10.09.2008

1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ...

Το... 108% (για την ακρίβεια το 107,71%!) της λίμνης Βιστωνίδας «κατάφερε» να ανταλλάξει ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με το Ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας πλέον στην υπόθεση της σκανδαλώδους ανταλλαγής διαστάσεις πρωτοφανούς απάτης εις βάρος του Δημοσίου! Η απάτη προκύπτει από τα τριάντα ένα συμβόλαια με τα οποία διαβιβάστηκαν περίπου 260 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, ως αντάλλαγμα της παραχώρησης της λίμνης Βιστωνίδας, και τα οποία αποκάλυψε χθες το ΠΑΣΟΚ. Η ανταλλαγή αυτή απέφερε στη Μονή, σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, περιουσία αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευσε τις αποκαλύψεις με την καταγγελία ότι από αυτά προκύπτει «όργιο λεηλασίας» της δημόσιας περιουσίας, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό προς αυτή. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, τα περισσότερα από τα επίμαχα συμβόλαια των «ιερών ανταλλαγών» φέρουν την υπογραφή της συζύγου του πρώην υπουργού Αικατερίνης Πελέκη
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΕΛΕΚΗ
Η απάτη προκύπτει από τα 31 συμβόλαια μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, τα περισσότερα με υπογραφές της Αικ. Πελέκη - Βουλγαράκη, ενώ άλλα από αυτά έχουν συνταχθεί από συμβολαιογράφους που έχουν οικογενειακή σχέση με στελέχη της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε τα συμβόλαια αυτά με νομικά μέσα από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και δίνουν νέα διάσταση στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ενώ φέρουν πλέον την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, καθώς στοιχειοθετείται, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, «ευθύνη των υπουργών που διαχειρίστηκαν την υπόθεση και δεν απέτρεψαν ή και συναίνεσαν στη διάπραξη της απάτης, σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1403489

ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...


ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤOY EΦΡΑΙΜ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ LADA HELLAS

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας Αγγελος Αποστολίδης, πρώην στέλεχος μεγάλης εταιρείας, επανέλαβε τα όσα έχει αποκαλύψει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατονομάζοντας στον εισαγγελέα τον υπουργό Επικρατείας Θόδ. Ρουσόπουλο, τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα και τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο ως τα πρόσωπα τα οποία επισκέπτονταν συχνά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, αλλά και ο μοναχός Αρσένιος από το 2005 έως το 2006.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτελώντας χρέη οδηγού έκανε τα... ιερά (δεκάδες!) δρομολόγια του ηγουμένου Εφραίμ αλλά και του μοναχού Αρσένιου -όταν αυτοί βρίσκονταν στην Αθήνα- στο Μέγαρο Μαξίμου, σε υπουργικά γραφεία, στην κτηματική υπηρεσία κ.λπ.
Ο εισαγγελέας κ. Κολιούσης (παρότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του, αφού αυτή διαβιβάστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Κυριάκο Καρούτσο, για «ενημέρωση») δέχτηκε τον μάρτυρα και έλαβε άμεσα κατάθεση από αυτόν.
Κατέθετε επί 90'Επειδή κατά τις πληροφορίες ο μάρτυρας -που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα- αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, η κατάθεση αυτή, μαζί με άλλες σχετικές που φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν, αναμένεται -εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν βασιμότητα- ότι θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο να οδηγηθεί στη Βουλή η δικογραφία για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
Εξάλλου εκτός των υπουργικών υπογραφών που υπάρχουν για τις ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου, η σχετική δικογραφία πρέπει να «δέσει» και με μαρτυρικές καταθέσεις που να «δείχνουν» πολιτικά πρόσωπα.
Ο μάρτυρας ζήτησε προστασία από τον εισαγγελέα, καθώς, όπως είπε, μετά τις αποκαλύψεις δέχεται απειλές για τη ζωή του.
Συνοδευόταν από τον νομικό του παραστάτη κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, η παρουσία του οποίου -όπως ο ίδιος ο δικηγόρος μας είπε- έγινε απλώς «στο πλαίσιο των νομικών συμβουλών του προς τον μάρτυρα λόγω της σημαντικότητας της κατάθεσής του».
Ο δικηγόρος δήλωσε ότι «σκοπός του μάρτυρα, που είναι συγκροτημένος άνθρωπος και οικογενειάρχης, είναι να βοηθήσει και όχι να διαστρέψει την έρευνα».
Οι «ιερές» διαδρομές -που γίνονταν πάντα κατά τους ισχυρισμούς του με αυτοκίνητο επιχειρηματία εργοδότη του- περιελάμβαναν επισκέψεις του Αρσένιου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και συναντήσεις του Εφραίμ και του Αρσένιου στο σπίτι του κ. Θ. Ρουσόπουλου στο Π. Ψυχικό.
Δείπνα
Επίσης αναφέρθηκε σε δείπνα του Εφραίμ με υπουργούς, σε επανειλημμένες επισκέψεις που γίνονταν από τους δύο μοναχούς στον κ. Μπασιάκο στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο ΥΠΕΘΟ στον κ. Δούκα ή σε υφυπουργούς.