10.30.2008

EKANΕ ΠΙΣΩ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ...


http://www.tanea.gr/
Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός της ντροπής με τον οποίο ο κ. Νίκος Θεοχαρίδης κινδύνευε να χάσει το σπίτι του για οφειλή 1.849,65 ευρώ, παρά τις διατάξεις του νόμου που απαγορεύουν κατασχέσεις μοναδικής κατοικίας για τόσο χαμηλά χρέη.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» προκάλεσε την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή που ακύρωσε τον πλειστηριασμό. Μάλιστα, ο κ. Θεοχαρίδης πήγε χθες βράδυ σπίτι του με την εξοφλητική βεβαίωση της τράπεζας, σύμφωνα με την οποία «η τράπεζα ουδεμία απαίτηση έχει από το δάνειο που είχε συναφθεί στις 21-4-2000». Ώρες νωρίτερα, κινδύνευε να το χάσει για χρέος 1.849,65 ευρώ, το οποίο μαζί με τόκους και δικαστικά έξοδα είχε διογκωθεί πλέον σε 7.043,29 ευρώ.
Την ώρα που είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός άλλωστε, η Ένωση Δανειοληπτών, η Νεολαία του ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσχηματικό νόμο απο την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία των δανειοληπτών.
«Από το πρωί άρχισαν να με παίρνουν στο τηλέφωνο από την τράπεζα και τελικά υπέγραψα εξοφλητική βεβαίωση που λέει ότι δεν χρωστάω τίποτα», μας είπε ο κ. Θεοχαρίδης. Γραμματεία Καταναλωτή Καθοριστική ήταν και η παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Με επιστολή που απέστειλε στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ. Οικονόμου τονίζει ότι ζήτησε και πέτυχε από την τράπεζα να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ενώ προτίθεται να ζητήσει ανάλογη μεταχείριση και από τις άλλες δύο τράπεζες, οι οποίες έχουν κινητοποιήσει αντίστοιχες διαδικασίες και πάλι για χρέη χαμηλότερα των 10.000 ευρώ. Ο κ. Οικονόμου αναγνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος δανειολήπτης εμπίπτει κατά τα δύο τρίτα στις διατάξεις του νόμου που ορίζουν ότι απαγορεύεται η κατάσχεση μοναδικής κατοικίας για χρέη από πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια έως 20.000 ευρώ, εφόσον:
● Ο δανειολήπτης προχωρήσει εντός 15 ημερών από την επίδοση επιταγών προς εκτέλεση, σε ανακοπή.
● Η τράπεζα δεν έχει εγγραφή με τη βούληση του οφειλέτη, προσημείωση ή υποθήκη.
● Ο δανειολήπτης βρίσκεται σε αποδεδειγμένη και ανυπαίτια αδυναμία να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση.
Στην περίπτωση του κ. Θεοχαρίδη, πράγματι δεν είχε γίνει αίτηση ανακοπής καθώς δεν υπήρχαν οι οικονομικοί πόροι (η αίτηση κοστίζει από 1.000 έως 2.000 ευρώ), αλλά είχαν ισχύ όλες οι υπόλοιπες «προστατευτικές» διατάξεις του νόμου. Στην επιστολη της Γ.Γ. Καταναλωτή επισημαίνεται ότι «δεν μπορεί για μια παράλειψη του δανειολήπτη, που ενδεχομένως να οφείλεται και σε άγνοια ή αδυναμία, να ακυρώνεται το πνεύμα της διάταξης του νόμου» και εκφράζεται η πεποίθηση ότι δεν μπορούν για μικροποσά οι πολίτες να χάνουν τη μοναδική τους κατοικία.

OΦΕΙΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ...ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!





ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ...

AYΞΗΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...ENΩ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!


Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Οκτωβρίου, ενώ σημειώνεται ότι σαν αιτιολογία προτάσσεται το ότι οι «τυχεροί» θα τηρούν πλήρες ωράριο, ενώ το σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων θα τους φορτώσει με αυξημένα καθήκοντα!
Φυσικά, η στάση που κράτησαν οι περισσότερες διοικήσεις των Ταμείων που διόρισε η κυβέρνηση, όταν ο Γ.Αλογοσκούφης έφερε στο προσκήνιο τα «δομημένα» ομόλογα, αφήνει χώρο για συνειρμούς.
Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των απολαβών του διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ανέρχεται στο ποσό των 81.600€, ήτοι αύξηση 7.000€ το μήνα. Ανάλογα, η αύξηση στο ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (το νέο Ταμείο των δημοσιογράφων) είναι 72.000€ και 60.000 ετησίως αντίστοιχα, ήτοι μηνιαία αύξηση στις απολαβές των προέδρων των δύο Ταμείων 4.200€ και 3.500€ αντίστοιχα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1796687

«Τα προβλήματα των επιχειρήσεων είναι σημαντικά και η κατάσταση πολλών είναι πολύ κρίσιμη», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δ. Μπακατσέλος, ενώ ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Π. Παπαδόπουλος, μίλησε για μικρομεσαίους που στενάζουν.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, Γ. Σταύρου, επέκρινε τις τράπεζες ότι «πριν από έξι μήνες παρακαλούσαν για να δώσουν δάνεια και τώρα δημιουργούν προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων».
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Π. Καζαντζίδης, μίλησε για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που «αγωνιούν κάθε μέρα για το πώς θα βγει ο μήνας». Για 76 διαγραφές επιχειρήσεων τον τελευταίο μήνα μίλησε ο γ.γ. του Επιμελητηρίου Δράμας, Σ. Γεωργιάδης.

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ KANENA ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΤΟ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ-ΗΛΙΕΛΑΙΟ...


ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ!
Μένουν ακινητοποιημένα σε νοικιασμένο γκαράζ 20 αυτοκίνητα ελέγχου του ΕΦΕΤ, γιατί δεν αγοράστηκαν φέτος τον Αύγουστο ισάριθμες μπαταρίες κι αυτό γιατί ο γενικός διευθυντής δεν... φιλοτιμήθηκε να κάνει σχετική εισήγηση στο ΔΣ του Φορέα (ΕΦΕΤ).
Παραμένουν έως σήμερα ατιμώρητες οι επιχειρήσεις που πλάσαραν στην αγορά το μολυσμένο με ορυκτέλαιο ουκρανικό ηλιέλαιο, καθώς δεν τους έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.
Απαξιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), καθώς δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό, ενώ αντιθέτως: «σπάνε» τις εργασιακές σχέσεις και προωθούν ελαστικές μορφές απασχόλησης (stage), ενοικίασης εργαζομένων κ.λπ.
Συνολικά 41 εκκρεμότητες «πνίγουν» τον ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΕΦΕΤ», που αφορούν τη στελέχωση - ανάπτυξη του Φορέα, την καθημερινή λειτουργία του κ.λπ.
Κραυγαλέες περιπτώσεις από τις παραπάνω οι εξής:
Δεν έχουν ιδρυθεί και στελεχωθεί οι προγραμματισμένες να λειτουργήσουν από φέτος περιφερειακές διοικήσεις του ΕΦΕΤ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (με έδρα την Κομοτηνή), στο Βόρειο Αιγαίο (με έδρα τη Μυτιλήνη) και στην Πελοπόννησο (με έδρα την Τρίπολη).
Δεν έχουν λειτουργήσει τα μεικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ και συναρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, τα οποία η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (Σιούφας - Παπαθανασίου) θεσμοθέτησε με σωρεία νομοθετημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ο άμεσος και αποτελεσματικότερος έλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων σε ολόκληρη τη χώρα.
Δεν διαβιβάζονται οι ληφθείσες καταγγελίες, που αφορούν επιχειρήσεις τροφίμων από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και το τηλεφωνικό κέντρο 1520, στις αρμόδιες Αρχές ελέγχου, όπως έχει προσδιοριστεί με την ΚΥΑ 15523/2007 για ενέργειες και αποστολή στην αρμόδια Εισαγγελία αλλά και στον ΕΦΕΤ, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του ως Κεντρικής Αρμόδιας Αρχής και αποπροσανατολίζοντάς τον από τον στόχο του.
Δεν τηρείται μητρώο επιχειρήσεων τροφίμων, προκειμένου ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με ης αρμοδιότητές του, να καθορίζει τα προγράμματα ελέγχων που διενεργούνται από τις υπηρεσίες του ή από άλλες Αρχές και υπηρεσίες.
Δεν επανήλθε η υποχρέωση προληπτικού ελέγχου και έκδοσης σχετικής βεβαίωσης τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ή άλλη αρμόδια Αρχή ελέγχου των επιδοτούμενων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την απόκτηση σήματος ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα.

KAΘΑΡΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ "ΗΡΩΙΝΗ", ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ...
Με μουσική από μικροφωνικές εγκαταστάσεις που είχαν στήσει στην πλατεία, με αφίσες και με δυο μεγάλα πανό στα οποία αναγράφονταν «έξω η πρέζα από τα Εξάρχεια» οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές πέτυχαν τελικά «να διώξουν» από τα Εξάρχεια τους τοξικομανείς, οι οποίοι είχαν βρει τις τελευταίες μέρες καταφύγιο εκεί. Με αυτό τον τρόπο, όπως παραδέχονται και πολλοί κάτοικοι, «επέστρεψε η ζωή στην πλατεία και τα παιδιά μπορούν να παίζουν ελεύθερα».Μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει τον τελευταίο καιρό οι κάτοικοι, αλλά και οι καταστηματάρχες, η Επιτροπή Αναρχικών Εξαρχείων ανέλαβε την πρωτοβουλία να «καθαρίσει» την πλατεία από την ηρωίνη. Οπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, η πλατεία «είχε γίνει γκέτο και μπροστά στα μάτια μας γινόταν εμπόριο ναρκωτικών. Η ηρωίνη δεν έχει καμία θέση εδώ. Με τα παιδιά δεν έχουμε τίποτα. Με τα ναρκωτικά και τους πρεζέμπορους τα βάζουμε». Και βρήκαν ένα διαφορετικό τρόπο, χωρίς εντάσεις, για να πετύχουν το σκοπό τους: Εστησαν στην πλατεία μικρόφωνα από τα οποία ακούγονταν μουσική και εκκλήσεις προς τους χρήστες, άπλωσαν πανό και τοιχοκόλλησαν μαύρες αφίσες με σύνθημα «ενάντια στην καταστολή, στην πρέζα και στην κατανάλωση. Να κάνουμε την πλατεία δική μας».Επί μια εβδομάδα οι αναρχικοί- αντιεξουσιαστές περιφρουρούσαν το χώρο και όταν πήγαιναν οι χρήστες ουσιών, τότε εκείνοι τους συνιστούσαν με ευγενικό τρόπο να απομακρυνθούν (και αυτό «μέσω διαλόγου») και τελικά οι τοξικομανείς κατέληξαν στα παλιά τους στέκια, όπως είναι η οδός Τοσίτσα, τα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο, η Μενάνδρου, η Σοφοκλέους, η Θεάτρου και οι δρόμοι πίσω από την πλατεία Κοτζιά.
«Η πλατεία των Εξαρχείων είναι ένας δημόσιος χώρος. Το πρόβλημα των τοξικομανών είναι ένα διαφορετικό, ευαίσθητο θέμα και χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Οπως και το οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Σε αυτό είμαστε ενάντια. Θέλουμε τα Εξάρχεια να διατηρήσουν την ιστορικότητά τους, όπως τη διακίνηση ιδεών και την αμφισβήτηση», λέει ο Κώστας, ο οποίος συμμετείχε στην πρωτοβουλία των αναρχικών και συνεχίζει: «Ανάλογη κίνηση είχε γίνει και το Μάιο του 2006».
http://www.e-tipos.com