11.30.2008

"EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ" ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΤΑ ΧΑΠΕΝΙΓΚΣ!


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35006&colid=37&catid=34&dt=2008-11-30%200:0:0
34 ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ!
Την ώρα που ο κύριος Τάκης (Αθανασόπουλος) της ΔΕΗ θέλει να βάλει... θηλιά σ' όλους τους καταναλωτές, αυξάνοντας τα τιμολόγια του ρεύματος, προσλαμβάνει στρατιές υψηλόμισθων συμβούλων...
...οι οποίοι, όσα προσόντα κι αν έχουν, σίγουρα προκαλούν με την ειδική μεταχείριση που απολαύουν, αλλά και δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας στην επιχείρηση, γιατί με τι κουράγιο θα πάει να δουλέψει ένας τμηματάρχης με 20 και 25 χρόνια υπηρεσία, όταν βρίσκει τον χθεσινό να παίρνει 10 φορές μισθό πάνω από τον δικό του!Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τάκης έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα τα προσόντα των εξειδικευμένων αυτών συμβούλων (σ.σ.: τόσο εξειδικευμένοι που κάποιος ή κάποια έχει... ντοκτορά στα χάπενινγκς!) και τους αμείβει πλουσιοπάροχα. Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες από τις... χρυσοφόρες συμβάσεις.
• Η κ. Ειρήνη Τζανέττου προσελήφθη με τριετή σύμβαση για να εισηγείται σύγχρονα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και να φροντίζει να εμπεδώνονται οι νέες κουλτούρες και αξίες που εκπορεύονται από το εκάστοτε επιχειρηματικό όραμα και σχέδιο της ΔΕΗ. Η αμοιβή της αρχικά ήταν 106.763,07 ευρώ τον χρόνο καθαρά και τώρα έχει φθάσει αισίως στις 200.000 ευρώ ετησίως! Πέραν αυτών η κυρία σύμβουλος θα έχει μπόνους 20% επί των καθαρών αποδοχών της τον χρόνο, θα της διατίθεται αυτοκίνητο 1.800 κυβικών, θα έχει ιδιωτική ασφάλιση (ιατρική και συνταξιοδοτική), ενώ με την υπογραφή της σύμβασης πήρε δωράκι 50.000 ευρώ! Να σημειώσουμε ότι η μόνη εμπειρία της ήταν ότι εργαζόταν σε εταιρεία που οργάνωνε εκδηλώσεις, την οποία έφερε στη ΔΕΗ και ήδη οργάνωσε χάπενινγκ στη Βαρυμπόμπη.
• Η κ. Φλώρα Μαστροκάλου προσελήφθη με μονοετή σύμβαση για εξομάλυνση των εργασιακών εκκρεμοτήτων, για μελέτη και εκπόνηση προτάσεων για βελτίωση του συστήματος προσλήψεων κ.λπ. με μισθό 110.000 ευρώ μεικτά.
• Ο κ. Δημοσθένης Σιλβεστρίδης προσελήφθη με τριετή σύμβαση για να υποστηρίξει την υλοποίηση του προγράμματος μετασχηματισμού της ΔΕΗ, για τη συμμετοχή στην κατάρτιση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας κ.λπ., με αμοιβή 80.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά. Η ΔΕΗ θα του παρέχει επιπλέον μπόνους 20% επί των μεικτών αποδοχών του κάθε χρόνο, θα του παρέχει ιδιωτική ασφάλιση και θα του διαθέτει και κινητό τηλέφωνο.
• Ο κ. Αχιλλέας Κύρτσηςπροσελήφθη με τριετή σύμβαση για παρακολούθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής πορείας των θυγατρικών και συνδεδεμένων επιχειρήσεων με τη ΔΕΗ κ.λπ. Οι αποδοχές του είναι 60.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά και θα έχει όλα τα μπόνους και την ασφάλεια των προηγούμενων, συν το κινητό.
• Ο κ. Σωτήρης Χρηστίδης προσελήφθη με τριετή σύμβαση για παροχή συμβουλών με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση πλάνου εταιρικής επικοινωνίας κ.λπ. Η αμοιβή του ορίστηκε σε 80.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο και θα έχει όσες παροχές είχαν και οι δύο προηγούμενοι.Βέβαια, ο κ. Τάκης δεν θα μπορούσε να αφήσει... παραπονεμένη τη γραμματέα του στην Toyota κ. Παναγιώτα Δημούλη. Έτσι την προσέλαβε με τριετή σύμβαση για να οργανώσει το γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου και να... εκπαιδεύσει το προσωπικό της γραμματείας του. Βέβαια εκείνοι που ξέρουν λένε ότι η κυρία αυτή ειδικεύεται περισσότερο στα... ηλεκτρονικά παιχνίδια! Και περνάει την ώρα της στη ΔΕΗ...Η αμοιβή της ορίστηκε σε 49.000 ευρώ μεικτά και θα της δίδεται και 4% επί των μεικτών αποδοχών της κάθε χρόνο για να ασφαλίζεται σε ιδιωτική εταιρεία της αρεσκείας της.
Με λίγα λόγια οι 34 σύμβουλοι που πήρε ο κ. Αθανασόπουλος παίρνουν όσα λεφτά παίρνει το ένα τρίτο των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Άντε μετά να ορθοποδήσει η επιχείρηση. Γι' αυτό γυρεύει κάθε τόσο αυξήσεις. Για να πληρώσει ο κόσμος τους «κολλητούς» και τους φίλους του. Γιατί μόνο γιʼ αυτό δείχνει να νοιάζεται...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


(...)Πρώτον, να δοθεί χρήμα στην αγορά. Να διασφαλισθεί ότι τα κρατικά χρήματα που θα πάρουν οι Τράπεζες θα διατεθούν για να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας στην Αγορά και όχι για λογαριασμό τους, ή για να τα ανακυκλώσουν (με το αζημίωτο φυσικά) στον κόσμο.
Δεύτερον, γενική μείωση φορολογίας. Σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο. Να μην κοπεί το αφορολόγητο από κανέναν ελεύθερο επαγγελματία. Δόσεις και διευκολύνσεις σε ΦΠΑ, τέλη και παρεμφερή.
Τρίτον, Ταμείο Προστασίας Κοινωνικού Ιστού. Να ενισχυθούν με δάνεια οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι νοικοκυραίοι που έχουν πρόβλημα.
Τέταρτον. Σε όσες τράπεζες παίρνουν κρατική ενίσχυση, να οριστούν αδιάβλητοι επίτροποι οι οποίοι θα διασφαλίσουν το 30% τουλάχιστον της επιχορήγησης προς τις Τράπεζες να χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση εταιρικών δανείων. Δεν πρέπει να επιδοτηθούν οι ανίκανοι, αλλά αυτοί που έχουν δυνατότητα επιβίωσης.
Όσο για την διαπίστωση των σοφών του ΠΑΣΟΚ και του φιλελευθερισμού ότι ακρίβυνε το κόστος του Ελληνικού δανεισμού, το είδαμε κι αυτό από εδώ, στις αρχές Νοεμβρίου: