8.03.2008

150.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 8 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ...


..."Επιασε" τόπο η κινητοποίηση των bloggers (http://www.troktiko.blogspot.com/, http://www.antinews.gr/, http://www.na4u.blogspot.com/) που πρωτάρχισε μέσα από το δικό μας blog ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των 8 νεκρών εργατών του Περάματος, που βρήκαν τραγικό θάνατο, λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας, στο "FRIENDSHIP GAS". 150.000 ευρώ, όπως γράφει και "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" θα δοθούν από τον Δήμο Πειραιά για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων. Ωραία η πρωτοβουλία, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και να μην υπακούσει στις γραφειοκρατικές "αγκυλώσεις". Μπράβο στον Παναγιώτη Φασούλα και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Ας ελπίσουμε και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία, την εβδομάδα που έρχεται.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ!



...Στούς σταθμούς του μετρό μπορείτε από σήμερα να δείτε την αφίσα της ταινίας μας. Ευχαριστώ τον υπουργό Μεταφορών, και blogger, Κωστή Χατζηδάκη, και το επιτελείο του, και το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΑΜΕΛ για την άψογη συνεργασία και την ευαισθησία που επέδειξαν. Ηταν οι πρώτοι, από την μεριά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, που μας συμπαραστάθηκαν ολόψυχα.
Τώρα πως γίνεται ο υπουργός Μεταφορών να επιδεικνύει όραμα, ευαισθησία και αμεσότητα στις αποφάσεις του, και το υπουργείο Πολιτισμού μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να κάνουν ότι μπορούν για να "σαμποτάρουν" με ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις επί 4 έτη την πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων το αφήνω στην κρίση σας.
Και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθω με έγγραφα και ονόματα...

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ", ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!



Την αποκάλυψη πως την εβδομάδα που δολοφονήθηκε ο νεαρός Αυστραλός έγιναν τρεις ακόμη επιθέσεις μπράβων σε τουρίστες κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της Μυκόνου Γιάννης Κουκάς. Όπως αποκαλύπτει, μπράβοι γνωστού κλαμπ στη Χώρα της Μυκόνου ξυλοφόρτωσαν ομάδα Ισπανών τουριστών, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έγινε και καταγγελία για βιασμό τουρίστριας. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης εμφανίζεται να αγνοεί την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και επιμένει πως δεν υπάρχουν μπράβοι και, αν υπάρχουν, αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Μόνο το περυσινό καλοκαίρι στη Μύκονο σχηματίστηκαν 130 δικογραφίες για κατοχή και χρήση ναρκωτικών οι οποίες εκκρεμούν τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους βρίσκονται και πάλι ανενόχλητοι στο νησί, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Η Μύκονος, όπως και όλα τα ελληνικά νησιά που γίνονται προορισμός χιλιάδων τουριστών, δεν έχουν ανάγκη επιπλέον αστυνόμευσης», απαντά η Ελληνική Αστυνομία στις καταγγελίες πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους τουριστικούς προορισμούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «ειδικά για τη Μύκονο είχαμε λάβει την πρόνοια να ενδυναμώσουμε την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη με 110 άτομα. Για να είναι πιο καθαρή η κατάσταση, στην Κυψέλη υπηρετούν 70 αστυνομικοί».

AND JUSTICE FOR FEW...


Συνεχίζεται η διεθνής κατακραυγή από την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα, στην Μύκονο...Αρνείται η εισαγγελία και τα ΜΜΕ, να "δώσουν" τα ονόματα των υπαλλήλων-δολοφόνων του TROPICANA που ανήκει στον Σταμάτη Δαχτυλίδη...Στο μεταξύ τρείς αφέθηκαν ελεύθεροι, για να συνεχίσουν να δέρνουν ανηλεώς κόσμο στην Μύκονο, και ένας προφυλακίσθηκε. Τα ονόματα τους δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Ετσι προστατεύονται οι ένοχοι. Δεν προφυλάσονται οι αθώοι και νομοταγείς πολίτες. Δικαστικές αποφάσεις σαν κι αυτήν προκαλούν το κοινό αίσθημα και τη λογική των Ελλήνων πολιτών. Φαίνεται ότι το "παρακράτος" της Μυκόνου είναι πανίσχυρο, μια και το ΤROPICANA και το CAVO PARADISO λειτουργούν κανονικά. Αν το ίδιο είχε συμβεί στην Αθήνα, ή τον Πειραιά το club θα είχε σφραγισθεί.
Θα είχαμε την ίδια απόφαση αν ο θανών ήταν γιός αστυνομικού, βουλευτή, ή εισαγγελέα;
OXI, βέβαια. Απροστάτευτοι αισθάνονται λοιπόν οι πολίτες, ΄Ελληνες και μη, από την ελληνική Δικαιοσύνη. Περίπατο έχει πάει η ισονομία που επαγγέλεται το Σύνταγμα της χώρας. Σε λίγο θα πάει περίπατο και η ίδια η χώρα.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ GOULAG ARCHIPELAGO ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΟΛTΖΕΝΙΤΣΙΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ...

"ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΗ" Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Τίγκα στο ρευστό τα χρηματοκιβώτια!
της Κλεοπάτρας Κοντονίκα
Τα πρώτα στοιχεία από τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών για το α’ εξάμηνο του 2008, που άρχισαν να δημοσιοποιούνται από την προηγούμενη εβδομάδα, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η διεθνής κρίση, εκτός από απώλειες, είχε και τα θετικά της.
Είναι εντυπωσιακό ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς συγκέντρωσε 5,6 δισ. ευρώ νέο χρήμα καταθετών, ενώ η Eurobank μόνο στο τρίμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2008 αύξησε σε απόλυτο μέγεθος τις καταθέσεις πελατών κατά 4,7 δισ. ευρώ.
Αθροιστικά μόνον οι δύο τράπεζες διαθέτουν σήμερα καταθέσεις 74 δισ. ευρώ, ήτοι 43,8 δισ. η Eurobank, εκ των οποίων τα 7,6 δισ. ευρώ είναι οι καταθέσεις στις χώρες της Νέας Ευρώπης, και 30 δισ. ευρώ η Πειραιώς, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. ευρώ προέρχονται από τις χώρες του εξωτερικού...
http://www.protothema.gr/content.php?id=12783

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ...


Ενας 31χρονος μάγειρας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, εισέβαλε στο σπίτι της 25χρονης δασκάλας συντρόφου του και αφού την αποκεφάλισε, περιέφερε το κεφάλι της σε όλο το χωριό. Τραυματίστηκαν 5 ακόμη άτομα...
Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας με οδηγό αστυφύλακα και συνοδό έναν δόκιμο οι οποίοι τον κάλεσαν να παραδοθεί.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία ο δράστης προσποιήθηκε ότι ήθελε να παραδοθεί και πλησίασε τον αστυνομικό που ήταν έξω από το περιπολικό και τον σημάδευε αλλά ξαφνικά προσπάθησε να τον σφάξει με το μαχαίρι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στόμα.
Ο αστυνομικός πέφτοντας στο έδαφος τον πυροβόλησε 4 φορές με αποτέλεσμα να τον βρουν 3 σφαίρες στο θώρακα και μία στο συκώτι. Παρ΄όλα αυτά ο δράστης μπήκε στο περιπολικό με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει. Σε μικρή απόσταση έπεσε πάνω σε μοτοποδήλατο που επέβαιναν δύο γιατρίνες οι οποίες κάνουν το αγροτικό τους στο κέντρο υγείας Θήρας με αποτέλεσμα να τις τραυματίσει σοβαρά.
Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου άλλα περιπολικά τον εγκλώβισαν, εμβόλισαν το περιπολικό που οδηγούσε ο δράστης και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.
Ο δράστης ο οποίος είναι βαρύτατα τραυματισμένος, οι δύο γιατρίνες εκ των οποίων η μία είναι επίσης πολύ σοβαρά και ο αστυνομικός μεταφέρονται με στρατιωτικό αεροσκάφος C- 130 στο ΚΑΤ της Αθήνας.

MΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝO, ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ "ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ"!


(...)«Θεαματική» έφοδος σε πασίγνωστο κλαμπ της Μυκόνου απέδειξε πως το μαγαζί είχε δύο «πρόσωπα». Το ένα για τους αμύητους, το άλλο για τους μυημένους, τον διαχωρισμό των οποίων φυσικά εξασφάλιζαν 5-6 «φουσκωτοί».
Ο πρώτος χώρος, γεμάτος νέους Ελληνες και ξένους να πίνουν και να χορεύουν. Αλλά στο βάθος, τα πράγματα άλλαζαν. Σε ειδικά διαμορφωμένες «κουκέτες», με χαμηλό φως και μουσική, Ρωσίδες καλλονές, λικνίζονταν γυμνές μπροστά σε πελάτες με γερά πορτοφόλια, οι οποίοι κολλούσαν χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ στα γυμνά κορμιά των «κοριτσιών». Το κρυφό πορνείο όπου οι εκλεκτοί πελάτες απολάμβαναν τις ερωτικές συνευρέσεις με τις καλλονές του ανατολικού μπλοκ, εκπορθήθηκε μία νύχτα όταν αστυνομικοί έφθασαν ως την πίσω πλευρά, προσποιούμενοι τους πελάτες! Εναν κακό χαμό με τις άδειες λειτουργίας των μαγαζιών περιγράφουν οι αστυνομικοί.
«Αλλος, λένε οι αστυνομικοί, που παραδέχονται ότι δέχονται πολλές πιέσεις, έχει άδεια για καφετέρια, το κάνει μπαρ, βάζει και ζωντανή μουσική. Αλλοι απασχολούν αδήλωτους υπαλλήλους χωρίς να πληρώνουν ασφάλιση. Κάνουμε εφόδους και ελέγχους, μεταφέρουμε τους υπεύθυνους -ποτέ δεν είναι οι ιδιοκτήτες με τις... ισχυρές γνωριμίες- στη Σύρο με καράβια της γραμμής και δώς του πάλι. Διαμαρτύρονται ότι «τρομάζουν» οι τουρίστες και ότι «δυσφημείται» η δουλειά τους, καθώς οι ξένοι βλέπουν αστυνομικούς στα μαγαζιά».
Είναι κοινός τόπος ότι οι παραισθήσεις έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι για τη «διασκέδαση» στη Μύκονο. Σε «θρυλικά» πάρτι η κόκα και το αλκοόλ ρέουν άφθονα. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τριάντα επισκέπτες, που στις αποσκευές τους έφερναν από την Αθήνα ή αλλού ποσότητες κοκαϊνης, έκσταση, χασίς και άλλων ναρκωτικών.
Οταν στις αρχές του 2007, εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο νονών της Πάτρας, με συμμετοχή αστυνομικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών και όπλο απειλής το νευροπαραλητικό αέριο «παραλάιζ», αποκαλύφθηκε και μία πτυχή που πέρασε τότε στα «ψιλά». Η συμμορία δραστηριοποιείτο και στο εμπόριο ναρκωτικών. Τους καλοκαιρινούς μήνες όταν «άνοιγε» η Μύκονος, οργανώνονταν από την Πάτρα ολόκληρες καραβιές όλων των ειδών τα ναρκωτικά.
Οι παρτίδες ήταν τρομακτικές σε ποσότητα.
Η συμμορία, όπως αναφερόταν στην ογκώδη δικογραφία, είχε «άκρη» στο νησί έναν γνωστό έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο νησί.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ