10.16.2008

THAILAND MIDNIGHT EXPRESS...

Ο Χάρης Νικολαίδης, Eλληνοαυστραλός συγγραφέας, είναι φυλακισμένος από το ..."δημοκρατικό" καθεστώς της Ταιλάνδης, κάτω από τραγικές συνθήκες, επειδή τόλμησε να αναφερθεί στις "ρομαντικές" περιπέτειες του διαδόχου του θρόνου της Ταιλάνδης σε 4 αράδες σε ένα μυθιστόρημα του...
Ζητάει την βοηθειά μας, για να ξεφύγει απο το ΕΞΠΡΕΣ του ΜΕΣΟNΥΧΤΙΟΥ.
Παίρνουμε όλοι τηλέφωνο στην Πρεσβεία της Ταυλάνδης.
210-6710155 e -mail thaiath@otenet.gr
Please contact the Thai embassy , and ask from the Thai government to release imprisoned novelist Harry Nikolaides over this ridiculous charge regarding freedom of expression....

ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΣΟΥΦΛΙΑΣ: OXI, EYXAΡΙΣΤΩ!


ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ... ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ το 2012!
Η μη πληρωμή διοδίων , την οποία εξαρχής θεωρήσαμε μια καλή ιδέα αρχίζει και εξελίσσεται σε …κίνημα πολιτών. «Δεν είναι αυτοκινητόδρομος… Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια» λένε πλέον όλο και περισσότεροι στα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και αρνούνται να πληρώσουν. Άλλοι κάνουν το ίδιο επειδή θεωρούν τον συγκεκριμένο καρμανιόλα.
Η πλάκα είναι ότι μετά την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας η Τροχαία δεν μπορεί να κόβει πρόστιμα.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 70 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!

Μετά την εμφάνιση των επίσημων στοιχείων για τα αποθέματα του πετρελαίου, η τιμή του αργού ανά βαρέλι στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω και από το επίπεδο των 70 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007.
Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), το αργό παράδοσης Νοεμβρίου έκλεισε στα 69,85 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 4,69 δολάρια σε σχέση με την τιμή της Τετάρτης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα έφτασε να πωλείται ακόμη και έναντι 68,57 δολαρίων το βαρέλι.
Επιπλέον, το μπρεντ σημείωσε πτώση 2,06 δολαρίων, φτάνοντας τα 70,52 δολάρια το βαρέλι.
Όσον αφορά στη βενζίνη, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών των αμερικανικών αποθεμάτων, τελικώς η άνοδος αυτή ήταν επτά εκατομμύρια βαρέλια.Ωστόσο, η ζήτηση του πετρελαίου κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα, συνολικώς έχει υποχωρήσει κατά 8,9% .
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει κάμψη.

3.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ THΣ LEHMAN BROS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
ΟΙ KATAMEΤΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...
Στην Ελλάδα, εφοπλιστές, μεγαλοαγρότες του Θεσσαλικού κάμπου, οι Έλληνες επενδυτές, πελάτες του private banking των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, αλλά και ιδιώτες, «κλαίνε» τις χαμένες τους επενδύσεις αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη στο δικηγορικό γραφείο Αλ. Λυκουρέζου -αλλά και σε αλλά δικηγορικά γραφεία- έχουν απευθυνθεί δεκάδες χαμένοι επενδυτές, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες μηνύσεις και αγωγές κατά συγκεκριμένης τράπεζας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη έκθεση σε «τοξικά» προϊόντα της Lehman Brothers, έχουν πελάτες (private banking και ιδιώτες) της συγκεκριμένης τράπεζας, με επενδύσεις άνω των 110 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών, πελάτες του private banking της Eurobank, έχουν επενδύσει περί τα 18 εκατ. ευρώ και η EFG ΑΕΔΑΚ έχει επενδύσεις ύψους 27 εκατ. ευρώ σε αμοιβαία της Lehman. Επίσης, πελάτες του private banking της Εθνικής έχουν επενδύσει 6,8 εκατ. ευρώ, και σε επίπεδο ομίλου η έκθεση της τράπεζα «από πάσης φύσεως συναλλαγές» ανέρχεται στα 3,9 εκατ. ευρώ. Στα 8 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που επένδυσαν οι πελάτες private banking της Alpha, ενώ η έκθεση της τράπεζας σε αμοιβαία της Lehman είναι 90 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πειραιώς, η έκθεσή της σε προϊόντα της Lehman είναι ανύπαρκτη.
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Στις αγωγές και τις μηνύσεις τους οι επενδυτές που έχασαν τα χρήματα τους υποστηρίζουν τα εξής:
- Ότι τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών τους προέτρεψαν να επενδύσουν τα χρήματα τους στη Lehman.
- Δεν υπήρξαν επαρκείς και σαφείς διευκρινήσεις για το είδος των προϊόντων -οι περισσότεροι επενδυτές είχαν μείνει με την εντύπωση πως επρόκειτο για προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου- ούτε και για το ποια τράπεζα εγγυάτο την επένδυση.
- Εκτός από τις μηνύσεις και αγωγές, εκατοντάδες είναι και οι καταγγελίες που έχουν φτάσει και συνεχίζουν να φτάνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το αγωνιώδες ερώτημα από τους «μικρούς» κυρίως επενδυτές (ποσά 10.000 - 30.000 ευρώ) είναι: «χάσαμε τα λεφτά μας»; -
Όπως είναι γνωστό η ΤτΕ έχει ήδη ενημερωθεί από τις τράπεζες για τα ανοίγματα τους στα «τοξικά» της Lehman και το ποσό προσεγγίζει τα 250-260 εκατ. ευρώ (50 εκατ. επενδύσεις τραπεζών, 60 εκατ. επενδύσεις σε αμοιβαία, 130-160 εκατ. ευρώ πελάτες private banking και ιδιώτες).