10.17.2008

McCAIN'S OBAMA DEBATE NOTES....


ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ SHELL & BP ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ...

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Σύμφωνα με εγκυρότατες (αλλά ακόμη επισήμως ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες του Capital.gr μέσα στις επόμενες 48 ώρες η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κοινοποιήσει επισήμως και ταυτόχρονα θα ανακοινώσει επισήμως την επιβολή των προστίμων στις πετρελαϊκές εταιρείες Shell και BP τις οποίες έχει κατηγορήσει για συνεννόηση στις τιμές λιανικής και σύμπραξη καρτέλ. Πρόκειται για πρόστιμο ύψους 53 εκατ. ευρώ στην Shell και 52 εκατ. ευρώ στην BP. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση αυτή δεν είναι εντελώς αυτόνομη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά στηρίζεται και σε πολιτική βούληση που εκφράστηκε μετά από υπηρεσιακές συνεννοήσεις. ηττ

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;

H Μονή Βατοπεδίου έχει περιουσία επειδή τα μοναστήρια συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους!
Ξέρετε γιατί τα μοναστήρια έχουν περιουσία; Επειδή συνθηκολόγησαν με τους Τούρκους πριν πέσει η Βασιλεύουσα! Δεν το λέει αυτό κάποιος προβοκάτορας, κάποιος εχθρός του Έθνους και της Εκκλησίας. Αναφέρεται ρητά σε συμβόλαιο της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο συνέταξε η κυρία Αικατερίνη Πελέκη Βουλγαράκη: «Οι Μονές του Αγίου Όρους δεν υπήρξαν δορυάλωτες, αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους πριν την κατάκτηση, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους απ΄τους Σουλτάνους. Το Άγιο Όρος έλαβε φιρμάνια σπό τους Σουλτάνους Μεχμέτ τον Α (1413-1421), Μπαγιαζίτ Α (1389-1402) και τον Μουράτ τον Β΄ το φερμάνι της 9 Απριλίου 1430 (που σώζεται πρωτότυπο) με το οποίο επικύρωσε τα προνόμια και τις ιδιοκτησίες που είχαν παραχωρήσει οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες στο Άγιο Όρος».
Νιώθετε ναυτία; Τι μας λένε εδώ οι αθεόφοβοι; Ότι η περιουσία τους είναι αποτέλεσμα της συνθηκολόγησής τους με τους Σουλτάνους. Τόσο ξεδιάντροπα. Και το συμβόλαιο αυτό το έχει συντάξει (δέχτηκε να το συντάξει) σύζυγος πρώην κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Κι εμείς έχουμε παιδιά, αγαπητό ζεύγος Βουλγαράκη, αλλά δεν κάνουμε έτσι! Θα μας πούνε ότι στο σκεπτικό αυτό στηρίχτηκε το γνωμοδοτικό συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας του κράτους για να δικαιώσει την παρέα του Εφραίμ κι ότι η συμβολαιογράφος απλά ανέφερε τα στοιχεία αυτά. Σαν δεν ντρέπονται... Η Μονή Βατοπεδίου θα σημαδεύει για χρόνια τη συντηρητική παράταξη. Η δε διαχείριση της υπόθεσης έχει εξοργίσει τον ελληνικό λαό. Κρίμα. Στο σχολείο άλλα μάθαμε. Θα πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία από την αρχή: «Οι Έλληνες πατριώτες που συνθηκολόγησαν με τον εχθρό, το έκαναν για να προστατεύσουν την επιβίωση του Έθνους. Κι ένα Έθνος, όπως είναι γνωστό, δεν επιβιώνει δίχως ακίνητη περιουσία και καταθέσεις σε ξένες τράπεζες. Αντιθέτως, όσοι εστασίασαν προξένησαν τα μέγιστα προβλήματα στους ομοεθνείς μας, καθώς προκάλεσαν την οργή και τα αντίποινα των κατακτητών»...
Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

VISA WAIVER: OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ....


ΠΑΛΙ ...ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ "ΤΣΑΚΑΛΙΑ"
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!
Αποκλείεται και επίσημα η Ελλάδα από το πρόγραμμα κατάργησης της βίζας στις ΗΠΑ.Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα, σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο, και προβλέπει την ένταξη 7 χωρών. Πρόκειται για τις Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία και Νότια Κορέα.

XTYΠΗΘΗΚΕ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΕ!


Εξι από τα μεγαλύτερα ελληνικά site που παρέχουν εδώ και καιρό αυτοσχέδιες μεταφράσεις, υπό μορφή υποτίτλων, κατέβασαν ρολά μόλις δέχτηκαν ενημερωτική επιστολή από το νομικό τμήμα της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ) σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην πάταξη της πειρατείας. Από την περασμένη Τετάρτη τα site, ανάμεσά τους τα greektvsubs.gr, greeksubs.com, subs4u.gr και apsubs.com, με χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση, απενεργοποίησαν αμέσως τις υπηρεσίες τους.Στην επιστολή της η ΕΠΟΕ, μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρία με νομική προσωπικότητα που ενεργεί για λογαριασμό των εταίρων - μελών της, που είναι στην Ελλάδα μεταξύ άλλων οι Audiovisual, Videosonic, Προοπτική, Odeon, Σπέντζος κ.ά., αναφέρει: «Τον τελευταίο καιρό, στο σοβαρό φαινόμενο πειρατείας ήρθε να προστεθεί ακόμα μία παράλληλη παράνομη δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στην παράνομη μετάφραση των κειμένων/διαλόγων, σε οποιαδήποτε γλώσσα, των εν λόγω ταινιών και σειρών, οι οποίες ήδη έχουν τεθεί παράνομα και χωρίς την έγγραφη άδεια των δικαιούχων σε κυκλοφορία και στον, εν συνεχεία, υποτιτλισμό τους, ο οποίος διευκολύνει την παρακολούθηση της ταινίας ή σειράς».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η επιστολή, «ο υποτιτλισμός συνιστά αστικό και ποινικό αδίκημα» και «σύμφωνα με τον Ν. 2121/1993, οι πράξεις εκμετάλλευσης, χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού ή του νομίμου δικαιούχου των σχετικών δικαιωμάτων, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900- 58.694 ευρώ».

AΠΑΝΤΗΣEIΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ...


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝ ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!
ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ", ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ ΤΗΣ ...ΑΔΕΚΑΣΤΗΣ (ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ".
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ...ΦΗΜΗΣ KΡATIKOΔΙΑΙΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΤΟΙΜΗ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ... (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ; TI ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ, ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;)
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΚΡΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", ΟΤΑΝ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΝΟΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ (βλ. παρακάτω στην επιστολή το α), ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ!


Aξιότιμο κύριο Μιχάλη Λιάπη ΥΠ.ΠΟ.
κ. Δέσποινα Μουζάκη Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Κα Λίλα Δασκαλάκη Δ/νση Κιν/φου ΥΠ.ΠΟ.

Κ. Βασίλη Κεσίσογλου ΥΠ.ΠΟ.

Κ. Γιώργο Παπαλιό Ε.Κ.Κ.

Ε.Ε.Σ.
κ.Μαρία Κατσουνάκη

κ.Παύλο Κάγιο

κ.Βένα Γεωργακοπούλου

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

λίγο πριν ξεκινήσει (για τελευταία φορά, πιστεύουμε, με τον συγκεκριμένο τρόπο και σύνθεση) η διαδικασία απονομής των κρατικώνκινηματογραφικών βραβείων ποιότητας, διαπιστώνουμε τρία σοβαρά ηθικής και νομικής τάξης ζητήματα γύρω από τη διαδικασία της επιτροπής.

α. έγκριτη δημοσιογράφος καθημερινής εφημερίδας, μέλος της επιτροπής γράφει κολακευτικά για ντοκιμαντέρ που διαγωνίζεται. Δεν είναι άδικοκαι μεροληπτικό ως προς τις άλλες ταινίες;

β. σκηνοθέτης, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. προτείνεται από το σωματείοτου σαν μέλος της επιτροπής. Πως θα κρίνει ταινίες που σαν μέλος τουΔ.Σ. έχει εγκρίνει ή απορρίψει; Δεν είναι άδικο και μεροληπτικό γιατις υπόλοιπες;

γ. γιατί η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ παραιτείται γιατέταρτη συνεχή χρονιά από την θεσμικά προβλεπόμενη ιδιότητα της σαν μέλος της επιτροπής;

δ. αν τα δύο μέλη επιτροπής δεν παραιτηθούν ο υπουργός (και η ΕΕΣ)έχουν πολλές άλλες επιλογές.

(δυστυχώς ανώνυμοι διαγωνισθέντες) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ
__________________________________________________________________

Προς την κυρία Βένα Γεωργακοπούλου
Αθήνα, 16/10/2008
Κυρία Γεωργακοπούλου,
Εσείς και η παρέα σας δεν με τρομοκρατείτε με τα λιβελογραφήματά σας.
Μετά το τελευταίο σας κείμενο, είναι γνωστό ότι καθεύδετε υπό Μανδραγόρα, ύπνον μακάριον και μισαλλόδοξον.
Η καφενόβια και ανερμάτιστη γραφή είναι ίδιον των διανοητικώς αναξιοπαθούντων.
Άρα, κρίνετε αυθαίρετα. Οι Έλληνες συνάδελφοι γνωρίζουν την προσφορά μου στην κινηματογραφία (Μουσείο, Οργανισμός Σκηνοθετών και Σεναριογράφων, Διδασκαλία σκηνοθεσίας επί επτά (7) συνεχή έτη, καθώς και οι ταινίες που εξακολουθούν και παίζονται και θα συνεχίσουν να παίζονται).
Καλό σας ταξίδι. Ούτως ή άλλως κενό γράμμα ήλθατε και έτσι θα πορευθείτε.
Δεν θα ξανασχοληθώ ποτέ πια μαζί σας.
Γιώργος Μυλωνάς
Σκηνοθέτης – Συγγραφέας

via DIRECTORS' GUILD OF GREECE
(΄Εχει τηρηθεί η ορθογραφία των κειμένων όπως μας εστάλησαν)...