11.01.2008

YΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ", ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ...




(TA KAΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ, π.χ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ...)
Toυ ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ("ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ")
(...)* Η μεσαία τάξη -η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας- πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, να καταναλώνει, αλλά και να είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις. Ενα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, το οποίο σχετικά σύντομα θα επέστρεφε πόρους σ' αυτήν, θα ανακούφιζε την κατάσταση. Αυτό, όμως, καμία σχέση δεν έχει με τους δρόμους και τις γέφυρες που ονειρεύονται το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι κατασκευαστές (δηλαδή ο Μπόμπολας)... Αυτά τα έργα αργούν να αποδώσουν πόρους στην κοινωνία και απαιτούν μεγάλο κόστος συντήρησης.
* Από την άλλη πλευρά, μεγαλύτερη ρευστότητα στις τράπεζες θα ανακούφιζε τη μικρή επιχείρηση ή και τον πολίτη που θα μπορούσε να δανειστεί για να δράσει. Αυτό, ωστόσο, απέχει πολύ από την ισοπεδωτική πολιτική Αλογοσκούφη, για ένταξη όλων των τραπεζών στο κρατικό σχέδιο στήριξης χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα αυτά θα «διολισθήσουν» προς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της πραγματικής οικονομίας.
* Συμπέρασμα: Η διεθνής οικονομική κρίση δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί η περίφημη «μπάμπουσκα» της Ν.Δ.: Μέσα στην «κούκλα» των οικονομικών διλημμάτων κρύβεται εκείνη με τις διαφωνίες των υπουργών. Και μέσα στην κούκλα των υπουργών βρίσκεται αυτή των μεγάλων συμφερόντων της χώρας. Των «νταβατζήδων», δηλαδή, όπως έλεγε ο Κ. Καραμανλής μια φορά κι έναν καιρό...

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ:OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=1406727
Στο χάος του εμφυλίου παραδίνεται πάλι η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην Κεντρική Αφρική, εντείνοντας τους φόβους για άλλη μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η Δύση δεν είναι αμέτοχη. Το αντίθετο. Γιατί, όπως κι αν ονομάζεται ο πόλεμος εκεί, διαφυλετικός ή απλώς εμφύλιος, το βέβαιο είναι ότι υποδαυλίζεται από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας: Τα διαμάντια, τον χρυσό, τον κασσίτερο και το κολτάνιο- ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας. Ο πλέον πολύνεκρος πόλεμος από την εποχή του Χίτλερ αρχίζει ξανά. Όταν μιλάμε για το ολοκαύτωμα του Κονγκό και τα 5,4 εκατομμύρια νεκρούς, τα κλισέ παραμένουν ίδια: «διαφυλετικός πόλεμος», «στην καρδιά του Σκότους». Δεν είναι όμως. Ο ΟΗΕ κατέληξε πως ήταν ένας πόλεμος ο οποίος ξεκίνησε από τον στρατό των εταιρειών που ήθελαν να καταλάβουν τα μέταλλα, χάρη στα οποία η κοινωνία μας του 21ου αιώνα μπορεί να επικοινωνεί. Ο πόλεμος στο Κονγκό είναι ένας πόλεμος για σένα. Δύο ιστορίες έχουν γραφτεί για το πώς άρχισε αυτός ο πόλεμος- η επίσημη ιστορία και η πραγματική. Η επίσημη λέει πως ύστερα από τη γενοκτονία στη Ρουάντα, οι Χούτου, που συμμετείχαν σε μαζικές δολοφονίες, το έβαλαν στα πόδια με κατεύθυνση τα σύνορα με το Κονγκό. Η κυβέρνηση της Ρουάντας τους κυνήγησε. Όμως αυτό είναι ψέμα. Πώς το ξέρουμε; Η κυβέρνηση της Ρουάντας δεν πήγε εκεί που βρίσκονταν οι Χούτου, τουλάχιστον όχι αρχικά. Πήγε εκεί που βρίσκονται οι φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του Κονγκό και άρχισε το πλιάτσικο. Είπε στους στρατιώτες της μάλιστα να συνεργαστούν με όποιους Χούτου συναντούσαν. Το Κονγκό είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο με τα κοιτάσματα χρυσού που διαθέτει, τα διαμάντια, το κολτάνιο και τον κασσίτερο. Όλοι ήθελαν από μια φέτα, έτσι εισέβαλαν άλλες έξι χώρες. Και δεν τα έκλεψαν αυτά για να τα χρησιμοποιήσουν στην Αφρική. Τα έκλεψαν για να τα πουλήσουν σ΄ εμάς Όσο περισσότερο αγοράζαμε τόσα περισσότερα έκλεβαν οι εισβολείς- και σφαγίαζαν. Η αύξηση στις πωλήσεις των κινητών προκάλεσε αύξηση των νεκρών, γιατί το κολτάνιο που περιέχουν, εντοπίζεται κυρίως στο Κονγκό. Τώρα η τιμή του έπεσε, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στον κασσίτερο.
Ο ΟΗΕ κατονόμασε τις ξένες εταιρείες που πιστεύει ότι συμμετείχαν: ΑngloΑmerican, Standard Chartered Βank, De Βeers και περισσότερες από άλλες 100 (όλες αρνούνται τις κατηγορίες). Όμως, αντί να σταματήσουν αυτές τις εταιρείες, οι κυβερνήσεις μας απαίτησαν να σταματήσει τις επικρίσεις ο ΟΗΕ. Η αλήθεια και το ψέμα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ειρηνευτική συμφωνία του 2003, η ένταση σταδιακά αποκλιμακώθηκε. Μέχρι τώρα. Όπως και στον πρώτο πόλεμο, υπάρχει μια ψεύτικη ιστορία και η αληθινή. Ο υποστηριζόμενος από τη Ρουάντα Κονγκολέζος ηγέτης ανταρτών Λοράν Νκούντα, ισχυρίζεται ότι πρέπει να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό της φυλής των Τούτσι από τους ίδιους Χούτου που συμμετείχαν στη γενοκτονία και κρύβονται στις ζούγκλες του Ανατολικού Κονγκό από το 1994. Γι΄ αυτό καταλαμβάνει βάσεις του στρατού και είναι έτοιμος να καταλάβει την Γκόμα. Αυτό είναι ψέμα. Ο Φρανσουά Γκρινγιό, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Κρίσεων στην Αφρική, μου λέει την αλήθεια: «Ο Νκούντα χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες από τη Ρουάντα ώστε να διατηρήσουν τον έλεγχο των ορυχείων στο Βόρειο Κίβου. Αυτό βρίσκεται στην καρδιά του μετώπου».

MIZEΣ ΚΑΙ SIEMENS:ONOMATA...

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58567
Τουλάχιστον τρεις Ελληνες, ο ένας πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ και οι δύο άλλοι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, εκ των οποίων το ένα χαρακτηρισμένο ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» για την Ελλάδα, φαίνεται ότι «συνδέονται» με δύο στελέχη της μητρικής εταιρίας στη Γερμανία που στο τέλος Νοεμβρίου θα δικαστούν στο Μόναχο για το σκάνδαλο.
Με το φόβητρο της καταδίκης και μάλιστα με ποινές φυλάκισης, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα στόματά τους και να προβούν σε αποκαλύψεις για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης. Οι Βόλφγκανγκ Ρούντολφ (Wolgang Rudolph) και Χάιντζ Κέιλ Βον Τζάγκεμαν (Heinz Keil Von Jagemann), ως «βοηθοί» του κύριου διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Σίκατσεκ, έστειλαν, από το 1999 έως και το 2004, χρηματικά ποσά που προορίζονταν για μίζες στην Ελλάδα και που σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα διοχετεύθηκαν μέσω λογαριασμών, offshore εταιριών ή και σε ρευστό. Ολα αυτά, χωρίς να υπολογίζονται άλλα μεγάλα ποσά, τα οποία, ναι μεν εστάλησαν από τα ίδια πρόσωπα και τις εταιρίες, αλλά οι τελικοί παραλήπτες τους, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστοι. Οπως επίσης και ποσά τα οποία διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα μέσω άλλων προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της γερμανικής Δικαιοσύνης.Σημαντικό τμήμα αυτών των χρημάτων προοριζόταν για μίζες, προκειμένου η εταιρία να διασφαλίσει μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ, αλλά και σε άλλους τομείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i. Για το τελευταίο έργο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει η αμερικανική SAIC με υπερεργολάβο τη Siemens, υπολογίζεται ότι διοχετεύθηκαν, μέσω offshore εταιριών, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise&Plimpton, που δουλεύει για λογαριασμό της Siemens, χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των Ρούντολφ και Τζάγκεμαν εστάλησαν το 1999, το 2000, το 2001 και το 2002 προς λογαριασμούς ο οποίοι αποδίδονται στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, καθώς και στο έτερο πρώην στέλεχός της, κ. Αλέξανδρο Αθανασιάδη. Ποσά από λογαριασμούς του Β. Ρούντολφ, σύμφωνα με το γραφείο, φαίνεται ότι εστάλησαν το 2000-2001 και σε λογαριασμό που αποδίδεται στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Σκαρπέλη. Ακόμα, το 1998 και το 1999 εστάλησαν προς τους δύο επιχειρηματίες, κυρίους Πιταούλη και Βόγια, από ένα εκατ. μάρκα. Οι δυο τους φέρονται να έδωσαν τα χρήματα στον κ. Θ. Τσουκάτο ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ.Ενδιαφέρον είναι, όμως, ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές πως οι δύο Γερμανοί συνδέονται και με τις offshore εταιρίες Khroma, Weavind και Placid Blue. Από τις δύο πρώτες εκτιμάται ότι προωθήθηκαν μίζες και για το C4i. Πράγματι, από την Khroma, στις 6 και 10 Σεπτεμβρίου και στις 5 Αυγούστου 2004 εστάλη περί το 1,8 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις 2 και 15 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, από την Weavind έφυγαν άλλα 750.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα κατέληξαν στην off shore Fairways. Ενδεχόμενες αποκαλύψεις των Γερμανών δεν αποκλείεται να επιβαρύνουν τη θέση του πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.Κι αυτό διότι τουλάχιστον 12 εμβάσματα εστάλησαν το 2004 και 2005, μέσω των Placid Blue και Fairways σε λογαριασμούς ατόμων τα οποία, όμως, «φωτογράφισαν» τον κ. Χριστοφοράκο ως τελικό παραλήπτη. Μεταξύ των άλλων, εστάλησαν σε λογαριασμούς του επιχειρηματία περί τα ναυτιλιακά, κ. Βασίλη Τυρογαλά, και χρηματιστών (κύριοι Νίκος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Σάββας Γιαννακάκης).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ ΠΕΡΙ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΙΚΑ...



Προς την εφημερίδα «Καθημερινή»
Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2
Νέο Φάληρο –
Τ.Κ. 18547Fax: 210-4808055
Υπ’ όψιν Εκδότη κ. Αντώνη Καρκαγιάννη
Κοινοποίηση: Διευθυντή κ. Αλέξη Παπαχελά

Κύριε Καρκαγιάννη,

Σε σχέση με το άρθρο της κ. Χριστίνας Κοψίνη, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα 26 του σημερινού φύλλου της εφημερίδας σας με τίτλο «Φέσι 90 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ στα Ταμεία», στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν οφειλές της εφημερίδας «Αυριανή» προς το ΙΚΑ, θέτω υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα:Οι επιχειρήσεις μου όχι μόνο δεν οφείλουν στο ΙΚΑ, αλλά αντιθέτως έχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 15 δις δραχμές) έναντι του συγκεκριμένου ασφαλιστικού οργανισμού, για τις οποίες έχουν κατατεθεί σχετικές αγωγές. Με τις αγωγές ζητείται η επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ που αχρεωστήτως έχουμε καταβάλει στο ΙΚΑ, καθώς και η καταβολή χρηματικής ικανοποίησης για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί οι εταιρείες μου λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων του ΙΚΑ, συναρτώμενης με την υπαγωγή στην ασφάλισή του εργαζομένων που είναι ασφαλιστέοι σε άλλα ταμεία (τα οποία μάλιστα εισπράττουν το αγγελιόσημο, με το οποίο επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις μου) και την έκδοση πράξεων επιβολής εισφορών σε βάρος των εταιρειών μου.Η εταιρεία «Γ.Α.Κουρής ΕΠΕ» – όπως και άλλες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης στις οποίες συμμετείχα ή συμμετέχω – έχουν δικαιωθεί με σωρεία αποφάσεων των διοικητικών, πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας μας. Με σειρά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (υπ’ αριθ. 668, 669, 670, 681, 682, 684, 685/2007 και 1112, 1113, 1114/2007 αποφάσεις) έχει κριθεί ότι παρανόμως το ΙΚΑ επέβαλε εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και την ασφάλιση για ασθένεια των εργαζομένων που απασχολούνται στην εφημερίδα «Αυριανή». Ομοίως είχε κρίνει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με τις υπ’ αριθ. 5347/2005, 5348/2005, 5349/2005, 5350/2005, 6644/2005, 6645/2005, 6646/2005, 6647/2005, 6648/2005, 6649/2005, 6650/2005, 6651/2005, 6652/2005 και 6653/2005 αποφάσεις του. Συνεπώς, οι δημοσιογράφοι και λοιποί εργαζόμενοι (διοικητικοί υπάλληλοι) στην εφημερίδα «Αυριανή» δεν υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ, αφού για τις εν λόγω κατηγορίες εργαζομένων υφίστανται δύο ειδικά ασφαλιστικά ταμεία, το ΤΣΠΕΑΘ και ο ΕΔΟΕΑΠ.Την ίδια θέση έχει υιοθετήσει και ο Αρειος Πάγος, με αποφάσεις τόσο του Πολιτικού όσο και του Ποινικού Τμήματος (υπ’ αριθ. 65/2003, 570 και 2149/2004, 1741, 1742 και 1743/2007), κρίνοντας ότι «διάταξη η οποία θέτει ως προϋπόθεση για την υπαγωγή σε έναν ασφαλιστικό φορέα την εγγραφή σε συγκεκριμένη επαγγελματική ένωση (π.χ. ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ) είναι ανίσχυρη γιατί προσκρούει στα άρθρα 12 παρ. 1 και 22 παρ. 5 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνεται η γενική αρχή, κατά την οποία όλοι οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, που παρέχουν κοινωνική ασφάλιση, έχουν την υποχρέωση να ασφαλίζουν όλους τους ασκούντες το επάγγελμα, το οποίο καλύπτει ασφαλιστικά ο Οργανισμός και δεν επιτρέπεται νόμος να εξαρτά την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση του εργαζομένου από τη συμμετοχή του ή μη σε συνδικαλιστική οργάνωση». Για το λόγο αυτό είναι παράνομη η ασφάλιση από το ΙΚΑ μισθωτών, οι οποίοι είναι ασφαλιστέοι σε άλλα ειδικά ασφαλιστικά ταμεία.Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις ΜΜΕ που απασχολούν δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους – μη μέλη των παραπάνω επαγγελματικών ενώσεων επιβαρύνονται με τις αντίστοιχες εισφορές στο ΙΚΑ, μολονότι τα διαφημιστικά τους έσοδα υπόκεινται πλήρως στην καταβολή αγγελιοσήμου. Αντιστοίχως, ο ΕΔΟΕΑΠ εισπράττει το αγγελιόσημο που αναλογεί στις επιχειρήσεις αυτές, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται με την παροχή περίθαλψης για τους δημοσιογράφους και υπαλλήλους που δεν είναι μέλη των παραπάνω επαγγελματικών ενώσεων, χωρίς δηλαδή ανταποδοτικότητα, μολονότι οι εν λόγω εργαζόμενοι ασκούν το ίδιο ακριβώς επάγγελμα με τους υπόλοιπους. Το καθεστώς αυτό και ανισότητα στις επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης δημιουργεί και σε τελευταία ανάλυση πλήττει την αρχή της ελευθερίας του Τύπου.Εξάλλου, με το άρθρο 31 του ν. 1264/1982 καταργήθηκε ρητά κάθε διάταξη νόμου που περιορίζει ή εξαρτά την εργασία και τα παρεπόμενα από αυτήν δικαιώματα των απασχολουμένων στον Τύπο από τη συμμετοχή τους ή μη σε επαγγελματικές οργανώσεις. Επομένως, όπως δέχτηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη με το υπ’ αριθ. πρωτ. 6674/2002 έγγραφό του, έχουν καταστεί ανίσχυρες οι διατάξεις του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες εξαρτούν την πρόσβαση σε ασφαλιστικά δικαιώματα από τη συμμετοχή σε επαγγελματική ένωση (πρβλ. και την υπ’ αριθ. 673/2002 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους). Αντίστοιχα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Α.Ν. 1846/1951 (θεσμικός περί ΙΚΑ νόμος) και του άρθρου 33 παρ. 2 Ν.Δ. 2698/1953, απαγορεύεται η ασφάλιση στο ΙΚΑ προσώπων που υπάγονται σε ειδικά ασφαλιστικά ταμεία. Κατά συνέπεια, όπως δέχτηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη, το ΙΚΑ θα έπρεπε να απέχει από την υπαγωγή στην ασφάλισή του κατηγοριών εργαζομένων που υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΔΟΕΑΠ, οι δε καταβληθείσες εισφορές θα πρέπει να θεωρηθεί ότι κατεβλήθησαν αχρεωστήτως.Σημειώνω επίσης ότι, παρά την επιμονή του ΙΚΑ να υποβάλλει σε βάρος μου, ως νομίμου εκπροσώπου της εκδοτικής επιχείρησης, μηνυτήριες αναφορές, αθωώνομαι συστηματικά από τα Ποινικά Δικαστήρια (ενδεικτικά αναφέρω τις υπ’ αριθ. 2761/2005, 66946/2006, 50258/2007, 50259/2007, 50260/2007, 43583/2007, 43584/2007, 43585/2007, 43586/2007, 43587/2007, 43588/2007, 14694/2008, 56855/2008, 55188/2008 και 48223/2008 αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την από 18/9/2008 απόφαση του Α Αυτ. Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τις υπ’ αριθ. 93629/2004 και 93630/2004 αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τις υπ’ αριθ. 18972/2004 και 345/2006 αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Σχετ. και οι προαναφερθείσες υπ’ αριθ. 570/2004 και 2149/2004 αποφάσεις του Αρείου Πάγου), ενώ παλιότερες ποινές που μου είχαν επιβληθεί έχουν ακυρωθεί με αμετάκλητα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθ. 566/2006, 1712/2007, 1713/2007, 1714/2007, 1715/2007, 1716/2007, 1717/2007, 1169 και 1171/2008 βουλεύματα) και μου επιστρέφονται τα χρήματα που κατέβαλα σε εκτέλεσή τους.Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εφημερίδα σας αναφέρθηκε στο θέμα δήθεν οφειλών της επιχείρησής μου προς το ΙΚΑ, χωρίς να αναδείξει ή έστω να κάνει μνεία της παράνομης συμπεριφοράς του ΙΚΑ, το οποίο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ασφαλίζει κατηγορίες μισθωτών που δεν υπάγονται στην ασφάλισή του. Και όμως γνωρίζετε πολύ καλά το ζήτημα, αφού επανειλημμένως συνεργάτες της εφημερίδας και του ομίλου σας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, μας έχουν ζητήσει στοιχεία και αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης και την πλήρη δικαίωση των επιχειρήσεών μου από την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι η ενέργειά σας αυτή δεν συνάδει με την υποχρέωσή σας για την όσο το δυνατόν πιο πλήρη και σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών σας, ενώ παράλληλα βλάπτει τα έννομα συμφέροντα των επιχειρήσεών μου. Ελπίζω ότι θα δημοσιεύσετε ολόκληρο το κείμενο της παρούσας επιστολής μου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Α. Κουρής
Εκδότης