11.09.2008

SIEMENS ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

http://www.antinews.gr
Στοιχεία του αμερικανικού δικηγορικού γραφείου, Debevoise & Plimpton, που ερευνά το σκάνδαλο Siemens σε διεθνές επίπεδο, και αφορούν την περιβόητη σύμβαση του ΟΤΕ, «8002», το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4Ι, τα αντιαεροπορικά Patriot, και άλλα έργα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Στην περίπτωση της σύμβασης του ΟΤΕ (προγραμματικές συμφωνίες για 3.000.000 παροχές στον ΟΤΕ που συνήψε με Siemens-Intracom η κυβέρνηση Σημίτη το 1997), αποτυπώνονται κινήσεις χρημάτων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μετρητών και επιταγών που έγιναν στην περίοδο 1998-2000, ύψους 40.622.140 ευρώ και κατέληξαν στους:
1.Πρόδρομο Μαυρίδη. Πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της Siemens για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.
2.Αντωνία Μάρκου. Η συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ, έχει καταγγείλει ότι πληρεξούσιος του λογαριασμού ήταν το στέλεχος τότε της Siemens Hellas, Ηλίας Γεωργίου. Κατήγγειλε επίσης, ότι το λογαριασμό της είχε ανοίξει το 1993 ο μέχρι προ μηνών αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, κ. Δ. Νέγρης. \
3. «Franz». Κωδική ονομασία που αποδίδεται στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Σκαρπέλη.
4. «Samos». Ο λογαριασμός αποδίδεται στον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens Hellas και υπεύθυνο για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών προτού τον αναλάβει ο κ. Π. Μαυρίδης,.
5. «Νίκος». Ο λογαριασμός αποδίδεται στο επίσης πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, κ. Εμμανουήλ Σταυριανού.
6. Χρήστο Καραβέλλα, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens Hellas, μαζί με τον κ. Γεωργίου, στη δεκαετία του 1990, προτού -δηλαδή- τοποθετηθεί επικεφαλής ο κ. Χριστοφοράκος) και στη σύζυγό του, Μάρθα Καραβέλλα. Σε αυτούς η Debevoise & Plimpton αποδίδει δύο λογαριασμούς. Έναν στην ελβετική Τράπεζα, Bank Leu (κωδικός, Gruvi Roka), και το δεύτερο στην Τράπεζα Barkleys στο Λονδίνο, που ανήκε στην offshor εταιρεία, Northpart Investmenets. Συνολικά, στους δύο λογαριασμούς, το ‘98, ‘99 και 2000 μπήκαν 16.100.000 μάρκα.
7. Δέκα λογαριασμοί είναι άγνωστο σε ποιους ανήκαν και πρέπει να τους φωτίσει τώρα η δικαιοσύνη.