8.26.2008

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ...


Eίναι γνωστά τα πάγια αιτήματα του κινηματογραφικού κόσμου, και ειδικότερα όσων πιστεύουν στην "εξάλειψη" της κρατικοδίαιτης κινηματογραφίας που έχει κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και ατελείωτα... χασμουρητά τα τελευταία 35 χρόνια στους έλληνες φορολογούμενους.
Φανατικοί πολέμιοι οποιασδήποτε αλλαγής πρός το καλύτερο παραμένουν, φυσικά, οι "μόνιμοι" υπάλληλοι του Κέντρου Κινηματογράφου, οι μόνιμα επιδοτούμενοι 10 σκηνοθέτες και οι μοντέρ, τεχνικοί, κριτικοί-πάντα οι ίδιοι για την αποφυγή "λαθών"- που μόνιμα στελεχώνουν τις επιτροπές κρίσεων και αξιολογήσεων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών και πολλά στελέχη του υπουργείου του, εμφανίζονται υπέρμαχοι των μέτρων που παρακάτω αναφέρω σε δραματική αντίθεση με πολλούς καρεκλοκένταυρους δημόσιους υπάλληλους και πολυεκατομμυριούχους, εξαιτίας της επιλεκτικής και αναξιοκρατικής κρατικής...αρωγής, "σκηνοθέτες", που τάχα μου "κόβονται" για την Τέχνη, τα υψηλά νοήματα της, και τον πολιτισμό.
Συγκεκριμένα μέτρα λοιπόν:
1) 30% EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ (CASH REBATE) ME BAΣΗ ΤΑ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
2) EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 12% ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ (ΠΕΡΙΠΟΥ 0,68 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 7 ΕΥΡΩ) ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΟΥΣΑΡΧΕΣ- ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ "ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΙΣΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ- ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ/ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

1.700.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΟΨΑΝ το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2007 (από 1/1/2007-31/12/2007) ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟ 1.156.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΦΔΘ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΠΟΥΝ" ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 11 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ.

ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΣΤΑ 11.000.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ (7.480.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ.
Επομένως καμμία περαιτέρω επιβάρυνση των φορολογούμενων δεν θα χρειαζόταν, οι ιδιώτες θα επένδυαν στο σινεμά, το δε Υπουργείο Οικονομικών δεν θα έχανε έσοδα μια και θα φορολογούσε όσους εργάζονται, ή είναι προμηθευτές, σε κινηματογραφικές ταινίες (ξενοδοχεία, διατροφή, φιλμ, εργαστήρια, σκηνικά, ρούχα, εξοπλισμός, φώτα, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ασφάλιση, ασφάλεια, μεταφορές κ.α.)
Ενας ολόκληρος κόσμος ζει και κινείται γύρω από την κινηματογραφική βιομηχανία. Πολλά νεα παιδιά που οι γονείς τους έχουν "φτύσει" αίμα για να τα σπουδάσουν, θα μπορούσαν να ασκούν το επάγγελμα που πραγματικά θέλουν και όχι εκείνο του πορτιέρη νάιτ κλασμπ/σερβιτόρου/μπαργούμαν/ντελίβερι μπόι/παρκαδόρου κλπ.