8.14.2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ REUTERS!

'Οταν είδαμε το περασμένο Σάββατο την πρώτη φωτογραφία όπου υποτίθεται πως απεικονίζει κάτοικο του Γκόρι να οδύρεται για τον θάνατο συγγενή του από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εκτιμήσαμε ότι "θα μείνει στην ιστορία ως σύμβολο του πολέμου Ρωσίας-Γεωργίας".
'Ομως, αναγνώστης του foreignpress μας προέτρεψε να δούμε και μια δεύτερη φωτογραφία που όπως φαίνεται προηγείται χρονικά της πρώτης. Το συμπέρασμα είναι ότι η πρώτη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου είναι μάλλον "στημένη".
Ο νεαρός άνδρας με τα μαύρα αφού επεξεργάζεται -μάλλον αδιάφορα- την σκηνή έξω από το νοσοκομείο του Γκόρι μετά αλλάζει παντελόνι, πέφτει στα γόνατα και αγκαλιάζει το πτώμα για να βγει φωτογραφία. Φαίνεται μάλιστα ότι οι "σκηνοθέτες" μετέφεραν το πτώμα σε άλλα σημείο της πόλης για να διακρίνονται στο βάθος τα βομβαρδισμένα κτίρια.
Ο πόλεμος της προπαγάνδας που εξαπέλυσαν οι Γεωργιανοί φαίνεται ότι έχει την ίδια τύχη με τον πραγματικό πόλεμο: Αποδεικνύεται μπούμεραγκ.

H OΛΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟLGA DE GRECIA)...

...Ξέραμε ότι υπήρχε ανεργία της Ελλάδος, παρα-οικονομία της Ελλάδος, μπράβοι της Ελλάδος κλπ. αλλά Ολγα δεν ξέραμε. Να λοιπόν που ΖΕΙ και ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ και η Αυτού Βασλική Υψηλότης Ολγα της Ελλάδος, μας πληροφορεί το VANITY FAIR, και ο ιδιοκτήτης του ταβερνείου WAVERLY INN στο Greenwich Village, διευθυντής σύνταξης Graydon Carter. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2008 η υψηλοτάτη έχει κατακουρασθεί συγγράφοντας ...μακροσκελές πόνημα 300 λέξεων για το Μουσείο Deyrolle που κατά σύμπτωση εξειδικεύεται στα ταριχευμένα εκθέματα (όπως και η ελληνική βασιλική οικογένεια που οδήγησε την Ελλάδα στη δικτατορία του 1967, και τη χώρα 20 χρόνια πίσω από τον υπόλοιπο πλανήτη).
Animal House
When Deyrolle, one of the world’s greatest taxidermy establishments, went up in flames last February, Prince Louis Albert de Broglie, who had revived the fabled Paris firm in 2001, vowed to revive it again—with help from Hermès, Christie’s, and the French Army.
by Olga of Greece September 2008 http://www.vanityfair.com/culture/features/2008/09/deyrolle200809
H.R.H. Princess Olga of Greece, a lepidopterist, has visited Deyrolle since the age of six.

ΜΑΚ ΚΕΙΝ:"ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ"...

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΜΑΚ ΚΕΙΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΣΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ...

Μηνυτήρια αναφορά κατά 26 εισπρακτικών εταιρειών υπέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της αντιποίησης, αλλά και «να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες που χρησιμοποιούνται σε βάρος του».
Χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως μείζονος σημασίας, ο ΔΣΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιούνται με άσκηση ψυχολογικής πίεσης και απειλές σε βάρος των καταναλωτών, οφειλετών τραπεζών.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι τους επιβαρύνουν ακόμα και με «έξοδα είσπραξης» για τα οφειλόμενα, πιέζοντας και υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν ακόμα και για εσφαλμένα χρέη που προέρχονται από προμήθειες ή δαπάνες οι οποίες στηρίζονται σε όρους που έχουν κριθεί από τα δικαστήρια παράνομοι και καταχρηστικοί.Για τη μηνυτήρια αναφορά ο πρόεδρος ΔΣΑ Δ. Παξινός ενημέρωσε, λόγω της ευρύτερης κοινωνικής διάστασης του θέματος, και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διερευνηθεί σε βάθος και να καταλογιστούν οι ευθύνες.Ψυχολογική πίεσηΟ ΔΣΑ επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις τραπεζών και ιδιωτών ανατίθεται στις εισπρακτικές εταιρείες έναντι ενός ποσοστού επί του εισπραττόμενου ποσού.Οι μέθοδοι είσπραξης που εφαρμόζουν οι εταιρείες αυτές «στοιχειοθετούν παράβαση των αρχών της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη», αναφέρεται στη σχετική μήνυση.

Eτσι καταγγέλλεται η άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης όχι μόνο κατά του οφειλέτη ατομικά, αλλά και στους οικείους του. Χαρακτηρίζεται ως συνηθισμένη τακτική «η όχληση του οφειλέτη στον κοινωνικό ή επαγγελματικό του χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής του εν μέσω φίλων, γνωστών και συναδέλφων να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και χειραγώγησης της συμπεριφοράς του».Μια άλλη παρανομία που επισημαίνεται αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αφού οι εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν στα χέρια τους στοιχεία κρίσιμα για την κοινωνικοοικονομική ζωή των οφειλετών χωρίς να έχουν την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού (όπως ο δικηγόρος και ο δικαστικός επιμελητής) που βαρύνεται με καθήκον εχεμύθειας.Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι εταιρείες αυτές (κατονομάζονται συνολικά 26, με βάση σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή) υποπίπτουν στο αδίκημα της αντιποίησης, καθώς προβαίνουν σε ενέργειες που εντάσσονται αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του δικηγορικού λειτουργήματος (όπως η αποστολή εξωδίκων, η έκδοση διαταγών πληρωμής), ενώ το ίδιο αδίκημα προκύπτει και όταν άτομα των εταιρειών αυτών κινούν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης των διαταγών πληρωμής, χωρίς να έχουν την ιδιότητα του δικαστικού επιμελητή.
Για την υπόθεση θα διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση.