερο, τον σαπίσανε. Το παιδί έβγαζε αίμα απ’ τα αυτιά, απ’ τη μύτη. Είχε λιποθυμήσει και εξακολουθούσαν να τον χτυπάνε. Χτυπήσανε και άσχετους, άμαχο πληθυσμό, γυναίκες δίπλα μου. Η λέξη απανθρωπιά είναι λίγη να περιγράψει αυτό που συνέβη». Οπως λέει ο κ. Κορδαλής, όταν οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, το κοινό τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενοφόρο. Αντί αυτού, μετέφεραν το παιδί στην κλούβα. «Απευθύνω έκκληση στους γονείς του νεαρού, πρέπει να τους βρω, καταλαβαίνετε; Πρέπει να καταθέσω όσα ξέρω, δεν μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

EN ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ...


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491210
Ρεπορτάζ του ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΡΑΔΕΛΗ, "ΤΑ ΝΕΑ"
ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.

METΡΗΣΤΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ....



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ζ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. 15 ΚΑΛΥΚΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ STAR...ΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤIΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ;;; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ AΓΡΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ...
ΤΡΑFFIC POLICEMΕN FIRE 15 SHOTS IN THE AIR IN A
HEAVILY POPULATED SUBURB AFTER THE FUNERAL OF ALEXIS GRIGOROPOULOS.

Ο ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟN ALPHA

...Mεταμφιεμένος σε ..."συγγραφέα" εμφανίσθηκε ο γνωστός λογοκριτής του Κέντρου Κινηματογράφου Πέτρος Τατσόπουλος. Ο Δήμος Βερύκιος τον πήρε χαμπάρι και άρχισε το κράξιμο. Προστατευόμενος του ΔΟΛ, ο ατάλαντος συγγραφίσκος και σεναριογράφος της συμφοράς, Tατσόπουλος, εμφανίζεται όπου τον καλεί το..."καθήκον".
Χτές βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον ALPHA έκανε τον "ειδήμονα" των Εξαρχείων, γιατί έχει ζήσει εκεί, λέει, 4 χρόνια (ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ!!!)
Αύριο τι;;;

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ:"ANAΓΝΩΡΙΣΑ 2 ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ..."

Δυο από τους 4 ασφαλίτες που τον συνέλαβαν για την γνωστή αφίσα, αναφέρει ότι είδε να σπάνε βιτρίνες, ως προβοκάτορες"κουκουλοφόροι" της αστυνομίας ο Τζίμης Πανούσης...
Ακούστε τον να το λέει στο 7:15''....

PIRAEUS:POLICE HEADQUARTERS

BBC:RIOTS IN GREECE

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...


http://www.press-gr.blogspot.com/
Του Μάρκου Μπόλαρη
πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης...

(Στο κείμενο ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ YΠΑΡΧΕΙ για τον Καλτέζα που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ επί ΠΑΣΟΚ Τσούρας, Κουτσόγιωργας και Σια.
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Εξεταστικής Χρ. Μαρκογιαννάκης με τον Εφραίμ).
«Οι πραίτορες urbani, κατά Πολύδωρα, που αιματοκύλησαν τους φοιτητές στην Πανεπιστημίου...
Οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί που κακοποίησαν τον Κύπριο φοιτητή μπροστά στα μάτια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, επικαλούμενοι τη ζαρντινιέρα και το μηχανάκι, θυμίζοντας ανατριχιαστικά τον Γκοτζαμάνη.
Οι αποθρασυμμένοι αστυνομικοί, που ξυλοκόπησαν αγρίως φοιτητή, ο οποίος απλώς φορούσε πράσινα all star και έμεινε προφυλακισμένος για 46 ολόκληρες ημέρες.
Ο αστυνομικός με την σιδερογροθιά στο χέρι για την ...αντιμετώπιση διαδηλωτών
Οι αστυνομικοί που συνεργάστηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος με τους Χρυσαυγίτες για να επιτεθούν στους διαδηλωτές...
Είναι όλοι κρίκοι μιας προκλητικής αλληλουχίας, που αποδεικνύει την πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή για κομματικοποίηση της αστυνομίας με πρακτικές που αδικούν συλλήβδην κάθε νέο αστυνομικό, στερώντας του τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Είναι εκφάνσεις ενός επικίνδυνου για τη δημοκρατία κλίματος αυταρχισμού, ασυδοσίας και ατιμωρησίας που καλλιεργεί συστηματικά η σημερινή πολιτική ηγεσία.Τραγική συνέπεια αυτής της πολιτικής σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και συνολικά της κοινωνίας μας είναι η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της εξέγερσης.
Δεν θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες του; Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;»

EL PAIS:"ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 35 ΕΤΩΝ ΠΕΡΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ..."

http://www.press-gr.blogspot.com
Τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 35 χρόνων ζει η Ελλάδα" σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Πιο αναλυτικά γράφει: "Τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 35 χρόνων ζει η ΕλλάδαΤρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του εφήβου από την αστυνομίαΈκκληση για ηρεμία κάνει η κυβέρνηση εν όψει της αυριανής γενικής απεργίας στη χώραΣκουπίδια έκαψαν στον πανεπιστημιακό χώρο ομάδες νέων ενώ από την οργή τους δεν γλίτωσαν ούτε τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης. Εκτός κυκλοφορίας βρίσκονται κεντρικές οδικές αρτηρίες των Αθηνών. Οι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι ένα μεμονωμένο ποσοστό των διαδηλωτών έχει πολιτικά κίνητρα και ότι οι υπόλοιποι είναι ταραχοποιοί αποφασισμένοι να προκαλέσουν υλικές ζημιές.Παρόμοια περιστατικά εκδηλώθηκαν σε δέκα περίπου ελληνικές πόλεις.Γενική 24ωρη απεργία έχει προγραμματιστεί για αύριο, παραλύει η χώρα".



Τι γράφει η Liberation για τις αιτίες της εξέγερσης στη χώρα μας.Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά συνεχίζουν να συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, παρά τις δεσμεύσεις για «σεμνότητα» και «ανθρωπιά» από τη συντηρητική κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί να επουλώσει τις πληγές, γράφει η Liberation υπό τον τίτλο: "Φουντώνει η οργή των Ελλήνων".
Γράφει η εφημερίδα: Μετά από μια προσωρινή ύφεση νωρίς το πρωί, η Αθήνα μετατράπηκε και πάλι σε πεδίο πολλαπλών αντιπαραθέσεων μεταξύ ταραχοποιών και αστυνομικών.Πέρα όμως από τη συναισθηματική φόρτιση που φούντωσε μετά την «γκάφα» της αστυνομίας στο όνομα της επιβολής της τάξης, αυτή ήταν η αφορμή να ξεσπάσει ο φόβος, η αγανάκτηση και η οργή που υποβόσκουν στην ελληνική κοινωνία.Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά συνεχίζουν να συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, παρά τις δεσμεύσεις για «σεμνότητα» και «ανθρωπιά» από τη συντηρητική κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί να επουλώσει τις πληγές. Η αδιάλειπτη συνέχιση των οικονομικών σκανδάλων και η δημοσιοποίηση αστρονομικών ποσών που περιέρχονται στην κατοχή ολίγων τους τελευταίους μήνες είχαν ως αποτέλεσμα την αγανάκτηση της νεολαίας.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ;

Mπορεί να μας εξηγήσει κάποιος ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ANΩNYMO BLOG πως ένας ειδικός φρουρός, πατέρας τριών παιδιών, με ταπεινό μισθό, που δολοφόνησε έναν 15χρονο, ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ, ή ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ POY ZHTANE ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ...ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;;;
AΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ, ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ....
ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BBC, ΚΑΙ ΤΗ LIBERATION ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
Μετά τον "κουτσαβάκικο" τηλεοπτικό λόγο Γιακουμάτου, σειρά είχε ο υστερικός λόγος, του παντρεμένου με ηθοποιό, υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Τζίμα, για τον οποίο ουδείς γνωρίζει τι έργο έχει επιτελέσει στην Βόρεια Ελλάδα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του.
Αντί να τους "κρύψουν" κάπου και να τούς στείλουν για ψυχοθεραπεία τούς έβγαλαν στα "τηλεοπτικά παράθυρα". Τέτοια έλλειψη ευθυκρισίας στην κυβέρνηση.

"OI ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"...



...ΠΟΙΟΝ "AΛΕΞΗ Νο2" ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ;;;