10.29.2008

TΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!


Του Μάκη Αποστόλου
mapostolou@pegasus.gr
Κεφαλαιοποίηση: -127,67 δισ. ευρώ.
Γενικός Δείκτης: -66,62%. Μ
Mετοχές με θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2008 (συμπεριλαμβανομένων και έξι της Εναλλακτικής Αγοράς): 11
Μετοχές που μετρούν απώλειες άνω του 50% από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς: 221
Αυτός είναι ο έως τώρα απολογισμός του έτους για το ελληνικό χρηματιστήριο και παρά την «ανάσα» της Δευτέρας η εικόνα κάθε άλλο παρά ρόδινη εμφανίζεται.
Το Χ.Α. «φιγουράρει» στην τρίτη θέση παγκοσμίως(!) με τις μεγαλύτερες ετήσιες απώλειες, πίσω μόνο από τις αγορές της Ιρλανδίας και της Ρωσίας, «πληρώνοντας» στον υπερθετικό βαθμό τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών της εγχώριας κεφαλαιαγοράς (...)

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣIΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....


ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ -- ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ Ε.Τ.ΑΚ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ (ΑΦΜ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ,ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΕΚΝΩΝ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε9 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Τ.ΑΚ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.Η Γ.Γ.Π.Σ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ (ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ). ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ BLOG ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...

AΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ:"NOMOΣΧΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ" ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ 28 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


"ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ" ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ 28 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑ!

(...)Επιπροσθέτως, ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε ευθέως και τους μεγαλομετόχους των ιδιωτικών τραπεζών ότι κάνουν χρήση του «πακέτου βοήθειας» των 28 δισ. ευρώ χωρίς οι ίδιοι να βάλουν από την τσέπη τους ούτε ένα ευρώ.
Τόνισε ότι χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της οικονομικής πολιτικής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, προέβλεψε τη συρρίκνωση της οικονομίας και την εκτίναξη της ανεργίας σε πολύ υψηλά νούμερα.
Αναφερόμενος στο «πακέτο Αλογοσκούφη» το χαρακτήρισε άδικο, αντιδεολογικό και αντιδημοκρατικό, δίνοντας του παράλληλα το χαρακτηρισμό «νομοσχέδιο της μεγάλης κοινωνικής αδικίας», ενώ έθεσε τα εξής ερωτήματα: «ποιες είναι αυτές οι τράπεζες που έχουν τόσο μεγάλα προβλήματα και δεν τα αποκαλύπτουν;». «Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να βοηθήσει τους ισχυρούς του χρήματος να σώσουν τις περιουσίες τους;» «Για ποιο λόγο οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών νίπτουν τας χείρας τους και δεν βοηθάνε με δικά τους χρήματα τις δικές τους τράπεζες αν έχουν πρόβλημα να επιβιώσουν;»
Ο επικεφαλής της MIG έφερε ως παράδειγμα τις τράπεζες του εξωτερικού που εξαγοράστηκαν όπως η Merrill Lynch και η Goldman Sachs. Το ίδιο, κατά τον κ. Βγενόπουλο, θα έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της MIG διερωτήθηκε για ποιο λόγο η Εθνική Τράπεζα, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν έχει κανέναν πρόβλημα ρευστότητας, αναγκάζεται να κάνει χρήση του «πακέτου Αλογοσκούφη».
Αναφερόμενος στη φημολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή για αύξηση της ανεργίας ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι η MIG δεν πρόκειται να απολύσει ούτε ένα εργαζόμενο, ενώ σε ό,τι αφορά την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG κατά 5 δισ. ευρώ τόνισε ότι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό αυτή τη στιγμή είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Επίσης, προέτρεψε τις κρατικές τράπεζες και τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να δουλέψουν με μικρότερα περιθώρια κέρδους στα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια προκειμένου να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και εξήγησε ότι όποιες τράπεζες μπουν στο «πακέτο Αλογοσκούφη» θα πρέπει να ασκήσουν κοινωνική πολιτική υπέρ των δανειοληπτών.