6.07.2008

ΒLOGGERS ANIKATE MAXAΣ!

O υπουργός Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το περίφημο νομοσχέδιο Σ.Ε.Σ. (Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης). Στην πορεία, το προοδευτικό νομοσχέδιο, που θα έλυνε πάμπολλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και θα περιόριζε τη γραφειοκρατεία και τις δικαστικές διαμάχες χιλιάδων ελλήνων πολιτών μειώνοντας ταυτόχρονα το φόρτο των δικαστών, αλλά-ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ- και τον τζίρο των δικηγόρων και του κατάπτυστου δολοπλόκου…ιερατείου των «λιανοπωλητών» της αιώνιας ζωής, έγινε…καπνός!
Αντ’αυτού επινοήθηκε ένα…σκοταδιστικό νομοσχέδιο που «γυρνάει» τη χώρα 100 χρόνια πίσω. Εννοούμε το διαβόητο αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου για την ελευθερία της έκφρασης μέσω του Διαδικτύου και των blogs.
Tι επιτυγχάνει ο κ. Χατζηγάκης με την (προ-)αναγγελία του νομοσχεδίου:

1) Nα αποδιώξει εις της κάλπης το πυρ το …εξώτερον τους νέους ψηφοφόρους από τη Νεα Δημοκρατία και να τους στρέψει στο Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ. (Ούτε να τον πλήρωναν για κάτι τέτοιο).
2) Να καταστρατηγήσει ευθέως τις εξαγγελίες και τη βούληση του πρωθυπουργού που είναι φανατικός υπέρμαχος των ευρυζωνικών συνδέσεων και της διάδοσης του Internet και του broadband σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
3) Να επιτύχει τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το στρατοκρατικό καθεστώς των …λοχαγών της χουντοκρατούμενης Μιανμάρ και άλλων ανελεύθερων καθεστώτων.
4) Να γελοιοποιηθεί πολιτικά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο :
Α) Το ΕΣΡ δεν μπορεί να εποπτεύσει ούτε καν τα 7 τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν πανελλαδικά χωρίς άδεια, έχοντας καταλάβει ετσιθελικά πολλές φορές με τραμπουκισμούς και τη βία τους τηλεοπτικούς διαύλους που είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Πόσο μάλλον να ασκήσει έλεγχο στα 7.000 blogs.
Β) Κανείς από τους συμβούλους του, τους καλοπληρωμένους καρεκλοκένταυρους χρυσοκάνθαρους με τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ, για να τον προφυλάξει από το πολιτικό ολίσθημα, ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ του Διαδικτύου είναι ανάλογο με το να προσπαθείς να τιθασεύσεις τα κύματα του ωκεανού.
Ανέφικτο πρακτικά. Σκοταδιστικό ουσιαστικά. Ημίμετρο πολιτικά.
Υπάρχουν πάνω από είκοσι τρόποι με τους οποίους οι κειμενογράφοι ενός blog μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι εσαεί. Κείμενα μπορούν να αναρτώνται από οποιαδήποτε χώρα και internet café συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο, πλοία με wi-fi spots, ξενοδοχεία, κότερα, πλοία, θαλαμηγούς, εστιατόρια, Φλοκαφέ κλπ.
Και φυσικά εγώ που τα γράφω αυτά έχω ένα blog που φέρει το όνομα μου. Αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα του καθενός όμως είναι να χρησιμοποιεί το όνομα του ή όχι, ψευδώνυμο, καλλιτεχνικό όνομα κλπ. Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά. 34 συναπτά έτη τώρα πολλοί υπουργοί Δικαιοσύνης ήλθαν και παρήλθαν από το σωτήριο έτος της μεταπολίτευσης, το 1974, μέχρι το 2008 καταλαμβάνοντας τον υπουργικό θώκο. Η ελευθερία της έκφρασης με την ποικιλομορφία που αρμόζει μόνο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς και μια χώρα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης όμως συνεχίζει να υπάρχει...