11.12.2008

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...


THE HUNGER STRIKE EXPRESS...
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά άφησε να φτάσει ο κόμπος στο κτένι. Με τη λογική να «αφήνουμε τα προβλήματα να ξεφουσκώνουν» και ότι «θα το ξεχάσει και αυτό ο κόσμος», βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μεγαλύτερο πρόβλημα. Τώρα λοιπόν, τρέχει ο κ. Χατζηγάκης και εξαγγέλλει μέτρα για τις φυλακές. Γιατί άραγε χρειαζόταν να ξεκινήσει η απεργία και δεν το έκανε νωρίτερα; Μια ακόμη χαμένη -επικοινωνιακή- μάχη.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των απεργών πείνας αυξάνεται καθημερινά από την ημέρα που η αποχή από το συσσίτιο μετατράπηκε σε απεργία πείνας: Από τους 3.311 στις 8 Νοεμβρίου, έφθασαν τους 4.805 στις 9 Νοεμβρίου, στους 5.251 στις 10 Νοεμβρίου και ξεπέρασαν τους 5.300 μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.
Αρκετοί κρατούμενοι από τις φυλακές Χίου, Κέρκυρας, Κορυδαλλού, Αλικαρνασσού, Πάτρας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, λόγω προβλημάτων υγείας από την αποχή από τροφή και νερό. Επιπλέον, το 50% των κρατουμένων είναι τοξικομανείς και η αιφνίδια αποχή δημιουργεί ισχυρό σοκ στον οργανισμό.
Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας την οποία επιδεικνύουν οι φυλακισμένοι είναι ότι εδώ και τρεις ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές Άμφισσας και Τρικάλων έχουν ράψει τα στόματά τους.
FACTOR X
http://www.antinews.gr

KATAXΡΗΣΤΙΚΗ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ, ΛΕΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=1408774
Κόκκινη κάρτα στις μονομερείς τροποποιήσεις των όρων των πιστωτικών καρτών που βάζουν καπέλα στους κατόχους τους βγάζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Μ ε επιστολή- βόμβα η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά από την Εθνική Τράπεζα να αποσύρει άμεσα τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της και οδηγούν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων αλλά και στον εξαναγκασμό τους να αποδεχθούν τις αλλαγές αυτές. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί. Η παρέμβαση της Τραπέζης της Ελλάδος έρχεται την ίδια ώρα που οι καταναλωτικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν παράνομη τη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων και μιλούν για εκβιασμό των δανειοληπτών προκειμένου να αποδεχθούν τους νέους, επαχθέστερους όρους. Με την επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση της Εθνικής, η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί να αποσυρθούν οι όροι που προβλέπουν αφενός τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Σε μποϊκοτάζ στη χρήση των πιστωτικών καρτών όλων των τραπεζών ως μέσου πληρωμής καλεί τους πολίτες η ΕΚΠΟΙΖΩ επιτοκίων με βάση 14 δείκτες και αφετέρου περιθώριο 30 ημερών για την αποδοχή της νέας σύμβασης με εναλλακτική «επιλογή» την πλήρη εξόφληση του χρέους. «Πρέπει να αλλάξουν το μοντέλο προσδιορισμού των επιτοκίων», λέει στα «ΝΕΑ» αρμόδιο στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος και εξηγεί ότι με τον συνυπολογισμό 14 δεικτών και παραμέτρων, ο τρόπος προσδιορισμού των επιτοκίων μπορεί να θεωρηθεί αδιαφανής. Όσο για το δίλημμα «αποδεχθείτε τους νέους όρους ή ξεχρεώστε πλήρως την κάρτα σας», η εκτίμηση της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ξεκάθαρη: καταχρηστικός όρος.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ "ΜΙΛΗΤΟ" ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ! ΤΙ ΩΡΑΙΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ!

Πώς αλλιώς να αποδώσουμε το ότι το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ενέκρινε σήμερα το μεσημέρι το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ μέχρι το 2014, το οποίο προβλέπει το ιλιγγιώδες ποσό των 14,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επενδύσεις, μόνο με μια … προφορική εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Τάκη Αθανασόπουλου!!!
Απίστευτο και όμως συνέβη σήμερα στην Χαλκοκονδύλη και ακόμη πιο απίστευτο το ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο που ορίζει το μέλλον της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης για μια 6ετία εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπέρ και 2 αποχές, αυτές του εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Γιάννη Τσαρούχα και του εκπροσώπου της ΟΚΕ και προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου.