10.05.2008

H MEΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ..


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ" ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ
ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ!
ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ "ΑΓΙΩΝ" ΤΗΣ (ΑΝ-)ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ 2.200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1674646
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι «ιερές» δουλειές της Μητρόπολης Δημητριάδος σε έκταση 3.389 στρεμμάτων στην περιοχή Νηές Σούρπης Μαγνησίας.
Ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και της Δασικής Υπηρεσίας είναι τα 2.031 από τα 3.389 στρέμματα, από τα οποία άλλα πωλεί και άλλα ενοικιάζει για 99 χρόνια (!) η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος Αλμυρού στην εταιρεία «GΟLFΙΝG DEVELOPMENTS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.».
Το γεγονός αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές Σούρπης Μαγνησίας ο δικηγόρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Γεώργιος Λωρίτης.
Ξεπούλημα δημόσιας γης με μεθοδικό και θολό τρόπο καταγγέλλουν από το 2006 αγρότες, οικολογικές οργανώσεις και πολιτιστικοί φορείς του Νομού Μαγνησίας και η κοινωνία του Αλμυρού είναι ανάστατη.
Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος από το καλοκαίρι του 2006 έως τις αρχές του 2007 με 10 συμβόλαια μεταβίβασε με πωλήσεις και μακροχρόνιες μισθώσεις στην εταιρεία «GΟLFΙΝG DEVELOPMENTS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» έκταση εμβαδού 3.389 στρεμμάτων στη θέση Νηές Σούρπης.
Οι αντιδράσεις για το ζήτημα εντάθηκαν όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι στην υπόθεση εμφανίζονται να έχουν σχέση συγγενείς της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Και στα 10 συμβόλαια που εξέτασε ο δικηγόρος κ. Λωρίτης αναφέρεται ρητά ότι η αρχική έκταση ιδιοκτησίας της Μητρόπολης είναι 1.358 στρέμματα. Ομως, ω του θαύματος, τελικά η έκταση που είτε πωλείται είτε νοικιάζεται φτάνει στα 3.389 στρ.
«Ερευνώντας τα συμβόλαια μεταβίβασης της έκτασης αυτής, καθώς και παλαιότερα δημόσια έγγραφα, χάρτες κ.λπ. προέκυψε ότι ενώ με κάθε συμβόλαιο μεταβιβάζεται μέρος της αρχικής μεγαλύτερης έκτασης των 1.358 στρ., εντούτοις τα μεταβιβαζόμενα τεμάχια έχουν συνολική έκταση 3.389 στρ.», επισημαίνει ο κ. Λωρίτης (...)

REM ME ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!


Eνα απο τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του ροκ διεθνώς, οι REM, δίνει σε λίγες ώρες συναυλία στην Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, σε αυτή την πολύ ωραία πρωτοβουλία του ελληνικού MTV-κάντε τη σύγκριση με τα 700 ευρώ για τα πλέιμπακ της Λόπεζ. Θυμίζω ότι οι REM ήταν οικολόγοι πριν γίνει της μόδας, είναι ένα πολύ σημαντικό μουσικό γκρουπ, που έχει προσφέρει πολλά με φιλανθρωπικές ενέργειες σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να ζητά την εξαργύρωση μέσω της δημοσιότητας όπως κάποιες σταρ του σινεμά και της μουσικής.
Η διοργάνωση είναι του ελληνικού MTV του Βίκτωρα Ρέστη μέσω της DiDi Music, η συναυλία θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο σήμερα Κυριακή 5 Οκτωβρίου, και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Το παρόν θα δώσουν οι C:Real, η Gabriella Cilmi, και οι Kaiser Chiefs.
Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο θα μεταδοθεί ζωντανά, όχι μόνο από το ελληνικό MTV, άλλα και από τέσσερα ευρωπαϊκά δίκτυα, αυτά της Ισπανίας, Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Παράλληλα, η εικόνα της μεγάλης μουσικής γιορτής MTV GR DAY θα μεταφερθεί μέσα από το δίκτυο του MTV σε όλο τον κόσμο.
Tραμ, λεωφορεία και μετρό έχουν τροποιήσει τα δρομολόγια τους και παρατείνουν το ωράριο για να εξυπηρετήσουν τους 75.000 θεατές που αναμένεται να παρακολουθήσουν.
Περισσότερες πληροφορίες: